Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗ

φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός 
Μια πραγματικά αριστοκρατική βραδιά απόψε στο Μουσείο Μπενάκη. 
Οικοδέσποινα η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη, αγαπημένη της Ιδιωτικής Οδού
Προσκεκλημένοι οι φίλοι της. 
Μια βραδιά για φίλους, λοιπόν, που ξεκίνησε μ' ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα της οικοδέσποινας και συνεχίστηκε με τον Κόκκινο Γίγαντα! Δηλαδή με μία από τις έντεκα ιστορίες του μυθιστορήματος της Α. Κακούρη "Πασαδόροι και βαστάζοι" (Καστανιώτης 2011). 

Τον απολαυστικό Κόκκινο Γίγαντα διάβασε πολύ παραστατικά ο ανιψιός της συγγραφέως Ξενοφών Βουδούρογλου, γιός της αείμνηστης ζωγράφου Μαρίας Βουδούρογλου. 
Ακολούθησε δεξίωση στο εστιατόριο του Μουσείου, με πλούσια και εξαιρετικά εδέσματα, με καλή παρέα και με την αίσθηση της αριστοκρατίας διάχυτη. Η αποψινή αριστοκρατία ήταν γνήσια, δηλ. σεμνή και σοβαρή. Χωρίς επιτηδεύσεις και φτιασίδια. 
Ευχόμαστε στην κυρία Αθηνά και στον σύζυγό της τον ακαδημαϊκό κ. Σπύρο Ιακωβίδη έτη πολλά, με υγεία σταθηρά, για να μας διδάσκουν με το πνεύμα τους και το ακριβό ήθος τους. 
Π.Α.Α.

8 σχόλια:

noname είπε...

Μα πανάθεμά σε, και στο μουσείο τα φαγητά φωτογράφιζες; Τουλάχιστον απόλαυσες και ωραία πνευματικά εδέσματα.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Τουλάχιστον βγάλαμε είδηση από την ανάρτηση.

Εκτός από το Da capo και το Grande Britagne πήρε και το εστιατόριο του μουσείου Μπενάκη τα εύσημα του κ. Ανδριόπουλου.!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχει και ένα καφέ που σερβίρει εξαίρετο εσπρέσσο στην Πόλη.!!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι υπέρ συνάντησης-γεύματος εργασίας-καφέ Τελεβάντου-Ανδριόπουλου με χορηγό το Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος! Προτείνω να βιντεοσκοπηθεί και να προβληθεί από τα ιστολόγιά τους κι όχι μόνο...

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοι οι κλασσικοι κεντρωοι με ολο τον σεβασμο λογω της ηλικιας τους , εχουν σκεφτει προς τα που βαδιζουμε ; Εχουν καταλαβει με αφορμη το περιστατικο στον Βελβεντο οτι υπαρχουν χιλιαδες πιτσιρικοι που μεσα στην απολιτικοποιηση μπορει ο οποισδηποτε να τους στειλει οπουδηποτε και οποτε θελει με ενα καλασνικοφ στο χερι να κανουν τους καουμποηδες με την ψευδαισθηση οτι κανουν ανταρτικο πολεων ; Και οτι υπαρχουν χιλιαδες αλλοι συνομηλικοι τους απο την ακρα δεξια που οποιος θελει μπορει να τους δωσει αρβυλες , σουγιαδες και επισης ενα καλασνικοφ και οποιον παρει ο χαρος ;Mε την ψευδαισθηση οτι ειναι νικηταραδες . Χτες πιασαν στην καβαλα κατι τετοιους κατα φαντασια ηρωες . Το σκηνικο εχει στηθει . Ο Θεος ναβαλει το χερι του αν και ηδη το εχει βαλει . Μας εδωσε μυαλο . Απλως αλλοι εφησυχαζουν και αλλοι μια που δεν εχουν πολεμο παιζουν πολεμο .Μεχρι να εχουμε και τοτε γαια πυρι μιχθητω . Α.Μ

Διογένης /Ε.Μ. είπε...

''ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΤΟΥ Κ. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ !!! ''

Δεν μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει τη μεγαλοψυχία και ανοιχτότητα του κ. Τελεβάντου, όσον αφορά στις διατροφικές συνήθειες του κ. Ανδριόπουλου.
Μέγιστο το ενδιαφέρον του για τα ''ουσιώδη της ζωής''

Και φυσικά - για να μην παρανοηθώ κιόλας από τους καλούς μου φίλους - πρέπει ο άνθρωπος να ασχοληθεί και με αυτά της ύλης και μάλιστα να χαριτολογήσει και να αστειευτεί με απλοχεριά !
Είναι το καθημερινό αλάτι, που νοστιμίζει τη δύσκολη ζωή μας!

Και μπράβο στον κ.Τελεβάντο, γιατί, έστω και κάπως αργά, κατάλαβε ότι οι σχετικές, περί λιχουδιών, αναρτήσεις από τον κ. Ανδριόπουλο έχουν κυρίως χιουμοριστική διάθεση και ίσως(!) και αφυπνιστική(!), ώστε να δοκιμάσει τις αμυντικές αντοχές των''αντιοικουμενιστών'', οι οποίοι ''τσιμπάνε'' με το παραμικρό !

Μέχρι εδώ όλα καλά ! Διαπιστώνουμε,όμως, αγαπητέ μου, ότι αφιερώνεις αρκετό χρόνο για να ενημερωθείς για τα ''ουσιώδη'' και μη, αλλά έχεις αμελήσει,παντελώς, κάτι πολύ πιο σπουδαίο !

Ναι, πολύ καλά κατάλαβες!!! Χρωστάς, εδώ και πολύ καιρό, στον κ. Νούση και σε όλους τους άμεσα, περί θεολογικών, ενδιαφερόμενους μία απάντηση - ΜΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΣΕΒΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΤΑΤΑ - περί της''αιρέσεως'' του ''νεογιανναρισμού'' και κάτι άλλα ψιλά...(περί τεκνογονίας κλπ.).

Για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή! Όχι μοιράζουμε ''ετικέτες'' και πετάμε πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό και μόνο των ανυποψίαστων οπαδών μας !

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ Κ. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ ΜΟΥ, ΌΠΩΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ''ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ'', ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΠΩ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΡΥ,(ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ)...ΜΠΟΥΡΔΕΣ !

Περιμένουμε, λοιπόν,(και θα περιμένουμε όσο χρειαστεί!) τις θεολογικές σας θέσεις, γιατί αλλιώς η αξιοπιστία σας θα πάει περίπατο !

Υ.Γ. Και μία συμβουλή!
Πιστεύω πως η ενημέρωσή σας για τα διατροφικά γούστα των ''οικουμενιστών'' σας δαπανά πολύ χρόνο, που είναι απαραίτητος για τη σύνταξη του''αντιρρητικού'' σας μανιφέστου !

Από Διογένη /Ε.Μ.

noname είπε...

@ 4 Φεβρουαρίου 2013 - 9:37 μ.μ.

Βρε Διογένη τι μας ενδιαφέρουν οι απόψεις του κάθε νευρωτικού πάνω στα θεολογικά ζητήματα; Διάβασε 2-3 άρθρα τους να καταλάβεις την απάντηση: η Ορθοδοξία είμαι εγώ, άρα όποιος διαφωνεί με εμένα διαφωνεί και με όλη την Χριστιανική-Πατερική-Ελληνορθόδοξη παράδοση και πρέπει να τον εξαφανίσω με τόνους ψεύδους και λασπολογίας. Περιμένεις στ' αλήθεια λογικές απαντήσεις και σοβαρό διάλογο με τους βλάσφημους "αντικοικουμενιστές"-"υπερασπιστές" ή όπως αλλιώς λέγονται;

Διογένης /Ε.Μ. είπε...

''ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !''

Όχι, αγαπητέ μου φίλε Πελεκάνε, δεν περιμένω μία ουσιαστική και θεολογική απάντηση από την πλευρά του(τους)! Έχουν αποκαλύψει,σε όλες τις αναρτήσεις τους, την ασημαντότητά τους, αλλά και την τραγική ανεπάρκειά τους για τα θεολογικά γράμματα και όχι μονάχα γι' αυτά!

Επιμένω, όμως, και αναμένω(με) τις
σχετικές απαντήσεις για να επιβεβαιώσουμε τις διαπιστώσεις μας και για να ξυπνήσουν και οι ''υπνωτισμένοι'' χειροκροτητές τους, που οι φουκαράδες τους ακολουθούν ακόμη και τους έχουν οδηγούς, δίχως να καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος τους, αυτό δηλαδή της διασάλευσης της ψυχικής τους ισορροπίας!!!

Έχουν μάθει να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό και μόνο, αφήνοντας τους ανυποψίαστους στη δίνη της ταραχής και της αμάθειας ! Αυτό θα πρέπει κάποτε να σταματήσει, για λόγους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

Λουφάζουν και πετούν το μελάνι τους μονάχα για να θολώνουν τα νερά και όχι γιατί τους πονάει η αλήθεια του ευαγγελίου.
Ο νάρκισσος εαυτούλης τους έχει μονάχα αξία, όλοι οι άλλοι μπορούν να χλευαστούν και να απορριφθούν !

Βλέπε ο Πειραιώς και η ''πνευματική'' του ομάδα , ακόμη να απαντήσουν, αν θα απαντήσουν - στον κ. Νούση.
Το μελάνι, όμως, το πέταξαν, τις εντυπώσεις τις δημιούργησαν και δεν επανορθώνουν !!!

Όλες αυτές οι άρρωστες καταστάσεις δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν αηδία και αποτροπιασμό σε όλους τους υγιείς(ψυχικώς εννοώ)ανθρώπους !

Γι' αυτό και επιμένω, μήπως και αποκατασταθεί λιγάκι - όχι πολύ, το ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο -
η δικαιοσύνη, για την οποία ιδιαιτέρως κόπτονται όλοι οι ''προστάτες της ορθοδοξίας''

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ''ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΔΟΞΊΑΣ''.

ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !

Από Διογένη /Ε.Μ.

noname είπε...

@ 5 Φεβρουαρίου 2013 - 12:35 π.μ.

Δίκιο έχεις, αλλά και πάλι μην περιμένεις λογικές απαντήσεις και αξιοπρεπή διάλογο. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουνε δείγμα ταπείνωσης και νομίζουν πως αν παραδεχτούν το λάθος των θέσεών τους και το ορθό του ετέρου συνσυζητητή θα καταρεύσουν ως υποστάσεις. Εωσφορική αντίληψη σίγουρα. Οπότε μπορείς νομίζω να φανταστείς ότι αν υπάρξει η απάντηση που θέλεις, τι επιπέδου θα είναι και πόση αλήθεια θα κρύβει μέσα της.

Related Posts with Thumbnails