Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης και πάλι τόλμησε! 
Μάζεψε σ' ένα βιβλίο οκτώ κείμενά του που αναφέρονται στη σχέση Χρυσής Αυγής και Εκκλησίας και έχουν δημοσιευθεί την τελευταία διετία, οπότε και ενέσκηψε το φαινόμενο. 
Το πρώτο από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου γράφτηκε τον Μάιο του 2012, την επαύριο της πρώτης μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο σχετίζεται με τη βίαιη δημόσια εμφάνισή της προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση του "Corpus Christi" στην Αθήνα. Η οπτική του κειμένου αυτού, που έχει ως θέμα του τη βλασφημία, ορίζει την οπτική και των άλλων τεσσάρων κειμένων που ακολουθούν: η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, η παγανιστική, αντισημιτική, αντιισλαμική και ό,τι άλλο κακό βάλει ο νους του ανθρώπου, είναι ταυτόχρονα και μια αντιχριστιανική οργάνωση. 
Στα έξι αυτά κείμενα προστέθηκαν δύο παλαιότερα για τον Ορθόδοξο αντισημιτισμό και φονταμενταλισμό, γιατί ο συγγραφέας έκρινε ότι το πνευματικό κλίμα που περιγράφουν φωτίζει τους λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποδοκιμάσει δίχως περιφράσεις τη Χρυσή Αυγή. 
Το βιβλίο με τον τίτλο Χρυσή Αυγή και Εκκλησία (σ. 115) κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις Πόλις πριν λίγες μέρες και ήδη έγινε η πρώτη αναφορά στο Βήμα της περασμένης Κυριακής, με τον ίδιο τον Ζουμπουλάκη να εξηγεί αυτή τη σχέση, την οποία συνοψίζει ο συγγραφέας ως εξής: 
Η Ιεραρχία δυσκολεύεται να αποκηρύξει ρητά τη Χρυσή Αυγή γιατί έχει στους κόλπους της ανθρώπους που, κατά το μάλλον ή ήττον, είναι υπέρ της Χρυσής Αυγής ή είναι απλώς συμπαθούντες. Επιπλέον νιώθει ότι αυτός ο κόσμος που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή είναι δικός της και δεν επιθυμεί να συγκρουστεί μαζί του. Δεν το κάνει όμως γιατί αυτό προϋποθέτει πρωτίστως μια αυτοκριτική τομή, να επανατοποθετήσει δηλαδή τον ρόλο της απέναντι στην πολιτική και την κοινωνία. 
Ο Ζουμπουλάκης δεν μασάει τα λόγια του και γράφει σ΄ ένα από τα κείμενά του ότι "έχουμε τρεις επισκόπους, τον Πειραιώς Σεραφείμ, τον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και τον Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ο Πειραιώς δεν έχει εκφραστεί ρητά υπέρ της Χρυσής Αυγής". Και στη συνέχεια αναφέρεται στην περίφημη μήνυση του Πειραιώς εναντίον των συντελεστών της παράστασης Corpus Christi, η οποία έγινε με την παρουσία Χρυσαυγιτών βουλευτών. 
Επίσης, τα δύο τελευταία κείμενα του βιβλίου είναι ...αφιερωμένα, θα λέγαμε, στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Το ένα αναφέρεται σε αντισημιτικές δηλώσεις του Πειραιώς (ο Ζουμπουλάκης ψέγει και τον Γλυφάδας Παύλο για την συμπαράστασή του στον Πειραιώς) και το άλλο στα περίφημα "αναθέματα" που εκφώνησε ο Πειραιώς την Κυριακή της Ορθοδοξίας 2012. Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο του Ζουμπουλάκη αναμένω με ανυπομονησία τα φετινά αναθέματα του Αγίου Πειραιώς! 
Στο Βήμα της Κυριακής επισημαίνεται το γεγονός: 
Είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στον οποίο επανέρχεται ο Ζουμπουλάκης στο βιβλίο, ο τύπος του ελληνορθόδοξου φονταμενταλιστή«Απολύτως! Ο τύπος που περιγράφετε είναι ένας μανιχαϊστής, θεωρεί συλλήβδην τη Δύση "αιρετική" και την Ανατολή την ορθοτομή της αληθείας. Πάνω σε αυτή τη διάκριση σωρεύονται τόσα πράγματα: ο συνωμοσιολογικός αντισημιτισμός, η άρνηση κάθε ανανέωσης και αλλαγής, η ακαμψία επί της σεξουαλικής ηθικής, η ομοφοβία». 
Ο Ζουμπουλάκης δε διστάζει να κατηγορήσει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ατολμία του να πάρει θέση απέναντι στον Πειραιώς και τους άλλους επισκόπους που ...φλερτάρουν - τουλάχιστον! - με τη Χρυσή Αυγή ή εκφράζουν φονταμενταλιστικές θέσεις. 
Θα επανέλθουμε στο θέμα. 
Επί του παρόντος σημειώνουμε ότι η Διοικούσα Εκκλησία, δεν έχει, και μάλλον δεν θέλει να απαντήσει στον Ζουμπουλάκη, ο οποίος είναι ο πρώτος διανοούμενος που λέει τα πράγματα με ονοματεπώνυμο! Δεν κρύβεται πίσω από γενικολογίες ή αοριστολογίες. Ο λόγος του είναι ως ρομφαία δίστομος οξεία εκπορευομένη, και δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες απ' αυτές που ο ίδιος ο συγγραφέας δίνει. 
Η Εκκλησία της Ελλάδος ακόμα πάσχει από μιαν απίστευτη ενδοστρέφεια και από ένα νεο-συντηρητισμό, που διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά από εκείνα του μετεμφυλιακού - φευ! - κράτους. Υπάρχει άραγε προοπτική για μια μεγάλη Έξοδο;
Π.Α.Α.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι καταφερεσαι συνεχως κατα της Εκκλησιας της Ελλαδος ? Εσυ που ανηκεις ? Μηπως εχεις ιδρυσει δικη σου Εκκλησια ?

Ανώνυμος είπε...

Προβλέπω νέα πειραιώτικη ισοπέδωση Ζουμπούλακη-Ανδριόπουλου και λοιπών κακοδόξων...

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε έχετε εμμονές...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ.Ζουμπουλάκη για την παρρησία του να λέει την αλήθεια για τους "δεινόσαυρους" της Ιεραρχίας δίχως στρογγυλέματα και "ναι μεν αλλά".Επίσης καλό κουράγιο για την λυσσαλέα αντεπίθεση που θα εξαπολύσουν ξανά εναντίον του τα γνωστά και μη εξαιρετέα παράκεντρα.Αν και δε νομίζω οτι έχει ανάγκη τις ευχές μου για να αντιμετωπίσει τη δυσωδία του ψυχοπαθολογικού και υποκριτικού νεοζηλωτισμού.Ο τεκμηριωμένος,συνετός και μεστός επιχειρημάτων λόγος του είναι το καλύτερο "αποσμητικό"..

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΙΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΙΔΕΣ. ΑΓΓΕΛΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ Ο. ΠΑΤΗΡ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ ΔΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ,ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΛΕΙΨΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει καποιοι μητροπολιτες απο ανοησια να ειπαν πεντε καλα πραγματα για την Χρυση Αυγη αλλα το φαινομενο Χ.Α δεν εχει καμια σχεση με κομματα τυπου ΛΑΟΣ . Αυτοι που ειναι στα ταγματα εφοδου της Χ.Α ηλικιας 18 με 35 καθως και οι αρχηγοι τους δεν επηρεαζονται καθολου ουτε απο τον Πειραιως ουτε απο Αμβροσιο ουτε απο κανεναν . Τους γραφουν για την ακριβεια στις παλιες τους αρβυλες . Και ο Ζουμπουλακης το ξερει και απορω πως η ανοδος ενος καθαρα νεοναζιστικου κομματος με παγανιστικες και ρατσιστικες θεσεις και χιτλερικες ακομη ειναι για καποιους αφορμη να ασχοληθουν με τα ενδοεκκλησιαστικα για να χτυπησουν τον Α η Β επισκοπο . Ολοι αυτοι Μιχαλολιακος , Κασιδιαρης , Γερμενης , Ματθαιοπουλος , Παναγιωταρος κλπ κανουν μπαμ απο χιλια μιλια μακρια οτι οχι μονο δεν επηρεαζονται απο συντηριτικους επισκοπους αλλα τους περιφρονουν κιολας . Εδω ο Γερμενης εχει ηχογραφησει τραγουδι που κατεβαζει χριστοπαναγιες και θελουν καποιοι να μας πεισουν οτι αυτοι οι σκινχεντς και ανοιχτα παγανιστες επηρεαστηκαν απο τον Ιερωνυμο τον Α ; Oποιος δεν βλεπει καταματα το τι μπορει να γινει στην χωρα μας με την ανοδο αυτου του μορφωματος απο την μια και απο την ταση χιλιαδων νεαρων απο την αλλη να παιρνουν καλασνικοφ και να παριστανουν κατοπιν εορτης την Μπααντερ Μαινχοφ οποιος λοιπον δεν το βλεπει και πιστευει οτι του ηρθε ευκαιρια να χτυπησει καταστασεις που υπηρχαν πριν 40 χρονια πολυ κακες υπηρεσιες προσφερει στον τοπο . Εκτος και αν νομιζει ο Ζουμπουλακης οτι ολοι αυτοι οι χιλιαδες σκινχεντς επηρεαστηκαν απο τον νεοζηλωτισμο . Τα πραγματαειναι πολυ σοβαρα για να ανοηταινουμε . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υβρίζει έτσι τον επίσκοπο σεραφείμ;
Νομίζω χριστιανικά μπλογκς δεν πρέπει να διαφημιζουν αυτο το βιβλιο γιατι καταφερεται εναντιον Ορθοδοξων Ιερεων και Αρχιερεων.
Ντροπή πραγματα.
Χριστιανοι μου μην αγορασετε αυτο το βιβλιο.
Ειναι ντροπη.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί οι χρυσαυγίτες να χρησιμοποιούν την Εκκλησία από σκοπιμότητα κι όχι επειδή είναι πιστοί φίλε Α.Μ,αλλά όταν οι κληρικοί τους κλείνουν το μάτι φιλικά είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για να τα περνάμε στο ντούκου.Οι κληρικοί αυτοί με τα χαιδέματα τους θα έχουν μερίδιο ευθύνης στο αίμα που θα χύσουν αύριο(και έχουν χύσει και σήμερα)οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες.Και φυσικά οι σεσημασμένοι χουντικοί τύπου Αμβροσίου δε λένε "5 καλές κουβέντες από ανοησία",αλλά επειδή στη φάτσα του Γερμενή και του Κασιδιάρη βλέπουν να ανασταίνεται ο λατρεμένος τους Παπαδόπουλος.Δεν κατεβήκαμε χτες στην Ελλάδα από το διαστημόπλοιο,εδώ και χρόνια παροικούμε την ίδια Ιερουσαλήμ και ξέρουμε τι γίνεται..

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτο που λες ΧΚ εχεις δικιο . Για αυτο ειπα απο ανοησια . Παντως ειναι αυτο το φαινομενο κατι καινουργιο για την χωρα μας . Ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να κλεινει το ματι σε τυπους με καλασνικοφ ουτε οι ιεραρχες σε ΧΑ . Θα το πληρωσουμε ολοι μαζι . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ο Κονίτσης σου φταίει Ζουμπουλάκη τώρα; Ωραίος είσαι... Να δω μια καλή κουβέντα για την εκκλησία πότε θα πεις, συμπλεγματικέ

Διογένης /Ε.Μ. είπε...

‘’ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ’’

Όταν αποφασίζεις κάποια στιγμή στον τόπο σου να πεις ορισμένα πράγματα με το αυθεντικό τους όνομα, τότε είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς και για τις αναμενόμενες αντιδράσεις.
Και αυτές, όταν μάλιστα προέρχονται από ανθρώπους καθηλωμένους σε χρόνιες ψυχωτικές εμμονές, τις περισσότερες φορές είναι ανεξέλεγκτες και χθαμαλού επιπέδου.

Και αυτό, γιατί δύσκολα μπορούμε να δεχτούμε τη διαφορετικότητα. Την άλλη τοποθέτηση δηλαδή, που μπορεί να θέλει κάτι να μας πει.
Πρέπει να είσαι κάτοχος ουσιαστικής παιδείας και καλλιέργειας, ώστε η παρουσία του άλλου και η άποψή του να αποτελεί για σένα μια πραγματική πρόκληση για τη φανέρωση της θεολογίας του Προσώπου.

Ακόμη και όταν διαφωνώ με τον άλλον, πρέπει να αποτελεί η όποια αντιπαράθεση, αφορμή για να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η ύπαρξη των κοινωνικών μας σχέσεων.

Κοινωνώ και σχετίζομαι με τον άλλον, το διαφορετικό, επειδή επιθυμώ να το γνωρίσω άμεσα και μέσω αυτού να ανακαλύψω και τις καλά κρυμμένες πτυχές του αβυσσαλέου μου εαυτού.

Δεν επιμένουμε στα κλειστοφοβικά μας σύνδρομα, γιατί όλα αυτά εάν δεν εκκλησιαστούν, μπορούν και να οδηγήσουν τους ανθρώπους στις πιο επικίνδυνες περιπέτειες.
Είναι ικανά να αποδομήσουν στην κυριολεξία το ανθρώπινο είναι και στη συνέχεια να επέλθει η κατάρρευση ! Να γευτεί ο εαυτός μας την κόλαση, εδώ και τώρα, σε ένα ταξίδι δίχως επιστροφή.

Μας δόθηκε από το Θεό, σε αυτήν τη σύντομη βιοτή, η ατέρμονη χαρά της εν Χριστώ κοινωνίας και μονάχα αυτής, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η αγαπητική μας κοινωνία είναι μονόδρομος!

Τώρα, τι σχέση έχουν όλα αυτά τα παραπάνω με τις ανθρωπολογικές τοποθετήσεις της Χ.Α, εύκολα μπορεί κανείς να εικάσει. Εδώ,κυριαρχεί μία σχέση θανάτου σε όλα τα επίπεδα. Απουσία της αγάπης και παρουσία ενός ακατανόμαστου πρωτογονισμού.

Η ανθρώπινη επικοινωνία για αυτό το ανθρωπολογικό σύμπτωμα είναι μάλλον πολυτέλεια. Προτεραιότητα έχουν οι άναρθες κραυγές και οι μυϊκοί λεονταρισμοί.
Η παρουσία του Λόγου χαμένη υπόθεση ! Ο σχεσιακός εαυτός υπό διωγμόν !

Και δεν μας φτάνουν αυτά τα απάνθρωπα… και να… οι άνθρωποι της ‘’εκκλησιαστικής εμπειρίας’’ να μας παρουσιάζονται ως ‘’υπέρμαχοι’’ αυτών των πράγματι θλιβερών υποκειμένων.
Και αναρωτιέται ο εχέφρων πιστός: καλά, είναι ποτέ δυνατόν άνθρωποι που είναι κήρυκες της αγάπης του Κυρίου να φτάνουν σ’ αυτό το κατάντημα και να ‘’φλερτάρουν’’ με τον ίδιο το θάνατο.

Γιατί η απουσία της Αγάπης είναι σωματικός και πνευματικός θάνατος και τα ‘’παλικάρια’’ της Χ.Α., σε όλα τους τα ενεργήματα, μας αποκαλύπτουν τον αληθινό τους εαυτό: Μίσος για το διαφορετικό και απουσία αγαπητικής σχέσης! Και όλα τα άλλα… περί Ορθοδοξίας, πατρίδας και οικογένειας, είναι για τους αφελείς και αμαθείς.

Τα μέλη της φιλοξενούν στα δώματα του κόμματος κάθε καρυδιάς καρύδι: νεοναζιστές, νεοπαγανιστές, σατανιστές, φονταμεταλιστές κ.α. Πρώτα να καθαριστούν από αυτές τις βρωμιές και μετά μπορούν να εκφέρουν άποψη για την πατρίδα και την Ορθοδοξία μας.

Δεν μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου παρά να συμφωνήσω με τις γενναίες και τολμηρές απόψεις του κ. Ζουμπουλάκη.

Άνθρωποι με αγάπη Χριστού, πνευματικές ευαισθησίες και μόρφωση δεν είναι δυνατόν να παρασύρονται από τέτοια πολιτικά μορφώματα, που μονάχα δεινά μπορούν να φέρουν στο κοινωνικό μας σώμα!

Να το προσέξουμε πολύ αυτό !

Από Διογένη /Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

@A.M

Aν μου πεις και το γνωστό"καταδικάζουμε τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται" θα αρχίσει να τρίζει η καρέκλα του Κεδίκογλου!Χιούμορ κάνω μη παρεξηγηθείς..Έχω βεβαίως αρκετές αντιρρήσεις για το κατά πόσο μοιάζουν οι περιπτώσεις των νεαρών της Κοζάνης με τους χρυσαυγίτες,αλλά δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε.

Όσον αφορά το θέμα της ανάρτησης,δηλαδή το βιβλίο του κ.Ζουμπουλάκη,ο Διογένης με το εξαιρετικό του σχόλιο αναπτύσσει εκτενώς όλα όσα γύριζαν στο μυαλό μου και εξέφρασα πολύ συνοπτικά στο πρώτο μου σχόλιο.Καλό ξημέρωμα σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Ψευτοχριστιανοί, ψευτοκουλτουριάρηδες και ψευτοκομμουνιστές, όλοι μαζί ένας αχταρμάς που κατάλαβαν ότι η μάσα τελείωσε και τρέχουν να προλάβουν το ξύλο που έρχεται από τον λαό. Αυτό που φοβάστε από την χρυσή αυγή δεν είναι ο ναζισμός ή ο παγανισμός αλλά ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ! Με τις υγείες σας...

Πατρεύς

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει δεν παρεξηγουμαι 2 και 49 . Αλλα το να δημιουργειται σε παρα πολλους απολιτικους και αφελεις νεαρους η ψευδαισθηση της ιδεολογικης εξ αριστερων κατοχυρωσης στο να κουβαλουν πολεμικα ντουφεκια σε κατοικημενες περιοχες ειναι κατι που οποιον νιωθει θνητος τον βαζει σε ανησυχιες . Εμενα προσωπικα δεν με ανησυχου ολοι οι ψημενοι μπραβοι και συγνωμη για την εκφραση νταβατζηδες του υποκοσμου μαζι . Γιατι θα χτυπησουν μονο εκει που εχουν συμφερον . Αλλα το να προμηθευονται πολεμικο οπλισμο ιδεολογοι της κακαιας ωρας νεαροι ειτε χρυσαυγιτες ειτε σαν αυτους του βελβεντου και να πειθονται απο τους πονηρους που τους τον προμηθευουν να τον χρησιμοποιουν ακομη και σε κατοικημενες περιοχες φανταζομαο οτι και εσενα σχολιαστη των 2και 49 πμ πρεπει να ανησυχει . Δεν θα σου πουν και οι μεν και οι δε το δρομολογιο τους γιανα μην βρεθεις στον δρομο τους . Ξερεις ποσο ευκολα γινεται η στραβη και ενω εισαι ασχετος σου φυτευεται κατα τυχη απο εναν ατζαμη μια σφαιρα των 7,26 στο κεφαλι ; Πιο γρηγορα απο το να δεσεις τα κορδονια σου . Εκτος και αν εχεις συμβολαιο με τον Θεο οτι αν κυκλοφορουν οπλα σε Αθηνακαι Θεσσαλονικη που μαλιστα τα κρατανε ατομα που δεν ξερουν τι τους γινεται οτι εσυ δεν θα βρεθεις ποτε στο λαθος μερος . Αν εχεις τετοιο συμβολαιο πες μας τον συμβολαιογραφο να κανουμε και μεις . Α.Μ

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Το σκηνικο για την απολυτη φρικη που θα δουμε εχει στηθει . Πολυ ομορφα . Πρωτα κολακευουμε τους πιτσιρικους οσο ειναι γυμνασιο και λυκειο . Μετα τους πειθουμε οτι ειναι οι μονοι αγνοι . Σε αυτους που εχουν εθνικες ανησυχιες τους πειθουμε οτι ολοι οι αλλοι ειναι βολεψακηδες υποταγμενοι στην νεα ταξη . Στους αλλους που εχουν αριστερες ανησυχιες οτι ολοι οι αλλοι ειναι μικροαστουληδες συμβιβασμενοι που κρυβουν μεσα τους τον φασιστα της διπλανης πορτας . Μετα τους πειθουμε οτι σε καθε μικρομαχη μονο αυτοι θα ειναι νικητες και μετα αντι να εχουν ροπαλα οι μεν και μολοτοφ οι δε θα εχουν οπλα . Εκπαιδευση δεν χρειαζεται . Εκπαιδευση χρειαζεται για να εχεις στοχο . Για μακελειο καλυτεροι ειναι οι ανεκπαιδευτοι με μεγαλες βεβαιοτητες για το δικαιο του αγωνα τους . Τα υπολοιπα οι ιστορικοι του 2050 . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά διαφημίζεται ένα βιβλίο από Κομμουνιστή;
από΄έναν ναθρωπο που τασσεται για την αποπινοικοποίηση της βλασφημιας;
Που τασσεται υπερ του χωρισμου εκκλησιας και κρατους;
Ο ανθρωπος ειναι αντιχριστιανός και σεις εδω τον διαφημίζεται επειδη μονο και μονο τασσεται κατα του Πειραιως;
Ρε Ανδριοπουλε τι προσωπολατρεια ειναι αυτο;
Ελεος ρε συ.

Ανώνυμος είπε...

Συμβόλαιο με τον Θεό δεν έχω υπογράψει ούτε αν θα σηκωθώ από το τραπέζι σε λίγο που θα πάω να φάω.Απο΄κει και πέρα,εγώ προσωπικά δε νιώθω να απειλούμαι από 4 απεγνωσμένα παιδιά που επέλεξαν αυτό τον αδιέξοδο τρόπο αντίδρασης στη σαπίλα που μας έχει κυριεύσει και που όλο το ξεπουλημένο σύστημα τους περιφέρει σαν λάφυρα στο διψασμένο για αίμα κοινό των "νοικοκυραίων".Και σε κάθε περίπτωση οι εν λόγω νεαροί πληρώνουν ήδη το τίμημα των επιλογών και των πράξεων τους.Κάποιοι άλλοι με αντίστοιχες ή και χειρότερες κατηγορίες(ένοπλες ληστείες,απόπειρες ανθρωποκτονιών κ.α)έχουν πάρει 7 και 8 αναβολές δίκης,πληρώνονται από τα δημόσια ταμεία με 8000 ευρώ το μήνα,παρελαύνουν καθημερινά στα παράθυρα,απειλούν και τραμπουκίζουν όποιον δεν τους αρέσει,έχουνε παπάδες να τους ευλογούν στα γραφεία τους και στο μέλλον μπορεί να τους δούμε και με κουστουμάκι υπουργού.Εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις επομένως για να μπαίνουνε στο ίδιο σακί..

Ανώνυμος είπε...

Προς 4 και 11 . Δεν υπαρχει αντιδικια . Η γνωμη μου ολοκληρωμενη ειναι στο σχολιο των 3 και09 . Ενταξει μεσης εκπαιδευσης ειμαι , αποφοιτος λυκειου αλλα διαβασε το προσεκτικα το σχολιο . Εχουν δει τα ματια μου . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Αν και μετα απο 27 ωρες επανερχομαι στο θεμα με διευκρινησεις . Για να μην νομιστει οτι χαιρομαι που μπουζουριασαν τους τεσσερις . Καθε αλλο . Κατακριτεα 1000 τοις 100 η πραξη των τεσσαρων αλλα παρα τα 45μου χρονια νιωθω πολυ κοντυτερα σε αυτους απο οτι καποιοι που χαιδευαν τετοιες ενεργειες φτιαξαν κλιμα και τωρα ειναι μεσα και οπως ελεγε ο Τσιφορος κοιτανε εξω . Και παρα λιγο να γινουν φονιαδες οπως οι αλλοι οι ελαφρομυαλοι απο Παρο μερια που φαγαν τον ταξιτζη . Και ενω με τα χρυσα αυγα δεν εχω καμια ιδεολογικη συγγενεια , με αυτους τους 4 που μαγκωσαν που με ειπε ο αγαπητος σχολιαστης των 4 και 11 οτι τους βαζω στο ιδιο σακι νιωθω και συγγενεια . Καθοτι 30 χρονια ροκ . Ισως επειδη ειμαι και ροκερ απο ολους τους επισκοπους μονο τον Καντιωτη εκτιμησα . Λοιπον πολυ θα ηθελα ολοι αυτοι που νιωθουν απεχθεια στο κρατος να μην πεφτουν στην λουμπα και ακουνε τους ακαπνους διαμορφωτες γνωμης που περιεγραψα στο σχολιο των 3 και 09 στις 7 Φεβρουαριου . Και να θυμουνται παντα το ρητο οτι ο εξυπνος λεει το κακο και ο χαζος το κανει . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...


Έχουν βρει τον εύκολο στόχο δηλαδή τη Χρυσή Αυγή κάποιοι θολοκουλτουριάρηδες τύπου Ζουμπουλάκη και πυροβολούν συνεχώς προς εκείνη την κατεύθυνση.
Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι και της μόδας σήμερα.
Αν θέλει κανείς να περάσει τις εξετάσεις του ψευτοπροοδευτισμού θα πρέπει πριν απ όλα να φοιτήσει στα "γυμνάσια" της λεγόμενης "πολιτικής ορθότητας" που απαιτεί μεταξύ των άλλων τη δημόσια καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Και για το γεγονός ότι η χριστιανική διδαχή αντιτίθεται προς την ιδεολογία των νοσταλγών του χιτλερισμού καμία αντίρρηση.
Αλλά η επιλεκτική καταδίκη της Χ.Α. και η συνεχής ενασχόληση μαζί της σε βαθμό μονομανίας είναι εξόχως ύποπτη.
Κάτι "βρωμάει" στην όλη υπόθεση.
Την ίδια στιγμή τα χριστιανομάχα και εθνομηδενιστικά πρώην απο-κόμματα και νυν κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ ξιφουλκούν αποθρασυμμένα κατά της Εκκλησίας. Αλλά ο Σ.Ζουμπουλάκης σιωπά αιδημόνως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όπως σιώπησε κι όταν κάποιοι ανεκδιήγητοι παρουσίασαν το Χριστό δικατεχόμενο από ανομολόγητα πάθη.
Όπως και σιωπά επιλεκτικά για τα οικουμενιστικά καραγκιοζιλίκια κάποιων εκκλησιαστικών ταγών.
Και την ίδια στιγμή ζητάει την κατάργηση της διάταξης με την οποία διώκεται ποινικά η κακόβουλη βλασφημία των Θείων.
Και κάτι τελευταίο: τι εννοεί όταν λέει ότι ο δεσπότης του Πειραιά χαρακτηρίζεται από ακαμψία επί θεμάτων σεξουαλικής ηθικής sic; Σε θέματα σεξουαλικής ηθικής ενδείκνυται ελαστικότητα; Τα ηθικά μεγέθη μεταβάλλονται με την εποχή;

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω από την Εκκλησία μας να ειναι ακαταμάχητος υπερασπιστής
τόσο του Λόγου του Θεού
όσο και της Κτίσης του Θεού.

Ο εφιάλτης έρχεται ολοένα και κοντύτερα. Στην Αμερικη απαγορεύθηκε να εχεις μπαξέ.. Για να ειναι κανεις υποχρεωμένος να αγοραζει τα μεταλλαγμενα τους τρόφιμα..
Δηλαδη οταν ο θεος επλαθε τον κόσμο, εκανε λαθος και πρεπει τωρα να τον διορθωσουν οι ναζιστες επιστημονες...
Περιμενω απο την Εκκλησια να ξεσηκωσει τον κοσμο κατα του διατροφικου εκφασισμου και οχι να ασχολειται με ...

Related Posts with Thumbnails