Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ AN ART ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ


Απόψε, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ, και πάλι στο  AN ARΤ (Μονής Αστερίου Τσαγκάρη 4, στην Πλάκα, όπου με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον»  παρουσιάζουμε την παραγωγή: «ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ – ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ».
Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις Πατρινής μουσικής και ποίησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, με την συμμετοχή των ποιητών Διονύση Καρατζά, Γιώργου Κοζία και Κώστα Λογαρά. 
Η δεύτερη  πραγματοποιείται απόψε και περιλαμβάνει ποιήματα των πατρινών ποιητών: 
- Δημήτρη Κάββουρα, από τις συλλογές «Ρομβία» και «Εύθετος χρόνος» 
- Διονύση Καρατζά, από τις συλλογές «Απ’ το μισό παράθυρο», «Ακοιμήτων», «Πότε μίλα πότε φίλα», «Χωρίς εδώ», «Ταξίδια εσωτερικού» 
- Γιώργου Κοζία, από την υπό έκδοσιν συλλογή «Πολεμώντας υπό σκιάν…» (Ελεγεία και σάτιρες) 
-Βασίλη Λαδά, από τις συλλογές «Απόκρεω» και «Δείπνα» και ένα ανέκδοτο για τα παιδιά πρόσφυγες
- Κώστα Λογαρά, από την αφήγηση «Σάββατα δίχως μύθο». 
Θα ακουστούν σπάνια έργα για φωνή και πιάνο (τραγούδια και κομμάτια για σόλο πιάνο) των πατρινών συνθετών: Δημήτρη Λιάλιου (1869-1940), Ελένης Λαμπίρη (1889-1960), Αντιγόνης Παπαμικροπούλου (1889-1980), Θεόφιλου Κάββουρα (1930-1974), Ανδρέα Νεζερίτη (1897-1980).
Ερμηνεύουν: 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Μάριος Καζάς, πιάνο 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, απαγγελία – γενική επιμέλεια  


Ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, που έχει την ευθύνη αυτών των εκδηλώσεων, ασχολείται εδώ και χρόνια συστηματικά με την έρευνα της Πατρινής μουσικής παράδοσης (ευρωπαϊκής και βυζαντινής). Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικούς τόμους σχετικές μελέτες, όπως: «Ιταλοί μουσικοί στην Πάτρα - Πατρινοί μουσικοί στην Ιταλία», «Διονύσιος Φωτεινός, εκ Παλαιών Πατρών - Λόγιος και μουσικός του 18ου αιώνος» και προσωπογραφίες συνθετών της Πάτρας. 
Επίσης, σε πολλά από τα προγράμματα που παρουσιάζει με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», ο Π. Ανδριόπουλος εντάσσει και έργα Πατρινών συνθετών, ενώ έχει επιμεληθεί και τον ψηφιακό δίσκο με «Κουαρτέτα Πατρινών Συνθετών» (Δ. Λιάλιου, Α. Νεζερίτη, Θ. Κάββουρα), που ερμήνευσε το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο. 
Ακόμη, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος έχει παρουσιάσει σε εκδηλώσεις Πατρινούς ποιητές, έχει πραγματοποιήσει συνεντεύξεις μαζί τους για την τηλεόραση και προβάλλει σταθερά το έργο τους μέσω διαδικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails