Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ"


Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, στον Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα) στις 9 το βράδυ, ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι με τον Μυστικό Τρόπο της Τατιάνας Ζωγράφου, της Δάφνης Πανουργιά και του Ανδρέα Καρακότα. 
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Τατιάνα Ζωγράφου έχει επιλέξει να παρουσιάσει τον Μεγάλο Ερωτικό (1972) του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994) απoδίδοντας έτσι φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, δεκαεννέα χρόνια μετά το θάνατό του, αλλά και γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου). 
Τραγουδούν ο Ανδρέας Καρακότας, τραγουδιστής που ο ίδιος ο Χατζιδάκις επέλεξε για να ηχογραφήσει τον τελευταίο του δίσκο, «Τα τραγούδια της αμαρτίας» καθώς και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Δάφνη Πανουργιά. 
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τραγούδια της Τ. Ζωγράφου από το δίσκο της  «Μ’ έναν τρόπο μυστικό» (με ζωγραφιές του Χρήστου Κεχαγιόγλου από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), τραγούδια για τον έρωτα πάνω σε στίχους σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (Γιώργου Χρονά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, κ.ά.) σε ενορχήστρωση του Κώστα Βόμβολου. 
Επίσης θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. 
Παίζουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο). 
Στο πιάνο ο Θόδωρος Κοτεπάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails