Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΙΟ ΣΤΟ "ΚΕΛΑΡΙ" ΤΟΥ ATHENAEUMΜια πολύ ιδιαίτερη βραδιά χθες στο Athenaeum-Κελάρι στο Θησείο. 
Τρεις μόνο μουσικοί ήσαν αρκετοί για την μουσική ποιητική. Τρεις ικανοί μουσικοί που γίνονται όσο περνάει η νύχτα μαγικοί!
Μέθεξη με όλη τη σημασία της λέξης και της έννοιας. Για δύο ώρες ακούσαμε τραγούδια των Χατζιδάκι, Κυπουργού, Παπακωνσταντίνου, Τάτση αλλά και των The Doors, Ιsaac Albeniz, Rolling Stones, διασκευασμένα με ευρηματικό τρόπο από τους: Βιβή Γκέκα (μαντολίνο) Σόλη Μπαρκί (κρουστά) και Σταύρο Αγιαννιώτη (κιθάρα).
Απολαύσαμε, επίσης, ενδιαφέρουσες συνθέσεις των ίδιων των μουσικών, αλλά και ευφάνταστες διασκευές αγαπημένων παραδοσιακών τραγουδιών. Εξαιρετικές και οι διασκευές των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Με λογισμό και μ' όνειρο!
Ανάμεσα στο κοινό και η σπουδαία ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου, η οποία συνδέεται φιλικά με τους συγκεκριμένους μουσικούς και, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι, ήταν η αιτία για τη δημιουργία του σχήματος.


Και οι τρεις μουσικοί ήσαν υπέροχοι! Στέκομαι στην φίλη Βιβή Γκέκα που παίζει εκπληκτικά μαντολίνο, γιατί κάθε φορά που την ακούω αισθάνομαι την μουσική ως το μεδούλι. Την ευχαριστώ από καρδιάς για τη συγκίνηση που μου προσφέρει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails