Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ


Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου διοργανώνει μια συναυλία με επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ, υπό το σεληνόφως. 
Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραϊνδρου, Νίκου Κυπουργού, Πλάτωνα Ανδριτσάκη, αλλά και των Κουρτ Βάιλ και Νικόλα Πιοβάνι κ.α. θα ερμηνεύσουν: 
Δάφνη Πανουργιά - τραγούδι 
Στέλιος Ταχιάτης - βιολοντσέλο 
Πλάτων Ανδριτσάκης - κιθάρα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο τα βάλανε οι "σωτήρες της ορθοδοξίας", λέγοντας πως η συμμετοχή της Εκκλησίας σε αυτές αποτελεί... εκκοσμίκευση. Διαβάστε τα σχόλια της παρακάτω ανάρτησης , έχουν πολύ πλάκα. Πέρα από την πλάκα: από πότε το να τραγουδούν ή να ακούν οι χριστιανοί μη θρησκευτική μουσική και μάλιστα ποιοτική είναι εκκοσμίκευση; Και να πω πως η συναυλία θα γίνει σε Ναό (βλ. μνημείο Ιερού Ναού των Γρεβενών), αντίθετα θα γίνει σε πρώην Ναό που τώρα είναι μνημείο. Αντί να σκεφτούν πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι αφορμή να επισκέπτεται ο κόσμος Μνημεία, αυτοί διαμαρτύρονται. Ερώτηση: ο Δήμος Θεσσαλονίκης αξιοποιεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις την Ροτόντα. Και αυτό εκκοσμίκευση είναι; Σε αυτά μου τα ερωτήματα, που τους απήυθηνα απάντησε ένας (ευγενέστατα): "μελέτα τι λέγει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την κοσμικού τύπου διασκέδαση και "ψυχαγωγία" καθώς και τη Χριστοήθεια του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη.
Θα διαπιστώσεις πόσο οι σύγχρονοι χριστιανοί έχουμε διαβρωθεί απ το κοσμικό πνεύμα.
Επίσης μελετώντας τους βίους των αγίων δε βλέπει κανείς να επιδίδονται σε κοσμική διασκέδαση οι ίδιοι ούτε να τη συνιστούν σε άλλους αφού γνώριζαν ότι η τελευταία αποτελεί το θάνατο της ψυχής." Δηλαδή το ότι οι Πατέρες απαγορεύουν τον ειδωλολατρικό τρόπο διασκέδασης της εποχής τους, μεταφράζεται πως απαγορεύουν γενικώς την κοσμική μουσική!
. http://aktines.blogspot.gr/2015/08/blog-post_70.html

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να υπογράψω την προηγούμενη ανάρτηση για τις αντιδράσεις εναντίον της αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Νίκος Γκούνας
Φοιτητής Τμήματος Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ Κ. ΧΧΥΣΟΣΤΟΜΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΕΝ ΜΕΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΟΥ 2015 ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΑ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ, ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ Κ.ΛΠ. ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΣΟΥΞΕ ΤΗΣ "ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΩ ΦΟΡΑ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ", "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΩ, ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ" Κ.Τ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνατε και τις προειδοποιησεις των "αγιων πατερων" δια τους "πορνικους(sic)" χορους -θα επρεπε ασφαλως να υπάρχει και ενα δέυτερον "αγιον πηδάλιον" δια την παραδειγματικην τιμωρίαν των λικνιζομενων.

Related Posts with Thumbnails