Το χαρακτηριστικό των εσχάτων χρόνων (θα) είναι η σύγχυση και ο φόβος. Τα συναισθήματα αυτά απεργάζονται συστηματικά οι δαίμονες και οι συνεργοί τους εκπρόσωποι του ανθρώπινου γένους με την αγαστή σύμπνοια της φυσικής προόδου του κακού και της αμαρτίας ως νομοτελειακής ιστορικής εξέλιξης προβλεπόμενης και από τη διεφθαρμένη ανθρώπινη φύση και από τα κείμενα της Γραφής, διάσπαρτης σε προφητικά και μη βιβλία της. Το κακό, απρόσωπο και ενυπόστατο, είναι μια εμπειρία που αρχίζει να γενικεύεται με νέες μορφές, άγνωστες στο προνεωτερικό ή και στο νεωτερικό κοσμοείδωλο.
Η προσωπική μου άποψη, σε αντίθεση με κασσάνδρες που βλέπουν ή και θα ήθελαν την έλευση του αντιχρίστου εδώ και τώρα – στηριγμένη μάλλον σε προφητικών λόγων ερανίσματα από ζώντες, αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρές τους και όχι σε πιθανές ερμηνείες αγιογραφικών και εξωβιβλικών προρρήσεων - είναι πως δε θα έρθει άμεσα το τέλος του κόσμου. Ίσως αυτό αποτελεί μια προσωπική λαθεμένη εκτίμηση. Το σίγουρο πάντως είναι πως λίαν συντόμως - και δε νομίζω πως ένας ορίζοντας σαράντα ή πενήντα ετών είναι μακρύς αναφορικά και με τη φυσική αίσθηση του χρόνου και με τη βιβλική του αντίληψη - έρχονται τα γραφόμενα. Ήδη το Άγιο Πνεύμα μάς ετοιμάζει σιγά σιγά μέσα από το στόμα αγιασμένων προσώπων. Θα αναφέρω ενδεικτικά την αγαστή σύμπνοια των λόγων του γέροντα Αμβρόσιου Λάζαρη (+2006) και της μακαριστής χαρισματικής γερόντισσας Μακαρίας Δεσύπρη (+1999) για τον θαυματουργικό τρόπο διατροφής των πιστών στις ημέρες του διωγμού του τελικού αντιχρίστου. Αυτό δε μοιάζει τυχαίο αλλά φαίνεται πως άρχισαν να ηχούν οι αποκαλυπτικές σάλπιγγες και να καταφθάνουν μακρινοί και αμυδροί απόηχοι.
Για να έρθουν οι εισέτι απρόσιτες στις νοητικές μας προσλαμβάνουσες εκείνες μέρες, θα πρέπει να αρχίσει η ραγδαία μετάλλαξη της ανθρωπότητας επί τα χείρω. Και αυτό πλέον (θα) το βιώνουμε καθημερινά, μέχρι να ζυμωθεί η συνείδηση του παγκοσμιοποιημένου ανθρώπου των εσχάτων με τη «φυσικότητα» του δαιμονικού και να εξαλειφθεί παντελώς η επιθυμία, η αίσθηση της αναγκαιότητας και η μνήμη του Θεού των χριστιανών.
Τα κράτη - έθνη ακολουθούν τη γεωμετρική πρόοδο του κακού με θρησκευτική ευλάβεια. Προχθές επισημοποιήθηκε ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας στη Νορβηγία με όλη τη συνεπόμενη σημαντική του. Στην Ελλάδα ήδη συζητάμε επίσημα – πολλοί δεν το έχουν καταλάβει – μια εορταστικά πομπώδη μεταστροφή στο κοινωνικοπολιτικά μεταμοντέρνο, ανθρωποκεντρικά αύταρκες και προπαντός πολύτροπα άχρωμο φιλελεύθερο μοντέλο, χωρίς τη δυναστική παρουσία Θεού, Εκκλησίας και κάθε σχετικής αυθεντίας. Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα κατά τον φαινότυπο συνδέεται με την οικονομική κρίση. Κατά τον πνευματικό της, όμως, γονότυπο σχετίζεται με τον ευρύτερο και χρόνιο πατριωτικό και χριστιανικό αγνωστικισμό και αμοραλισμό των νεοελλήνων. Αυτήν τη στιγμή δεν καταδικάζω τη συγκεκριμένη επιλογή πορείας και νοοτροπίας, απλά την επισημαίνω. Όπως θα έλεγε και ο Καβάφης, «είναι κι αυτή μια στάσις. Νιώθεται». Είναι, εξάλλου, αφελές να απαξιώνεις σε λίγες αράδες τις βαθιές και δαιδαλώδεις κινήσεις της ελευθερίας του ανθρώπινου είναι, οι οποίες εκφράζουν και διαμορφώνουν το ιστορικό γίγνεσθαι. Πόσο, όμως, όλο τούτο δηλοί τη σταδιακή επικύρωση μιας παγκόσμιας μετατόπισης στην απώλεια της χρειώδους αίσθησης του Χριστού από τη συλλογική και ατομική πραγματικότητα του ανθρώπου; Σημειωτέον εδώ πως αναφέρομαι στα πνευματικά κατά βάση συμπαρομαρτούντα της αριστερής εν γένει ιδεολογίας, τα απάδοντα, για παράδειγμα, σε πολλά σημεία με τη χριστιανική αφήγηση, και όχι στο κοινωνικοοικονομικό της, ας πούμε, όραμα. Ας μην ξεχνάμε επίσης την εξίσου απορριπτέα εκ δεξιών πατριδοκαπηλία και τους απαράδεκτους χριστιανικά συντηρητισμό και εθνικισμό, τους ερχόμενους πάλι από την ίδια όχθη.
Με θαυμασμό παρατηρούμε την πλήρη επισφράγιση του άκρατου υλισμού μας βλέποντας στη νέα προεκλογική περίοδο την αποθέωση του οικονομοκεντρισμού. Επαναλαμβάνω πως με σιωπηρή ανοχή και έμμεση κατάφαση – και εν πολλοίς ευχαρίστηση – τίθενται παράλληλα με τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και ζητήματα επαναπροσδιορισμού του εθνισμού μας – με πλεονάζουσα τη ροπή προς μια ανησυχητική αλλοίωση του περιεχομένου του – και της θρησκευτικής μας φυσιογνωμίας – σταδιακή απορθοδοξοποίηση του ελληνισμού με επιθετική κρατική πολιτική κατά της Εκκλησίας δια βίαιου διαζυγίου και άλογης έως ιστορικά απρεπούς και νομικά διάτρητης περιουσιακής αφαίμαξής της - πράγματα που άπτονται της γενικότερης ιστορικής ταυτότητας και επιβίωσής μας.
Τα παραπάνω δε συνιστούν τυχαία και περιστασιακά συμβεβηκότα, αλλά καταστάσεις προ πολλού εν εξελίξει και προς παγίωση οδεύουσες. Χθες εμνήσθημεν της αποφράδος ημέρας της τυπικής πτώσης του βυζαντινού ελληνισμού, αλλά και καθημερινά ζούμε την έκπτωση των πάντων στη χώρα μας. Χαοτικά διλήμματα, ανέλπιδες προτάσεις, σκιώδεις προθέσεις και άγνωστο μέλλον προβάλλουν ενώπιον του τρόμου μας για το αύριο. Η εσχατολογική θύελλα ξεκίνησε και θα κορυφωθεί μετ’ ου πολύ. Δεν είναι αναστρέψιμη παρά μόνο στη φαντασιοκοπία μερικών και στον ουτοπικό ρομαντισμό ελαχίστων. Τούτο, όμως, δε συστήνει επ’ ουδενί τη μοιρολατρική αυτοπαράδοση στο κακό και στα όργανά του αλλά τον εν Πνεύματι αγώνα με τη βεβαιότητα της προρρηθείσας καθαίρεσης και κολαστικής απονομής δικαιοσύνης κατά των δαιμονικών δυνάμεων και της εγκατάστασης της αιώνιας Βασιλείας του Θεού.
Οι (Ορθόδοξοι) Έλληνες είχαν παραδοσιακά το προνόμιο του γνώναι την οδόν (Ψαλμ. ξς΄ 3). Δεν τους αρέσει πια, όπως δείχνουν τα πράγματα – άλλωστε πάντοτε ενοχλούσε πολλούς. Αν χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο τόσο εύκολα και έπεσε τόσο άδοξα μια Ελλάδα με τέτοια ιστορία, πολιτισμό και πνευματική περιουσία (ήτοι την Ορθοδοξία), δεν μπορείς παρά να απαισιοδοξείς έντονα και εύλογα. Ποια αντιπρόταση μένει πλέον να παρατεθεί; Ίσως η σκέψη πως ο άνθρωπος δεν είναι μόνο πολιτικόν ή μετανεωτερικόν ζώον αλλά ζώον θεούμενον. Αυτό το τελευταίο συνιστά ανέκαθεν συνειδησιακό αυτοπροσδιορισμό και ταυτοτικό χαρακτηριστικό των απανταχού Ορθοδόξων – επομένως και του Έλληνα, διό και πάντοτε εμάχετο πρώτα υπέρ πίστεως – και την ειδοποιό διαφορά του στον πολυπολιτισμικό διαχρονικό του περίγυρο. Σκεπτόταν – και έπειτα ψήφιζε• τώρα αντιστράφηκε κάπως η σειρά ή και δεν ισχύει πολλάκις το πρώτο σκέλος – λαμβάνοντας προπαντός υπόψη αυτό το θεούμενον. Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να πάψει να φέρεται (και να άγεται) ως αγνωστικιστικό δυτικό έκτρωμα του παγκοσμιοποιητικού σχεδίου του διαβόλου και των αόρατων κέντρων εξουσίας της διεθνούς «ανώνυμης» πλουτοκρατίας και να αποφασίζει ως ζώον με την αριστοτελική – κατ’ ελάχιστον – έννοια και όχι με την άλλη που ορίζει ο ψαλμωδός (Ψαλμ. μη΄ 21).
Κ.Ν.
Λάρισα
31/5/2012
18 σχόλια:
"Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα κατά τον φαινότυπο συνδέεται με την οικονομική κρίση. Κατά τον πνευματικό της, όμως, γονότυπο σχετίζεται με τον ευρύτερο και χρόνιο πατριωτικό και χριστιανικό αγνωστικισμό και αμοραλισμό των νεοελλήνων."
Προσυπογράφω δι' αμφοτέρων των χειρών την πιο πάνω διαπίστωση του κ. Νούση.
Κε Νούση, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σας. Θα ήθελα, ωστόσο, να σας ρωτήσω το εξής (ως τακτικός αναγνώστης σας): ως αντίδοτο στο σημερινό - επιτρέψτε μου - χάλι της ελληνικής κοινωνίας έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο, κάτι πιο πρακτικής φύσεως; Είμαι της άποψης ότι τα γραπτά σας περιέχουν απλά διαπιστώσεις (διατυπωμένες, βεβαίως, με άριστο εκφραστικό τρόπο), οι οποίες είναι λίγο πολύ γνωστές στους περισσοτέρους. Τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής, κε Νούση;;;;;;
Τα κράτη - έθνη ακολουθούν τη γεωμετρική πρόοδο του κακού με θρησκευτική ευλάβεια. Προχθές επισημοποιήθηκε ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας στη Νορβηγία με όλη τη συνεπόμενη σημαντική του.
Πράγματα αυτονόητα επι αιώνες σε άλλα μέρη της Γης,στο Ελλαδιστάν δαιμονοποιούνται ακόμα με υστερικές κραυγές, χωμένες ανάμεσα σε ακαταλαβίστικες θεολογίζουσες ακροβασίες..
δύσκολο ερώτημα και δεν ξέρω πραγματικά αν με τις ελάχιστες δυνάμεις μου θα μπορούσα να προτείνω λύσεις. ομως θεωρω οτι υπάρχουν.
πρακτικα λοιπον θα έλεγα οτι χρειαζόμαστε πραγματικους ηγετες με στοχο και οραμα αληθινο, με διαθεση για δουλεια και συνεργασια με ολους, μακρια απο μικροπολιτικες και αλλα. εδω να πω οτι πολυ θα ηθελα να ειναι αληθινοι πατριωτες και οχι κατευθυνομενοι υπαλληλοι στοων και των συναφων παρακρατικων παγκοσμιων κεντρων εξουσιας. αυτοι θα μπορουσαν κατι να κανουν. και αν υπαρχουν, ας τα βρουν και ας προχωρησουν. επισης δε μου αρεσουν μερικοι υποπτοι, οπως π.χ. ο σαμαρας, που μου δινει την εντυπωση πως αλλα λεει και αλλα εχει κατα νου, σαν να λαμβανει εντολες ή νοιαζεται μαλλον για την προσωπικη του αναγραφη στον καταλογο των πρωθυπουργων.
για αλλους που εχουν μεσα στα κομματα τους ανθελληνες, οπως τη ρεπουση, δεν το συζητω. με λιγα λογια, λειπουν οι πατριωτες πολιτικοι με σχεδιο. ενα αυτο. το χρειαζομαστε και ας αποφασισουν οσοι μπορουν να αναλαβουν.
το δευτερο ειναι το υποτιθεμενο χρεος. υπερκαλυπτεται με τις πολεμικες αποζημιωσεις της Γερμανιας και με το παραπανω. μπορουν οι πολιτικοι μας να το παραπεμψουν απευθειας εκει και να πληρωνεται μεσω των πολεμικων της σε μας χρεων. αλλα δεν ακουσα καμια κουβεντα, τουναντιον ολοι τρεμουν και λουφαζουν στην Μερκελ.
θα μπορουσαν επισης να συνασπιστουν οι εδω πολιτικοι με τους ομολογους τους ευρωπαιους και να απομονωσουν ή εκβαλλουν τη Γερμανια παλι ερειδομενοι στα ηδη χαρισθεντα σε αυτην μεταπολεμικα δανεια απο ΗΠΑ και Αγγλια. μια ευρωπη με ολους τους αλλους και χωρις Γερμανια, θα παραμεινει ευρωπη. αλλωστε μην ξεχναμε πως απο μας πλουτιζει η γερμανια. αν της καναμε εμπαργκο, τελειωσε. εμεις εχουμε να ζησουμε και να πουλησουμε, τη γεωργια, την κτηνοτροφια, την αλιεια. αυτοι; ας φτιαξουμε μια αληθινη ευρωπαικη ενωση και οχι αυτο το εκτρωμα που βλεπουμε, δηλαδη μια νεα γερμανικη αυτοκρατορια.
ξαναλεω: η Ελλαδα εχει γεωργια, τοπυρισμο, αλιεια, θαλασσες και το εν αυτη εμποριο. αφηνω εξω τον υποτιθεμενο ορυκτο πλουτο. οι ιδιοι οι ευρωπαιοι μας αναγκασαν να τα θαψουμε και μας εκαναν δημοσιους υπαλληλους. ας τα ενεργοποιησουμε παλι.
μια αλλη λυση ειναι και η αοζ και ο συνασπισμος με το ισραηλ. επισης και με τη Ρωσια- ας πουμε ο αγωγος αεριου, τεραστια χαμενη ευκαιρια. και αυτοι οι συνασπισμοι μπορουν να επιτευχθουν και στην ΕΕ να μεινουμε. γιατι δεν το κανουμε; και τοτε μαλιστα θα μαστε πιο ισχυροι και θα μας σεβονται περισσοτερο.
μια αλλη απλη λυση: να επαναφερουμε τη βιομηχανια στη Ελλαδα και να ενισχυσουμε τις επενδυσεις. πώς ; απλουστατα και χωρις δανεια. με το να φτιαξουμε νομους που να βοηθανε τη χωρα και να μην κοιταν να αφαιμαξουν τον οποιον αλλο, επενδυτη ή απλο φορολογουμενο, διοτι δυστυχως αυτη ειναι η φιλοσοφια της ελληνικης πολιτικης και νομοθεσιας τα τελευταια χρονια.
να πληρωνουμε καλα τηνυγεια και την παιδεια, ωστε να αισθανεται ο Ελληνας αληθινα στο σπιτι του στην Ελλαδα και να καταστει ανθρωπος ολοκληρωμενος και φιλοσοφημενος. οχι ραγιας, κομπλεξικος και δειλο ανθρωπακι, που σκυβει δουλικα και αντιγραφει μια ζωη με ζηλεια τους αλλους.
μια ακομα πρακτικη λυση; να επιβληθει εσωτερικος δανεισμος ή σταση πληρωμων για κανα τριμηνο, για να παρει μπρος η μηχανη, αλλα να ξερουμε οτι μετα θα αρχισει η ανακαμψη. οχι αυτο το καραγκιοζιλικι που ζηουμε δυο χρονια τωρα, που μας απειλησαν με σταση και μας ξεσκισαν κυριολεκτικα με συνεχιζομενες στασεις με τις περικοπες που καναν. το ξαναειπα. ειναι προδοτες και επικινδυνοι πολλοι τους, διοτι εγκληματουν υπουλα και εσκεμμενα, δουλευουν για αλλους και οχι για μας. αυτοι λοιπον πρωτοι να απελαθουν, να εξοστρακιστουν, οπως στην αρχαια Αθηνα, και οχι να τολμουν να ξαναθετουν υποψηφιοτητα.
να επιβληθουν νομοι επιστροφης αναγκαστικης ολων των ελληνικων καταθεσεων απο το εξωτερικο με εγγυηση τους προς επενδυση και οχι προς κλοπη απο το κρατος και χαζομαρες κομμουνιστικες αναδιανομης τους.
τα ολιγα τουτα... περιμενω τις ενστασεις σας.
Κ.Ν.
να προσθεσω λιγο και τον υπερβατικο, αλλα πραγματικο παραγοντα. μπορει να φανταζουν μερικα αστεια ή αδυνατα απο τα προηγουμενα ή και απο διαφορα πιθανα σεναρια εξοδου απο την κριση. η αληθεια ομως ειναι πως δεν ξερουμε και δεν πιστευουμε στη δυναμη του Θεου μας. ειναι οντως παντοδυναμος και μπορει τα αδυνατα για τους ανθρωπους να τα κανει δυνατα. αν πραγματικα του ζητουσαμε, αν καναμε αγρυπνιες συνεχεις και εν εκκλησια και κατα μονας, αν πηρχαν εστω δεκα δικαιοι στη χωρα μας (=αγιοι) θα εδινε τη λυση.ειναι πανευκολο για τον Θεο. θα αλλαζε τα σχεδια των κακων. ρωταω ομως: θα το καταλαβαινανε ποσοι αυτο; ποσοι θα παιρνανε το μαθημα τους; αμεσως θα γυριζαν στην ανοησια την παλια. η εγχειρηση λοιπον και η θεραπεια συνεχιζεται.
αν θυμηθουμε παντως ποσους δικαιους ζητησε ο Αβρααμ για να σωθουν τα σοδομα και τι πετυχε η μετανοια των νινευιτων, τοτε δια προσευχης θα πετυχαιναμε περισσοτερα απο ο,τι με εκλογες και οικονομικες θυσιες. δεν ειναι χασιμο χρονου η προσευχη. ειναι η πιο πρακτικη λυση απο οσες ανεφερα προηγουμενως.
Κ.Ν.
Ναι, κε Νούση, χρειαζόμαστε τέτοιους ηγέτες. Πού είναι όμως αυτοί; Πού θα τους βρούμε; Νομίζετε ότι υπάρχουν μεταξύ μας τέτοιοι άνθρωποι; Κι αν ναι, γιατί δεν κάνουν κάτι; Στα περισσότερα σημεία θα συμφωνήσω, πάντως, μαζί σας. Σε ένα μόνο θα διαφωνήσω. Διαφωνώ με την εξακολουθούμενη δαιμονοποίηση της Γερμανίας. Νομίζω πως είναι αργά να διεκδικήσουμε τις υποτιθέμενες πολεμικές αποζημιώσεις. Και λέω «υποτιθέμενες», επειδή πρόκειται για ένα θέμα δυσεπίλυτο. Εμείς λέμε πως η Γερμανία μας χρωστάει, η Γερμανία πάλι λέει ότι δεν μας χρωστάει. Τι συμβαίνει; Θα μας πει κανείς την αλήθεια; Μας χρωστάνε ή όχι; ΗΠΑ και Αγγλία χάρισαν στη Γερμανία τα μεταπολεμικά δάνεια με τα οποία όμως ξαναχτίστηκε η χώρα. Νομίζετε ότι αν χάριζαν στην Ελλάδα τα χρέη της, η χώρα θα ξαναχτιζόταν; Ανατρέξτε λίγο στην ιστορία της Γερμανίας μετά τον πόλεμο. Η Γερμανία αναστήθηκε όχι μόνο με τα χαρισθέντα δάνεια αλλά και με τη σκληρή δουλειά του λαού της. Για πείτε μου: νομίζετε ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για το ξαναχτίσιμο της πατρίδας τους; Νομίζω πως όχι. Η νοοτροπία των Ελλήνων αυτήν τη στιγμή εξακολουθεί να είναι «αραχτοί και λάιτ». Δεν λέω να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά να κάνουμε αυτοκριτική, να αναγνωρίσουμε, επιτέλους, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΤΑΙΞΙΜΟ και να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Αντί γι’ αυτό, συμπεριφερόμαστε όπως το κακομαθημένο παιδί που γκρινιάζει, επειδή του πήρανε το παιχνίδι. Με τη συμπεριφορά του «μάγκα» δεν πείθουμε κανέναν. Αντιθέτως, στέλνουμε τους εαυτούς μας και την Ελλάδα στην απομόνωση. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται στη νοοτροπία των κατοίκων της! Αν αυτή δεν αλλάξει, δεν πρόκειται οι Έλληνες στον αιώνα τον άπαντα να δουν άσπρη μέρα! Όσο για την προσευχή, θα πω το εξής: «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
δεν προκειται για δαιμονοποιηση της Γερμανιας ουτε για θεωριες συνωμοσιας αλλα για πραγματικοτητα. αυτη τη στιγμη η Γερμανια και μερικοι δορυφοροι της μας ταλανιζουν και μας εξευτελιζουν. επισης το κακο εν προκειμενω εχει ονοματεπωνυμο και δεν ειναι απλα οι διεθνεις ''ανωνυμοι'' δανειστες μας. προκειται για τον διεθνη σιωνισμο με ολα τα παρακλαδια του, που ακουνε στο ονομα οικοι αξιολογησεις και παγκοσμια πλουτοκρατια (οι δανειστες, οι γνωστοι αγνωστοι εβραιοι και αλλοι κολοσσοι της πλουτοκρατιας που δανειζουν και κρατη. δεν ειναι αξιον αποριας που φυσικα προσωπα εχουν τοσο χρημα που δανειζουν κυβερνησεις; απο πού το συνελεξαν αραγε; και ποιοι ειναι αυτοι; αορατοι;; απο πού ερχονται τα λεφτα και ποιοι τα ζηταν πισω;) μιλαμε για συγκεκριμενους ανθρωπους και οχι αοριστη δαιμονολογια. ας τους ονοματισουμε, ας τους αποκαλυψουμε, ας συζητησουμε μαζι τους και ας τους πολεμησουμε συνασπισμενοι με αλλους (δυσκολο μονοι) αν δεν καταφερουμε να βγαλουμε ακρη μαζι τους.
φυσικα και οι πολεμικες αποζημιωσεις της Γερμανιας ειναι υπαρκτο ζητημα και νομικο θεμα. απλα να το ανακινησουμε. μπορουμε.
ομως φαινεται πως δεν υπαρχει πολιτικη βουληση. περα απο τους πουλημενους και προσκυνημενους, οι αλλοι φοβουνται να αναλαβουν. φοβουνται πολλα, μεχρι και για τη ζωη τους. για αυτο δε βγαινουν οι νεοι ηγετες, διοτι οι αλλοι, οι κατ΄ουσιαν σατανολατρες, δεν ορρωδουν μπροστα σε τιποτε.
επισης να σας πω πως δεν ειναι θεμα νοοτροπιας. αυτο ειναι μια υποσυνειδητη πλυση εγκεφαλου μεσα απο τα ΜΜΕ και μια χρονια προκαταληψη κατα των Ελληνων - αλλη στιγμη το αναλυουμε. ολοι οι ανθρωποι εχουν μια φυση. τους κανεις καλους ή κακους στη νοοτροπια. και πώς αραγε; με την επιβολη του νομου. αυτο μας λειπει. αυτο εχουν στο εξωτερικο και φαινονται πως προχωρησαν. εκει ο νομος επιβαλλεται χρονια τωρα και σιγα σιγα τους κατεστη εθισμος και συνειδηση. αυτο θα γινει και εδω. αλλα θελει παλι πολιτικη βουληση.
λετε επισης για ξαναχτισιμο της χωρας. σε ποιο τομεα; εγω τη βρισκω σε καλο επιπεδο. μαλλον για επεκταση να μιλαμε και περαιτερω αναπτυξη. δεν ειναι ερειπια η Ελλαδα.
ακουμε τελευταια για κριση σε Κυπρο, Ιταλια, Ισπανια και Πορτογαλια. και αυτοι, αναρωτιεμαι, ειναι τεμπεληδες και αραχτοι και λαιτ Ελληνες; λεω εγω τωρα γαι καποια στερεοτυπα δηλαδη....που τα χαφτουμε σαν αμερικανακια!!!
διαβαστε την καταπτυστη επιστολη Τζημερου, δεστε πώς λακισε απο τη βουλη η ρεπουση στη μνημη της ποντιακης γενοκτονιας. ας καθαρισει η κοπρος του αυγειου επιτελους.
γυρναμε στο ζητημα του Θεου. καλο ειναι το χειρα κινει, αλλα δε φτανει παντα, ειδικα οταν οι περιστασεις και οι αντιπαλοι ειναι περισσοτεροι, πιο δυνατοι και πιο οργανωμενοι. το καταλαβαν και οι αρχαιοι αυτο και εφηυραν με ταπεινωση τον απο μηχανης θεο. αυτος θα φερει τη λυτρωση. αυτος μπορει να αναδειξει ηγετες, οπως αλλοτε τον ασθενεστατο Δαβιδ. και αν δεν υπαρχουν, μπορει και απο τις πετρες να αναστησει τεκνα τω Αβρααμ, αρα και ηγετες κατ΄ αναλογιαν. ποσο ομως το ζηταμε με πιστη; μιλαω και για κληρικους και μοναχους...εξεκοσμικευθημεν, αδελφε, και μας φαινονται ολα παραμυθακια...
ενας ανωνυμος σχολιαστης παραπανω με εθλιψε με τη νοοτροπια του. Θεωρει αυτονοητο τον χωρισμο κρατους - εκκλησιας, αυτονοητο το κακο και δαιμονοποιηση και υστερια και ακαταλαβιστικα την προσπαθεια μας να μιλησουμε για Θεο και την ευεργετικη του αναμεσα μας παρουσια. τι να πεις; απλα λυπασαι με την καταντια μας και την αθεια μας και τον κακο μας διαφωτισμο απο τη γαλλικη επανασταση και δωθε. δεν εκτιμουμε τα ιστορικα επιτευγματα στη χωρα μας που με θυσιες και αιμα κολλησαμε Θεο και πατριδα, που το καλο ζυμωθηκε μεσα σε θεσμους και νομους και παραδοσεις και μπολιάστηκε στην ταυτοτητα του λαου μας, στη συνειδηση και την καθημερινοτητα μας μεσω της Ορθοδοξιας. το καλο επισης ειναι επωνυμο. ειναι ο Χριστος. εστω και θεωρητικα ή παραδοσιακα το καλο στη χωρα μας ειναι επωνυμο και εισετι εστεμμενο, αναγνωρισμενο, επισημο και συνταγματικα επιβεβλημενο. καποιοι θελουν να εξορισουν τον Θεο και επισημως απο την Ελλαδα, διοτι ηδη τον εξορισαν απο τη δικη τους ζωη. ας παλεψουμε για το αντιθετο...
Κ.Ν.
Κε Νούση, κάποιες σκόρπιες σκέψεις. Όταν μιλάω για ξαναχτίσιμο της χώρας εννοώ την εκ νέου δημιουργία ελληνικού κράτους, το οποίο ουσιαστικά υπήρχε μέχρι τώρα μόνο στα χαρτιά. Γι’ αυτό όμως χρειαζόμαστε ανθρώπους με μεράκι και θέληση. Οι Γερμανοί μας εξευτελίζουν, επειδή τους δώσαμε ΕΜΕΙΣ το δικαίωμα. Εκτός αν εννοείτε ότι στα καλά καθούμενα άρχισαν να μας βρίζουν και να μας αποκαλούν τεμπέληδες και διεφθαρμένους. Αντίθετα απ’ ό,τι υποστηρίζετε, είμαι της άποψης ότι κάνετε γενικές και αόριστες αναφορές. Αφού γνωρίζετε τα συγκεκριμένα πρόσωπα που, κατά τη γνώμη σας, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, γιατί δεν τα κατονομάζετε; Έχετε στοιχεία; Όσο για τις υποτιθέμενες πολεμικές αποζημιώσεις, λυπάμαι... Αργά τις θυμηθήκαμε. Για να μην πω πως αν δεν συνέβαιναν τα όσα συνέβησαν με την οικονομική κρίση, κανείς δεν θα γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό βγήκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που οι Γερμανοί τόλμησαν να μας κουνήσουν το δάχτυλο. Τότε κι εμείς θυμηθήκαμε ξαφνικά το κακό που μας προξένησαν στον πόλεμο. 70 περίπου χρόνια μετά..... Άλλο η κρίση στην Ισπανία και στην Ιταλία και άλλο στην Ελλάδα. Η κρίση στην Ελλάδα αποκάλυψε την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού. Με άλλα λόγια στην Ελλάδα έχουμε οικονομική κρίση συνοδευόμενη από το λεγόμενο «γκρικ μπάχαλο». Όσο για τη νοοτροπία, εσείς χρησιμοποιείτε αντ’ αυτής την έκφραση «επιβολή του νόμου». Θεωρώ πως υπάρχει πολιτική βούληση, δεν υπάρχει όμως η βούληση από την πλευρά της κοινωνίας. Φέρνω ως παράδειγμα την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Και νόμος δημιουργήθηκε και πρόστιμα επιβλήθηκαν, ποια όμως τα αποτελέσματα;;; Γιατί είναι η επιστολή Τζήμερου «κατάπτυστη»; Μήπως δεν έγραψε την αλήθεια;;; Μήπως έγραψε υπερβολές;;;; Τα όσα ο συγγραφέας περιγράφει τα γνωρίζαμε και τα γνωρίζουμε όλοι μας! Προς τι η έκπληξη;;; Όσο για τον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους θεωρώ κι εγώ πως είναι επιβεβλημένος. Γιατί αποκαλείτε τον χωρισμό «κακό»;;; Σαφώς και η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση, η οποία και είναι σεβαστή. Είναι λάθος όμως να εξακολουθούμε να ταυτίζουμε τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ορθόδοξοι, δεν είναι όλοι οι Έλληνες χριστιανοί! Ο Χριστός δεν μπορεί να επιβληθεί διά συντάγματος. Δεν μπορεί να επιβληθεί πουθενά και από κανέναν. Ο Χριστός δεν είναι νόμος, είναι πίστη. Ο Έλληνας πολίτης έχει υποχρέωση να τηρεί τους νόμους, όχι όμως να πιστεύει στον Χριστό. Αυτό είναι δικαίωμα. Όπως δικαίωμα είναι και η πίστη στον Γιαχβέ ή στον Αλλάχ.
θα συμφωνησω εν πολλοις μαζι σας στο θεμα χωρισμου κρατους και εκκλησιας. σαφεστατα και δεν επιβαλλεται δια νομου η εις Χριστον πιστη και ουτε ειναι και σωστο. ουτε ο Θεος δε θα το ηθελε. παρολ' αυτα ομως θα επρεπε να αναγνωριζουμε το θετικο στοιχειο της ευλογιας του ελασσονος (κρατισμου-εθνισμου) υπο του κρειττονος (ορθοδοξιας - εκκλησιας). η αποδομηση του εθνους περνα και μεσα απο την απορθοδοξοποιηση του. ας εχουμε παντα κατα νου πως η θρησκεια ειναι συστατικο στοιχειο των εθνων, της φυσιογνωμιας τους ανεκαθεν, ειδικα απο το 18ο αι. Και ερωτω: υπαρχει λογος να αποχρωματιστουμε θρησκευτικα; θεωρω το θεμα υπο συζητηση ντε φακτο και προσωπικα ειμαι καθετα αρνητικος. σε τελικη αναλυση το διαζυγιο με τον Χριστο θα αποβει εις βαρος του ελληνισμου και ποσως δε θα βλαψει τον Θεο. τον εχουμε αναγκη, οχι αυτος εμας. και κατι ακομα επι του παροντος. η συνδεση ορθοδοξιας και ελληνισμου ειναι και μακραιωνη και ιστορικα ισχυροτατη. δεν ειναι και τοσο ευκολο να διαγραφει, οπως θα θελαν οι γιαπις τυπου Τζημερου.
μια και γυρισαμε στο ζητημα του γραβατωμενου αυτου "ικανου και εργατικου" ελληνα (οπως θεωρει εαυτον σε αντιπαραβολη με τους ταπεινους ραγιαδες και τα τεμπελοκλεφτρόνια συμπατριώτες του)θεωρω πως ενας επηρμενος φαντασιοκοπος δε συνιστα αντικειμενο σχολιασμου. διαφωνω με τις διαπιστωσεις σε πολλα, κυριως ομως με τον τροπο του. δυσφημει τη χωρα μας. το καλο πρεπει να γινεται και με καλο τροπο κατα τον Παυλο. στο κατω κατω της γραφης ας μεταναστευσει στη Γερμανια αν δεν του αρεσει εδω. φουσκες τυπου βγενοπουλου ή τζημερου δεν ειναι ικανοι για να κυβερνησουν.για να καταστρεψουν ισως. οι αληθινοι ηγετες, περα απο ικανοι και εργατικοι, ειναι προπαντος σεμνοι και ταπεινοι. οι αλλοι ειναι μονο για γκολντεν μπους και στελεχη πολυεθνικων.
διαβλεπω ακομα μαι μοιρολατρικη διαθεση, καθοτι υπερεξαιρετε το γερμανικο θαυμα. πρεπει να καταλαβετε πως ειναι περισσοτερο φτιαχτο και χαριστικο παρα αληθινο. δε στηριχτηκε μονο στα ποδια του. προκειται για παιχνιδια στη διεθνη σκακιερα στα οποια δυστυχως οι πολιτικοι μας παιζουν χρονια τωρα ως υπαλληλοι των διαθνων τοκογλυφων. θελετε και ονοματα. ειναι τοις πασι γνωστα, δε χρειαζεται να τα κατονομασω.
η κρατικη μηχανη στην Ελλαδα ειναι ο, τι και σε πολλες χωρες της γης. αλλου καλη και αλλου κακοι. την κριση στην ελλαδα εφερε (οχι επισπευσε) ο ακατονομαστος γαπ). το παιχνιδι ειναι στημενο. εμεις χαφτουμε ο,τι πετανε τα μμε. ειμαστε ερμαια της κατευθυνομενης πληροφορησης. θελετε να σας θυμισω το ποσοστο του αεπ της ελλαδας στην ΕΕ για να καταλαβετε πως μια ελλαδα δε γκρεμιζει το ευρω;
παω στις αποζημιωσεις. δε σας ξενιζει που κανεις ποτε πολιτικος δεν τις διεκδικησε; που ανεκαθεν αποτελουσαμε την καλυτερη αγορα της γερμανιας; απιστευτα πραγματα και ομως αληθινα.
τρωγομαστε με τα ρουχα μας αντι να κανουμε το αυτονοητο: ευθεια παραπομπη της αποπληρωμης των χρεων στη γερμανια. και στο υπολοιπο ας ειμαστε γενναιοδωροι: τους το χαριζουμε! και σας διαβεβαιω πως υπαρχει αρκετο υπολοιπο.
μην ξεχνατε ακομα πως ειμαστε απο τους νικητες σε δυο παγκοσμιους πολεμους και σημερα μας διαταζουν οι ηττημενοι!!! δεν αειναι αυτο θεμα πολιτικης δηλαδη; δεν ειναι μειοδοτες ολοι τους σχεδον; εξαιρω τυπους πλαστηρα και καποδιστρια.
δεν ειμαι αντιγερμανος. ομως αν ημουν πολιτικος, θα εβγαινα και θα εκανα μια απλη δηλωση στην ΕΕ: να παψουν να μιλανε οι σφαγεις των λαων, αυτοι που εκκολαψαν τα ζωα - ναζι και αιματοκυλισαν δις την Ευρωπη. να παψουν να μιλανε και δικιο ακομα να χουν. που, οπως θα κατανοησατε, εν εχουν σχεδον καθολου.
Κ.Ν.
Κε Νούση, ένα μόνο σημείο των όσων γράφετε θα σχολιάσω: «να παψουν να μιλανε οι σφαγεις των λαων, αυτοι που εκκολαψαν τα ζωα - ναζι και αιματοκυλισαν δις την Ευρωπη. να παψουν να μιλανε και δικιο ακομα να χουν. που, οπως θα κατανοησατε, εν εχουν σχεδον καθολου.» Είμαι της άποψης ότι αδικείτε κατάφωρα έναν ολόκληρο λαό με τον ίδιο τρόπο που γερμανικές φυλλάδες, όπως η BILD, αδικούν κατάφωρα τον ελληνικό λαό αποκαλώντας τους Έλληνες συλλήβδην τεμπέληδες και απατεώνες. Ποιοι αιματοκύλισαν, κε Νούση, την Ευρώπη; Σε ποιους αναφέρεστε; Οι άνθρωποι που κατοικούν στη Γερμανία δεν είναι ναζί, κε Νούση. Δεν ευθύνονται αυτοί για τα εγκλήματα των παππούδων τους. Τα χρέη τα δικά μου, κε Νούση, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τα επιβαρυνθεί το παιδί μου. Αν εγώ έκλεψα, εξαπάτησα, διέλυσα ή σκότωσα, το παιδί μου είναι αθώο, κε Νούση. Ή μήπως όχι;; Οι σφαγείς των λαών ναζί έχουν στην πλειοψηφία τους πεθάνει. Μιλάτε για στερεότυπα κατά των Ελλήνων. Το να χαρακτηρίζετε 70 εκατομμύρια ανθρώπους ναζί δεν είναι; Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα που πάνε να περάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Και επαναλαμβάνω: τώρα θυμηθήκαμε τα ναζιστικά εγκλήματα! Τόσα χρόνια αγοράζαμε γερμανικά προϊόντα και η Ελλάδα γέμιζε από Γερμανούς τουρίστες με γεμάτο πορτοφόλι. Τώρα όμως δεν τους γουστάρουμε, επειδή – με συγχωρείτε – μας «την είπαν». Τους κολλήσαμε την ταμπέλα «ναζί» και ξεμπερδέψαμε. Ούτε δίκαιη είναι αυτή η συμπεριφορά μα ούτε και χριστιανική. Αντί να κατηγορούμε τους άλλους θα ήταν προτιμότερο να αναλογιστούμε σε τι ΕΜΕΙΣ φταίξαμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Δεν είναι μοιρολατρική διάθεση. Είναι ο μοναδικός υγιής τρόπος για να πάει μπροστά αυτή η χώρα.
μιλατε συνεχως για δουλεια για να ξαναφτιαξουμε την Ελλαδα. η αληθεια ειναι πως δεν κατανοω τι ακριβως εννοειτε. η ελλαδα ανηκει στην ΕΕ και δεν ειναι χωρα του τριτου κοσμου. επισης ειναι ο πνευματικος πατερας της ευρωπης και του εν γενει δυτικου πολιτισμου, η μητρα της δημοκρατιας και - για καποιους μη θετικο - η τροφος της Ορθοδοξιας σε αθεους και τραυματισμενους θρησκευτικα απο τους παπικους ευρωπαιους εταιρους μας. αυτα δεν πρεπει να τα πει καποιος και να απαιτηθει περισσοτερος σεβασμος ειδικα σε μας;
την ελλαδα αν δεν κανω λαθος η εε την εκανε δεκτη προ δεκαετιας στο ευρω. μεταξυ αυτων και η γερμανια. δεν το ηξεραν οι κυριοι αυτοι τοτε ποσο λαμογια ειμαστε; ή μηπως τοτε, αντιστρεφοντας τη δικη σας διαπιστωση περι αγορων απο τους γερμανους, τοτε λοιπον ημαστε οι καλοι πελατες και ξαφνικα γιναμε οι λεχριτες της εε; θεωρω πως πρεπει να αποφευγουν αμφοτεροι τις αντιφασεις.
να δουλεψουμε, να ξαναφτιαξουμε την ελλαδα, ισχυριζεστε. συμφωνω. ερευνες εδειξαν και ειναι παγκοσμιως διαπιστωμενο πως ειμαστε απο τους πιο ευφυεις λαους στον κοσμο. προ ολιγων δεκαετιων ειχαμε και βιομηχανιες. μηπως η πολιτικη της εε μας ωθησε εμμεσως πλην σαφως στην αποβιομηχανιση και στη διαλυση της αγροτικης μας οικονομιας; ειναι καθαρα θεμα ευρυτερου πολιτικου σχεδιασμου που ειναι χρονια δρομολογημενο να γινει ετσι και τωρα ερχονται, μας ζηταν τα ρεστα και μεις σαν χανοι χασκουμε και τα χαφτουμε αμασητα. αλλα με την παιδεια που εχουμε, ποσοι σκεπτομενοι κυκλοφορουν αναμεσα μας;
δεν ειμαι αντιγερμανος και δεν ειναι αντιχριστιανικο να μιλας ιστορικα. θα ηταν αφελες να πιστεψει καποιος πως οταν υβριζεις τους ναζι, συμαπαρασυρεις ενα εθνος ολοκληρο και μαλιστα μετα απο παρελευση τοσων ετων. μιλαω για ιστορικη μνημη πολυ βαρια, που δεν εσβησε ακομα και θα βαρυνει ως προπατορικο αμαρτημα παντοτε τον λαο αυτο. ας το θυμουνται παντοτε ωστε να ειναι πιο προσεκτικοι και, οταν το ξεχνανε, ας τους το υπενθυμιζουν οι αλλοι. μην ξεχνατε στο σημειο αυτο πως για την ορθοδοξη θεολογια στο προπατορικο αμαρτημα δεν κληρονομειται η ενοχη αλλα η μνημη, η ασθενεια και οι συνεπειες του. το ιδιο ισχυει και για την ιστορια. ρωτατε ποιοι αιματοκυλισαν την ευρωπη και περιμενετε απαντηση; θεωρω πως εδω αρμοδια να σας απαντησει ειναι η ρεπουση, που εξισωνει τις τουρκικες γενοκτονιες με τις ελληνικες αντεκδικησεις. ειμαστε χριστιανοι, συγχωρουμε, κατανοουμε, αλλα και δεν ξεχνουμε. νομιζω πως αυτο δεν ειναι αντιχριστιανικο.
ποσο αληθεια θα ηθελα να βγει ενας ελληνας ηγετης με φιλοτιμο και εθνικη περηφανεια να βροντοφωναξει στην εε το σεβασμο στη χωρα που γεννησε τη δημοκρατια και τη φιλοσοφια, την ωρα που εκεινοι ειδωλολατρουσαν στο υπαιθρο αγραμματοι και ημιαγριοι. θα μου πειτε πως αντιστραφηκαν οι οροι. προφανως. αλλα η κληρονομικη ευλογια της ιστοριας μας θα μας συνοδευει αιωνια, οπως τους αλλους τα προπατορικα τους αμαρτηματα σαν αβασταγη καταρα.
δε θελω να φιλοσοφησω. αλλωστε η κουβεντα ξεκινησε απο την αναζητηση πρακτικων λυσεων και οχι θεωρητικολογιων. επιμενω λοιπον: αμεση απαιτηση επιστροφης των δανειων ή αποπομπη της γερμανιας απο την εε ή την ατυπη ηγεσια της σε αυτην. μαζι με αλλους θα το καταφερουμε. αν οχι εμεις, μπορει ο Θεος να κανει το απιθανο για χαρη μας. οταν ομως εμεις ενοχλουμαστε και με τον τυπικο εκκλησιασμο των μαθητων, ειλικρινα σας το λεω, μην περιμενετε και πολλα πραγματα.
Κ.Ν.
θα συνιστουσα να διαβαζατε την κατωθι συνεντευξη απο εγκριτο επιστημονα. υπαρχει και σε μεταφραση. ειναι λιαν διαφωτιστικη. Κ.Ν.
http://www.spiegel.de/international/germany/economic-historian-germany-was-biggest-debt-transgressor-of-20th-century-a-769703.html
Κε Νούση, επειδή η συζήτησή μας είναι ενδιαφέρουσα, ο χρόνος μου όμως ελάχιστος, θα σας πω το εξής: Λέτε ότι η Ελλάδα είναι «ο πνευματικος πατερας της ευρωπης και του εν γενει δυτικου πολιτισμου, η μητρα της δημοκρατιας και - για καποιους μη θετικο - η τροφος της Ορθοδοξιας σε αθεους και τραυματισμενους θρησκευτικα απο τους παπικους ευρωπαιους εταιρους μας. αυτα δεν πρεπει να τα πει καποιος και να απαιτηθει περισσοτερος σεβασμος ειδικα σε μας;». Χρησιμοποιείτε, επίσης, το γνωστό «στη χωρα που γεννησε τη δημοκρατια και τη φιλοσοφια, την ωρα που εκεινοι ειδωλολατρουσαν στο υπαιθρο αγραμματοι και ημιαγριοι». Διαφωνώ με τη λογική σας. Δηλαδή τι περιμένετε εσείς από τους Γερμανούς; Να πάψουν να μιλούν, επειδή κάποτε οι πρόγονοί τους διέπραξαν εγκλήματα; Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη σημερινή κατάσταση; Λέτε «ερευνες εδειξαν και ειναι παγκοσμιως διαπιστωμενο πως ειμαστε απο τους πιο ευφυεις λαους στον κοσμο. προ ολιγων δεκαετιων ειχαμε και βιομηχανιες. μηπως η πολιτικη της εε μας ωθησε εμμεσως πλην σαφως στην αποβιομηχανιση και στη διαλυση της αγροτικης μας οικονομιας;». Θα πω απλά το εξής: Ας προσέχαμε! Πολιτικούς είχαμε, εμείς τους ψηφίζαμε, ορίστε τα αποτελέσματα. Λέτε «να βγει ενας ελληνας ηγετης με φιλοτιμο και εθνικη περηφανεια να βροντοφωναξει στην εε το σεβασμο στη χωρα που γεννησε τη δημοκρατια και τη φιλοσοφια». Και λοιπόν; Άντε και να βγει. Τι θα καταλάβετε; Δεν το γνωρίζουν όλοι αυτό; Λυπάμαι, αλλά η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και τη φιλοσοφία δεν υπάρχει πια! Δεν ζούμε σε αυτήν τη χώρα, δεν υπάρχουν ούτε φιλόσοφοι ούτε τα μεγάλα πνεύματα του παρελθόντος. Ο σεβασμός δεν απαιτείται αλλά κερδίζεται. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε σεβασμό για πράγματα που δεν δημιουργήσαμε ΕΜΕΙΣ. Άλλοι τα δημιούργησαν και σε άλλους αξίζει ο σεβασμός. Λέτε, τέλος, «η κληρονομικη ευλογια της ιστοριας μας θα μας συνοδευει αιωνια, οπως τους αλλους τα προπατορικα τους αμαρτηματα σαν αβασταγη καταρα.» Διαφωνώ. Κανείς λαός ή άνθρωπος δεν είναι περισσότερο ευλογημένος ή περισσότερο καταραμένος από τον άλλο. Όσο για το άρθρο που μου προτείνετε, θα μπορούσα κι εγώ να σας αντιπροτείνω με τη σειρά μου άλλες αναλύσεις από εξίσου έγκριτους επιστήμονες. Δυστυχώς, ο χρόνος μου είναι λίγος. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και εις το επανιδείν…
φυσικα και η δαφνες του παρελθοντος ανηκουν εκει μαλλον, οπως και δεν πρεπει να πιστευουμε σαν τις χηνες της Ρωμης πως θα μας ξελασπωσει το ενδοξο παρελθον μας. τα ανεφερα διοτι αποτελει χρεος ολων η χρηση ολων των μεσων για την επανακτηση του σεβασμου μας, πολυ δε περισσοτερο του αυτοσεβασμου μας. διακρινω ενιοτε στα λογια σας τασεις πεσιμισμου και μηδενισμου. γιατι θεωρειτε πως αλλη ελλαδα γεννησε τη δημοκρατια και αλλη υπαρχει τωρα; η ιδια πατριδα, ο ιδιος λαος ειμαστε. ακομα υπαρχει και παραγεται φιλοσοφια και δημοκρατια ενθαδε, ασχετως αν δεν προβαλλεται οσο θα πρεπε.
σας παρεθεσα συνεντευξη γερμανου επιστημονα οικονομολογου που μιλαει αντικειμενικα σε βαρος των δικων του. αυτο μετραει και πολυ περισσοτερο απο τα στημενα και κατευθυνομενα δημοσιευματα που ευκολα θα βρειτε παντου.
να συμφωνησω στη δουλεια που πρεπει να ξαναρχισουμε. οχι ομως τοσο για χρηματα, οσο για το ξαναχτισιμο της αυτοεκτιμησης μας και της αποκαταστασης της εξωθεν καλης μαρτυριας. το 2009 ειχε βγει το εργο ''ερωτας αλα ελληνικα''. θα επρεπε να απαγορευτει στην ελλαδα για τη διαπομπευση απο ελληνες μαλιστα. αντ' αυτου διαφημιστηκε περισσως και κορδωνομασταν ανοητα. ειναι τραγικο να θεωρουμαστε ο πατος, διοτι δεν ειμαστε. απο τα λογια σας ομως συχνα πυκνα διαβλεπω τη μεγαλη επιτυχια των μμε στην καταστροφη του αυτοσεβασμου μας και στη χειραγωγηση της κοινης γνωμης.
η εε υποτιθεται οτι διαφερει απο τον τριτο κοσμο στον πολιτισμο και στο βιοτικο επιπεδο. αν αποφασισαν οι διεθνεις τοκογλυφοι και τα δαιμονικα κεντρα εξουσιας να μας μετατρεψουν σε τριτο κοσμο, με γεια τους με χαρα τους. το θεμα ειναι εμεις τι θελουμε. αυτο ειναι θεμα των λαων και αντισταση στους πουλημενους υπαλληλους των κυβερνησεων.
δε θεωρω τους γερμανους ανωτερους και πιο εργατικους. το να φτιαχνεις αμαξια και βιδες ειναι ενας τομεας της παραγωγης. αλλος τομεας ειναι η γεωργια, αλλος η αλιεια κτλ. ομως παραγωγη ειναι και η ιατρικη, η παιδεια, η λογοτεχνια, η τεχνη. και πολυ δυσκολοτερη και ποιοτικα υπερτερη μαλιστα. μην μπαινετε στο τριπακι να μετρατε την αξιοσυνη των λαων με τη μεζουρα και τα κιλα των προιοντων. δυστυχως αυτη η χρησιμοθηρικη αντιληψη της οικονομιας δεσποζει και μας παρασυρει. χασαμε απο τα ματια μας τον ανθρωπο και γιναμε μηχανες. συντηρουμε την υγεια και την παιδεια με ψιχουλα αναπαραγοντας τη δαιμονικη λογικη των ισχυρων και την ημετερα ατελειωτη υποβαθμιση εως και τη φυσικη εξαφανιση των εθνων. εθνων οχι ως κρατικα μορφωματα και εθνικιστικα γκετα, αλλα ως τα φυσικα μας σπιτια, μεσα στα οποια ζουμε με χαρα και παραγουμε πολιτισμο και ζωη και, αν το θελετε, και βιδες και μηχανοκινητα καρα, διοτι και αυτα χρειαζονται.
Κ.Ν.
Χρωματισμένα λόγια στον άχρωμο κόσμο μας:"Χάσαμε απο τα ματια μας τον ανθρωπο και γιναμε μηχανές. Συντηρούμε την υγεια και την παιδεια με ψιχουλα αναπαραγοντας τη δαιμονικη λογικη των ισχυρών".Συνεχίζοντας την αναζήτηση ο αρθρογράφος,μας παρασέρνει γλυκά στην αρμονία των όντων και του Όντος,στην εσχατολογική πληρότητα των πάντων για πάντα...
Η Γερμανία πρέπει και οφείλει να πληρώσει.Τελικά εμείς στον 2οΠαγκόσμιο με τους νικητές είμασταν ή τους ηττημένους;Οι Γερμανοί μπορεί να δούλεψαν για να βγούν από τα χρέη αλλά αν κάναν μόνο αυτό δε θα αρκούσε.Τα χρέη πολέμου δεν παραγράφονται.Ναι πιστεύω πώς δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε και πόσο μάλλον να κρίνουν ένα κράτος που κατασφαξανε και καταλεηλατήσανε.Οπότε μου φταίει ειδικά ο Γερμανός μέσα στην Ευρώπη και εκνευρίζομαι που του χαιδευουν τα αυτιά.Στα πρακτικά μέτρα που προανέφερε ο κύριος Κ.Ν. πολύ εύστοχα συμφωνώ.Πρέπει όμως να ρίξουμε το βάρος στην παιδεία για να αλλάξει αυτή η νοσηρή νοοτροπία που μας έχει τσακίσει τα τελευταία χρόνια.Συνάμα καμιά προσευχή δέ βλάπτει γιατι έχουμε καταντήσει κράτος του " είμαι Χ.Ο." από συνήθεια.Ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα αλλά ο άνθρωπος διαμορφώνει τη ζωή του και τις συνθήκες της στο πλαίσιο της ελευθερίας που του έχει Ο Θεός ορίσει. Μ.Φ.
παρακαλω δειτε και τουτο: http://fourtounis.gr/arthra/2011/08-02/kontomari.html#arxi
Κ.Ν.
θα παακαλουσα ακομα να διαβασετε με προσοχη και τα κατωθι:
http://www.itabloid.gr/?p=1712 και
http://troktiko.eu/2012/06/diadoste-na-posa-mas-chrostaei-h-germania/
Κ.Ν.
Δημοσίευση σχολίου