Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είναι γνωστό ότι είχε αποδυθεί σε έναν μεγάλο «αγώνα», εναντίον της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας στην Κρήτη. 
Ό,τι έκανε – πέρα για πέρα αντιεκκλησιαστικό και αντικανονικό – το έκανε με την ευχή και την ευλογία του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου. 
Η Σύνοδος συνεκλήθη και αποφάσισε και τώρα ο κληρικός Γκοτσόπουλος τρέχει ανά την οικουμένη για να επηρεάσει ώστε να κηρυχθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος ως «ληστρική» και «άκυρη». 
Με μία ομάδα ομοφρόνων του κληρικών από την Ελλάδα, πήγε στην Γεωργία ώστε να συζητήσουν – αυτοί οι εξωθεσμικοί που δεν εκπροσωπούν κανένα – για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Εκκλησία της Γεωργίας δεν προσήλθε τελικά στην Σύνοδο. Απ΄ όσα δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια των ελλαδιτών κληρικών να προσπαθήσουν να πείσουν την Εκκλησία της Γεωργίας να κηρύξει «ληστρική» ή έστω «άκυρη» την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. 
Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος συμμετείχε σ’ αυτήν την ομάδα - αποστολή στη Γεωργία, προφανώς με την ευλογία του μητροπολίτου του, Πατρών Χρυσοστόμου, ο οποίος με όλες τις σχετικές ενέργειές του αναδεικνύεται πολέμιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, στην οποία συμμετείχε η Εκκλησία της Ελλάδος - και στην οποία ανήκει - και υπέγραψε όλα τα εγκριθέντα και αποφασισθέντα κείμενα. 
Κανονικά ο κληρικός Γκοτσόπουλος και σι συν αυτώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν από την Εκκλησία για την συνεχιζόμενη αντιεκκλησιαστική στάση τους και εφ’ όσον παραμένουν αμετανόητοι να καθαιρεθούν. 
Π.Α. Ανδριόπουλος

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Πάει να ξεκινήσει η Σύνοδος, αιρετικοί όλοι.......προετοιμάζουν την Ένωση.

Τελειώνει η Σύνοδος, αιρετικοί όλοι............ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ;

Όσοι στρέφεστε εναντίον κάθε ορθόδοξης έκφρασης, γιατί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος έκφραση του σώματος της Εκκλησίας ήταν (άσχετα αν ολιγοψύχησαν κάποιοι στο παρά πέντε), εγκληματείτε πρώτα απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό.

Μέρες μετά γράφετε ακόμη εναντίον της Συνόδου. Υπάρχετε γιατί τραβάτα ζωή και λόγο ύπαρξης από οτιδήποτε αντιτίθεστε εναντίον του.

Αν δεν υπήρχε η Σύνοδος δεν θα υπήρχατε....κ.ο.κ.....

Ορθόδοξοι συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν. Που το κακό;;;; Που;;;; Έλεος.......έλεος........

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ . Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ . ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς θα πήγε ενδιαφερόμενος για την αυτοκεφαλία της Αμπχαζίας η οποία μάλλον θα πάρει σειρά μετά την Ουκρανία που οσονούπω...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ξεκίνησαν λάθος οι εργολάβοι σωτηρίας της Ορθοδοξίας. Πρέπει να αρχίσουν την αναθεώρηση από την αποστολική σύνοδο να προχωρήσουν στις τοπικές και οικουμενικές και να φθάσουν ως τα σήμερα....και γιατί όχι να αναθεωρήσουν και την Αγία Γραφή. Γιατί να έχουν αυτό το προνόμιο οι προτεστάντες, αφού ούτως ή άλλως προτεστάντικα σκέπτονται και ενεργούν! Αφού δεν υπάρχει επισκοπάτο, όπως έλεγε κάποτε ο Γιανναράς για πολυγραφότατο και πολυπράγμονα μητροπολίτη...........ο καθένας ενεργεί κατά το δοκούν...τώρα ποιά ψυχιατρική κλινική θα αναλάβει την θεραπεία είναι άγνωστο!
αναρχοχριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι όλα γίνονται «ευσχημόνως και κατά τάξιν», «κατά τους θείους και ιερούς κανόνας», προς οικοδομήν του εκκλησιαστικού σώματος και με την ευχή και ευλογία του οικείου επισκόπου. Δυσκολεύομαι να υποθέσω ότι οι διαπρεπείς περιοδεύοντες κληρικοί και οι επίσκοποί τους αγνοούν ή παραμελούν τα κάτωθι:

ΛΓ´ Κανὼν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων:
Μηδένα τῶν ξένων ἐπισκόπων, ἤ πρεσβυτέρων, ἢ διακόνων ἄνευ συστατικῶν προσδέχεσθαι· καὶ ἐπιφερομένων δὲ αὐτῶν, ἀνακρινέσθωσαν· καὶ εἰ μὲν ὦσι κήρυκες τῆς εὐσεβείας, προσδεχέσθωσαν· εἰ δὲ μή γε, τὰ πρὸς χρείαν αὐτοῖς ἐπιχορηγήσαντες, εἰς κοινωνίαν αὐτοὺς μὴ προσδέξησθε· πολλὰ γὰρ κατὰ συναρπαγὴν γίνεται.
ΛΘ´ Κανὼν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων:
Οἱ πρεσβύτεροι, καὶ οἱ διάκονοι, ἄνευ γνώμης τοῦ ἐπισκόπου μηδὲν ἐπιτελείτωσαν· αὐτὸς γὰρ ἐστὶν ὁ πεπιστευμένος τὸν λαὸν τοῦ Κυρίου, καὶ τὸν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν αὐτῶν λόγον ἀπαιτηθησόμενος.
ΙΓ´ Κανὼν τῆς Δ΄ Οικουμενικής:
Ξένους κληρικοὺς καὶ ἀγνώστους, ἐν ἑτέρᾳ πόλει, δίχα συστατικῶν γραμμάτων τοῦ ἰδίου ἐπισκόπου, μηδόλως μηδαμοῦ λειτουργεῖν.
ΙΗ´ Κανὼν τῆς Δ΄ Οικουμενικής:
Τὸ τῆς συνωμοσίας, ἢ φατρίας, ἔγκλημα καὶ παρὰ τῶν ἔξω νόμων πάντῃ κεκώλυται, πολλῷ δὴ μᾶλλον ἐν τῇ τοῦ Θεοῦ ἐκκλησίᾳ τοῦτο γίνεσθαι ἀπαγορεύειν προσήκει. Εἴ τινες τοίνυν κληρικοί, ἢ μονάζοντες, εὑρεθεῖεν συνομνύμενοι, ἢ φατριάζοντες, ἢ κατασκευὰς τυρεύοντες ἐπισκόποις, ἢ συγκληρικοῖς, ἐκπιπτέτωσαν πάντῃ τοῦ οἰκείου βαθμοῦ.

Ανώνυμος είπε...

η αδυναμια των μητροπολιτων να ασκησουν διοικηση δημιουργει αυτες τις αντικανονικες καταστασεις που διασπουν την ενοτητα της εκκλησιας

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΕΖΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ: ΑΝ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ ,ΟΙ 'ΚΕΚΡΑΚΤΕΣ"ΕΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ "ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ?"(ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡ.ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ).ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ -ΕΠ΄ ΩΜΟΥ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ.....!!!
Γ.ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ουδέποτε άδεια ή η ευλογία έλαβε υπό του Επισκόπου για τα δύο ταξίδια τα οποία πραγματοποίησε δια τον αυτόν σκοπόν.

Ανώνυμος είπε...

εαν δεν ελαβε κανονικη αδεια οπ αναστασιος θα πρεπει παραυτα να λογοδοτησει αλλα δυστυχως ελαβε την αδειαν διοτι δεν εχει το σθενος
να αντιμετωπισει ο πατρων τους π κυριλλον κ π γκοτσοπουλον

Related Posts with Thumbnails