Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ...


Το βιβλίο «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ» από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι», είναι ένα ακόμη βιβλίο-οδοιπορικό στην Μεγάλη Εβδομάδα, όμως αρκετά διαφορετικό από άλλα. Κι αυτό γιατί περιέχει λόγους του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου λιτούς κι αφρόντιστους. Από καρδιάς. 
Κάθε σελίδα του βιβλίου διακρίνεται για την ταπεινή εκφορά συλλογισμών, την νηφαλιότητα, μα και την πνευματική ευθύνη που σε κάνει να συλλογιστείς τα ίχνη του Κυρίου… 
Δείγμα σκέψης και γραφής:
Τούτη την κρίσιμη εποχή, πού όλα συνταράσσονται, πού όλα φαίνονται, να χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εμείς έχουμε τον δικό μας θησαυρό. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο δικός μας Σωτήρας (...) Το ερώτημα παραμένει: Η ζωή μας σε ποια μορφή του Θείου Δράματος προσομοιάζει; Ανήκουμε στους σταυρωτές ή στους φίλους του Κυρίου μας; (...) Οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος είναι ακριβώς οι μέρες που μας προσφέρουν την δυνατότητα να μετανοήσουμε, να αναλογιστούμε τα δικά μας ελλείμματα, τις δικές μας αβλεψίες (...) Ανέβηκε πάνω στο Σταυρό και συγχώρεσε όλους, και πήρε μαζί Του έναν, όχι άγιο, όχι όσιο, όχι αναμάρτητο· το ληστή, για να τον κάνει πρώτο κάτοικο του Παραδείσου (...) Εάν ο ληστής έκλεψε τον Παράδεισο, εμείς μπορούμε να ζητήσουμε τον Παράδεισο από τον Κύριο!
Μακάρι να ισχύσει αυτός ο τελευταίος λόγος του Σεβασμιωτάτου για τον καθένα μας, γιατί καραδοκεί και ο στίχος του ποιητή:
...ξέρω πως αν ήταν και ξυπνούσες μιαν αυγή 
πάλι το σταυρό σου θα 'χαν έτοιμο στη γη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails