Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕξΗ" ΜΕ 4 ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ...ΠΑΙΔΙΚΑ

φωτογραφίες: Χριστίνα Παπαδάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας η συναυλία του γυναικείου φωνητικού σύνολου «ΈξΗ».
Οι "ΕξΗ" παρουσίασαν τέσσερις κύκλους τραγουδιών των: Zoltán Kodály, David Stone, Gustav Holst, Miklós Kocsár και τρία από τα παιδικά τραγούδια του Witold Lutoslavski (αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του). 
Το πρόγραμμα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, παρά την ιδιαιτερότητά του (έργα για μικρό φωνητικό σύνολο), αφού οι "ΈξΗ" τραγούδησαν a capella, με συνοδεία πιάνου, με συνοδεία άρπας και σε αρκετά κομμάτια με θεατρική κίνηση. Οι εναλλαγές ήταν εκπλήξεις και μια ξεχωριστή εικόνα κάθε φορά. 


Το κοινό καταχειροκρότησε το σύνολο που θα εμφανιστεί και πάλι στις 22 Μαϊου, αυτή τη φορά στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Athenaeum. 
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο "ΈξΗ" αποτελούν οι σοπράνο Δάφνη Πανουργιά (η οποία είχε και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του συνόλου) και Μορφούλα Παπαγεωργίου και οι μέτζο σοπράνο Αγγελική Κρεμπενιού, Κυριακή Τροχάνη, Ευτυχία Γεωργακοπούλου, Βάσω Καριώτη. 
Στο πιάνο ήταν ο Πέτρος Μπούρας και στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά. 
Στο έργο του Holst συμμετείχαν οι: Άννα Κτενά - σοπράνo, Τζίνα Μαρκουλή - μέτζο σοπράνο. 
Την εικαστική επιμέλεια είχε ο Κωστής Παπαδόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails