Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

"ΣΧΙΣΜΑ" ΖΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ


Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είναι γνωστό ότι είχε αποδυθεί σε έναν μεγάλο «αγώνα», εναντίον της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας στην Κρήτη. Η Σύνοδος συνεκλήθη και αποφάσισε και τώρα ο γνωστός Πατρινός κληρικός, πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου,«τρέχει» ανά την οικουμένη για να επηρεάσει ώστε να κηρυχθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος ως «ληστρική» και «άκυρη». 
Με μία ομάδα ομοφρόνων του κληρικών από την Ελλάδα, μετέβη στην Γεωργία ώστε να «συζητήσουν» (έστω και αν είναι «εξωθεσμικοί») για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Εκκλησία της Γεωργίας δεν προσήλθε τελικά σε αυτήν. Φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια ορισμένων κληρικών από την Εκκλησία της Ελλάδος, να προσπαθήσουν να πείσουν την Εκκλησία της Γεωργίας να κηρύξει «ληστρική» ή έστω «άκυρη» την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. 
Όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, κανονικά ο κληρικός Γκοτσόπουλος και οι συν αυτώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν από την Εκκλησία για την συνεχιζόμενη αντιεκκλησιαστική στάση τους και εφ’ όσον παραμένουν «αμετανόητοι» να καθαιρεθούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα είναι με τι ασχολούνται αυτοί οι άνθρωποι αντί να προσφέρουν στην εκκλησια ποιμαίνοντας τον λαό διχάζουν μπερδεύουν τους ανθρώπους εξομοιώνουν σχισματικούς καθηρημένους μετην κανονική εκκλησια άντε να εξηγήσεις στον απλό κόσμο τις διαφορές εδώ δεν ξέρουν το Πιστεύω καλα καλά .Σε αρκετά σαιτ διαχέετε αυτό το καθεστώς αναρχίας ασεβειας δεν υπολογοζουν κανέναν .

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε πάντα !!!!
Δεν καταλαβαίνω και ερωτώ:
Ποιοι είναι οι εξωθεσμικοί;
Ποιοι είναι συγκεκριμένα, οι αναφερόμενοι στο άρθρο ως εκκλησιαστικοί κύκλοι;
Γιατί οι λεγόμενοι...θεσμικοί δεν απαντούν με επιχειρήματα επί των λεχθέντων και πραχθέντων στην Κρήτη, σε όλες τις φωνές αντίδρασης που αρθρώνονται και ορθώνονται, εντός και εκτός Ελλαδικής Εκκλησίας, εντός Αγίου Όρους, εντός κύκλου Πανεπιστημιακών Θεολόγων καθηγητών, εντός του ποιμνίου κλπ.
Γιατί ενοχλεί η κατόπιν προσκλήσεως επίσκεψη στη Γεωργία; Απαγορεύεται και από ποιους η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων; Τον ερχόμενο Οκτώβριο που θα επισκεφθεί ο Πάπας τη Γεωργία,
(http://www.vimaorthodoxias.gr/batikano/item/85220-o-papas-sti-georgia) άραγε, θα ενοχληθούν οι αναφερόμενοι θεσμικοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Κλεονίκη

Related Posts with Thumbnails