Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΟΥ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Χθες βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στο κέντρο της Αθήνας, για μια εντελώς ξεχωριστή συναυλία, στο πλαίσιο του κύκλου Οι Νέοι για τους Νέους
Η νεαρή σολίστ στα κρουστά Κατερίνα Αναγνωστίδου ερμήνευσε έργα των Andrew Thomas, Askell Masson, David Karagiannis, Keiko Abe, Matthias Schmitt, Claude Debussy και Wenchi Tsai. 
Η όλη συναυλία ήταν πραγματικά μια πρωτοπορία. Η σκηνή κατάμεστη από κρουστά. Και αρκούσε ένας άνθρωπος, μια νεαρή ταλαντούχα κοπέλα, να δώσει πνοή στα κρουστά, με τον δυναμισμό, την δεξιοτεχνία και την ευαισθησία της. Τα έργα σύγχρονα και πραγματικά μοντέρνα. Και η ερμηνεία τους, ακόμα και στα πιο πρωτοποριακά, άκρως μελωδική – όσο κι αν φαντάζει παράδοξο κάτι τέτοιο για κρουστά. 
Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον, μινιμαλιστικής υφής έργο του David Karagianis, συνέπραξε με την Κατερίνα Αναγνωστίδου η πιανίστα Χρύσα Γρένδα. 
Το φινάλε της συναυλίας ήταν μια αποκάλυψη! To έργο για δύο κρουστά του Wenchi Tsai Ombre (Σκιά) σε α’ πανελλήνια εκτέλεση. Συνέπραξε ο σπουδαίος, επίσης, νεαρός Φάνης Γκιολές, ενώ το καταπληκτικό video art ήταν του Γιώργου Αγγελόπουλου. Έκπληξη η εκφορά κινέζικων φράσεων από τους δύο σολίστ επί σκηνής, ενώ έπαιζαν τα ποικίλα κρουστά, με ταυτόχρονη μετάφραση που προβαλλόταν στο video. 
Παραθέτω εδώ ένα βίντεο αυτού του έργου του Wenchi Tsai με ξένους σολίστ, με την παρατήρηση ότι οι δικοί μας το έστησαν και το έπαιξαν πολύ καλύτερα! 
Είναι πραγματικά λίαν ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σήμερα σ’ αυτή την Ελλάδα της κρίσης αναδεικνύονται τέτοια αστέρια σαν την Κατερίνα Αναγνωστίδου. Σίγουρα έχει μπροστά της μια λαμπρή καριέρα, αφού δουλεύει, με πάθος, με λογισμό και μ’ όνειρο. 
Η Κατερίνα Αναγνωστίδου ...έκπληκτη μπροστά στο φακό της Ιδιωτικής Οδού. Δεν έχει συνηθίσει ακόμα στη δημοσιότητα...
Η Κατερίνα Αναγνωστίδου πήρε το δίπλωμα κλασικών κρουστών με άριστα και πρώτο βραβείο από την τάξη του Κωνσταντίνου Βορίση. Διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Days of Percussion (Πάτρα 2011), παρακολούθησε σεμινάρια και master classes για μαρίμπα, βιμπράφωνο, ταμπούρο και τύμπανα με σημαίνουσες προσωπικότητες των κρουστών και συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα Νέων της ΕΡΤ, την ΑΣΟΝ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Φαλήρου. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι, αλλά έχω ακούσει και καλύτερα, με περσσότερο δυναμισμό, και μεγαλύτερη ποικιλία κρουστών.

Related Posts with Thumbnails