Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ


«Από τα προσωπικά προβλήματα στα προβλήματα του προσώπου» 
Σειρά Συναντήσεων Θεολογίας και Ψυχολογίας 
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 7.00 μμ. στο Δημαρχείο Βόλου 
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν σειρά συναντήσεων, με το γενικό θέμα «διάλογοι θεολογίας και ψυχολογίας». Με την παρουσία διακεκριμένων θεολόγων, ψυχολόγων και ψυχιάτρων / ψυχοθεραπευτών θα επιχειρηθεί μια γόνιμη συζήτηση και ένας γενικότερος προβληματισμός στο μεθόριο της συνάντησης θεολογίας και ψυχολογίας. 
Στην πρώτη συνάντηση που θα έχει θέμα «Ο πόνος, υπαρξιακός και κοινωνικός ως ευκαιρία αλλαγής», θα μιλήσει ο Ιάκωβος Μαρτίδης αριστούχος ψυχίατρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά τη Δράμα και στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την ατομική ψυχοθεραπεία, την ομαδική ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική ζεύγους, την συμβουλευτική γονέων, την οικογενειακή θεραπεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι ο συγγραφέας του επιστημονικού δοκιμίου «Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ» (Εκδ. Αρμός), όπου περιγράφεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο με έναν απλό, εύληπτο και χρηστικό για τον αναγνώστη τρόπο. Ο δεύτερος ομιλητής θα είναι ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας και υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. 
Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου, στις 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών αναζητά τρόπο να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» και με την συνδρομή της ψυχολογίας να βοηθήσει όλους μας να προσεγγίσουμε βαθύτερα, ουσιαστικότερα και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια τα κοινά μας προβλήματα. 
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του φετινού προγράμματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με γενικό τίτλο «Θεολογία Διαλεγόμενη» που θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, τράπεζες λόγου και διαλέξεις που σκοπό έχουν να φέρουν την θεολογία σε ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τις σύγχρονες προκλήσεις.

14 σχόλια:

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Διογένης / Ε.Μ είπε...

''ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ''

Αγαπητέ φίλε,Πελεκάνε, η Ακαδημία πάντοτε εκδίδει τα πρακτικά των θεολογικών εισηγήσεών της και τις περισσότερες φορές,μάλιστα, αυτές βιντεοσκοπούνται.

Πράγματι η θεματική του συνεδρίου είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσει κανείς!
Μέσα στη θεολογική ένδεια και μιζέρια που μας κατακλύζει από παντού, τέτοιες συνάξεις, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, είναι για όλους μας μία πραγματική όαση!

Υ.Γ. Μία απαραίτητη διευκρίνιση:

'ΟΛΟΥΣ(???),δηλαδή,... εννοώ βρε παιδιά... τους 'οικουμενιστές' -'γιανναριστές' και όποιον άλλον βάζει ο νους των 'αντιοικουμενιστών ολετήρων', οι οποίοι απέχουν αυστηρώς από τέτοιου είδους 'μιαρές' συνάξεις, επειδή υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος του μολυσμού!
Και άμα μολυνθείς, υπάρχει περίπτωση και να νοσήσεις...και άμα αρρωστήσεις πρέπει να ψάξεις να βρεις και καλό γιατρό για να σε θεραπεύσει...πράγμα δύσκολο στις μέρες μας!

Γι' αυτό και συ μωρέ Πελεκάνε, τι τα θες αυτά τα 'μολυσμένα' συνέδρια και δεν κάθεσαι σπιτάκι σου να δεις καμιά ομιλία του κ. Σωτηρόπουλου από το youtube ή ... τέλος πάντων να διαβάσεις καμιά σοβαρή θεολογική ανάλυση από τον κ. Τελεβάντο...ή βρε παιδί μου από...πώς τον λένε να δεις!...τον ξέχασα και δεν πρέπει!!!....α, τον ΟΔΥΣΣΕΑ!!!...μεγάλος υβρ...θεολόγος ήθελα να πω και αυτός, για να ωφεληθεί και λίγο η ψυχή σου...!
Και τρέχεις από δω και από κει στα συνέδρια των 'μιαρών' ψυχοθεολόγων!

Πρέπει κάποτε εσύ και οι ομοϊδεάτες σου να βάλετε μυαλό και να συνετιστείτε,επιτέλους!!!!

Από Διογένη/Ε.Μ.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που γινονται αυτα τα συνεδρια, για να βλεπη ο λαος, τι καλους ψυχολογους εχουμε ! Ετσι, οποιος μοντερνος ανθρωπος εχει προβλημα, πρεπει να φευγη απο τους ντεμοντε πνευματικους, και να τρεχη στους μοντερνους ψυχολογους, για να θεραπευεται. Ελπιζω, στην Γραμματεια του συνεδριου, να υπαρχουν καρτες με τις διευθυνσεις των ψυχολογων.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:11,η συχνά αθυρόστομη,αλλά σχεδόν πάντοτε ακριβοδίκαιη λαική σοφία αποδίδει με μια άκρως γλαφυρή ρήση τα "μπλέξιματα" ανόμοιων πραγμάτων,όπως αυτό στο οποίο μόλις προέβης.Αν και στην προσωπική μου ζωή δε διακατέχομαι από σεμνοτυφία,σεβόμενος τον ιστολόγο και τους συναναγνώστες μας δε θα σου απαντήσω με τη συγκεκριμένη παροιμιώδη φράση,καθώς,συν τοις άλλοις,υποπτεύομαι οτι οι αυτές λανθασμένες σκέψεις σου είναι απόρροια μακράς συναναστροφής σε συγκεκριμένα (παρα)εκκλησιαστικά περιβάλλοντα.Πολύ φιλικά και καλοπροαίρετα, θα σου συστήσω απλώς να διαβάσεις το βιβλίο του π.Αδαμαντίου Αυγουστίδη "Ποιμένας και Θεραπευτής".Εκεί θα σου λυθούν όλες οι απορίες και οι προκαταλήψεις σχετικά με τον ρόλο του πνευματικού και του ψυχοθεραπευτή και τα όρια που διαχωρίζουν το έργο της Θεολογίας και της Ψυχολογίας.


Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω που συγκρατεις την γλωσσα σου, (σεβομενος τον ιστολογο), και δεν μου απαντας οπως μου αξιζει. Ευχαριστω επισης για την συσταση του βιβλιου. Θα προσπαθησω να το διαβασω. Μεχρις οτου τα καταφερω, για να μην χανης χρονο, μπορεις αν θελης, να διαβασης τα 5 βιβλια του Μητροπολιτου Ναυπακτου "Ορθοδοξη Ψυχοθεραπεια". Ειναι πολυ καλα.

Ανώνυμος είπε...

ντροπη σας ρεεεεεε που πατε σε συνεδρια ψυχολογιας εσεις που διαβαζετε τον αρχινικολαιτην Γιανναραν! αισχοςςςςςςς! καθε μερα θα διαβαζετε απο μια σελιδα του βιβλιου "ορθοδοξη ψυχοθεραπεια" καιθα παρακαλατε να σας ερθουν αναριθμητα μαρτυρια ινα ασκηθειτε και θεραπευσετε την αρρωστη ψυχη σας ωστε αφου αυτομαστιγωθειτε (παρτε κανα μαστιγιο απο κανα sex shop) θα θεραπευτειτε ορθοδοξως

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ! Να πας οπωσδήποτε στο Συνέδριο ! Φαίνεσαι Επείγον Περιστατικό !

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ααααα !! Τόσο εύκολο είναι ? Ευχαριστώ που μου άνοιξες τα ματια ! Τρέχω αμέσως να γραφτώ στο Σαμπεζύ !

Ανώνυμος είπε...

4:48

απο 12.01 ενταξει λοιπον ειμαι επειγον περιστατικο!
πρεπει να θεραπευτω στο συνεδριο σε "συνεδρια" σε παρακειμενο χωρο με καμια θεουσα μαζι απ αυτες που κανεις παρεα που να εχει τριπλες κοτσιδες μαυρα μαλλια φουστα μεχρι πατουσα μαυρη και μεγαλα γυαλια μυωπιας -α και να κρατα το "Σταυρο" του Καντιωτη αν χειρας. εχεις καμια να μου γνωρισεις???δινω και κινητο ΑΒΑΔΙΣΤΑ!!!

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ναιναι θα προσεξω

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 5, 28 εγώ δεν έχω πρόβλημα να διαβάσω το σχόλιο σου, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό για σένα να γνωστοποιείς δημόσια τις ονειρώξεις σου !
Πελεκάνε, άσε το θέμα των γυναικών, διότι εσύ, λόγω της ιδιότητος σου, είσαι καταδικασμένος να κάνεις αυγά !

Related Posts with Thumbnails