Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΟ "ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας του Πειραιά με τις  Μουσικές των Χριστιανών της μέσης Ανατολής.
Με το Καλλιτεχνικό Σύνολό μας Πολύτροπον, συμμετέχουμε στην διοργάνωση - μαμούθ ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 2015 (καθημερινές εκδηλώσεις για ένα τρίμηνο, Οκτ. - Δεκ.), με μια ακόμα εκδήλωση για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.
Την 1η Ιουλίου 2015 πραγματοποιήσαμε στην Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μεγάλη εκδήλωση με θέμα: «Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής: Ιστορία – Πνευματικότητα – Μνημεία.»
Πριν λίγες μέρες, στην μουσική σκηνή Αγγέλων Βήμα παρουσιάσαμε τον Καβάφη της Συρίας και της Μέσης Ανατολής
Τώρα, στήσαμε ένα πρωτότυπο - εν πολλοίς - πρόγραμμα για τις μουσικές των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο "Ενορία εν δράσει" και περιλαμβάνει: 
Την Κυριακή Προσευχή στα Αραμαϊκά, βυζαντινούς ύμνους στα ελληνικά και αραβικά των μελωδών αγίων της Συρίας και όλης της Ορθοδοξίας (Εφραίμ ο Σύρος, Ρωμανός ο μελωδός, Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Κοσμάς Επίσκοπος Μαϊουμά), αποσπάσματα από το «Άσμα Ασμάτων» και την "Αποκάλυψη του Ιωάννου" (σε μελοποίηση Γ. Γενναίου), παραδοσιακά τραγούδια και οργανικά κομμάτια της Μ. Ανατολής, αλλά και το ποίημα «Συμεών» (ο Στυλίτης) του Κ. Π. Καβάφη στα ελληνικά και αραβικά. 
Ερμηνεύουν: 
• Γιώργος Γενναίος, λαούτο - τραγούδι
• Ειρήνη Τεννέ, τραγούδι
• Σύλβια Κουτρούλη, νέϋ
• Roni Bou Saba, αφηγητής – ψάλτης
• Nabil Al Sayeg, ψάλτης
• Εισήγηση – γενική επιμέλεια: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος
Παραγωγή: Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails