Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ CONCERTZAAL ΤΗΣ ΓΑΝΔΗΣ

Σ΄ ένα υπέροχο συναυλιακό χώρο (Concertzaal) με θαυμάσια ακουστική, που ήταν επί σειρά ετών νοσοκομείο - και θυμίζει εκκλησία - έδωσε χθες Πέμπτη, 19 Απριλίου, εδώ στη Γάνδη του Βελγίου μια ξεχωριστή συναυλία η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Λυκούργου Αγγελόπουλου.
Πολύς κόσμος - πάνω από 600 άτομα, φλαμανδοί κάτοικοι της Γάνδης- παρακολούθησαν απνευστί, και με θρησκευτική ευλάβεια θα έλεγα, μια συναυλία με μέλη από την Ορθόδοξη Ανατολική μουσική παράδοση, η οποία δεν τούς είναι και τόσο οικεία.
Το φλαμανδικό κοινό καταχειροκρότησε την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία και τον χοράρχη της, η οποία έψαλε και τρία μέλη εκτός προγράμματος.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης De Bijloke puur muziek, παραβρέθηκαν και Ορθόδοξοι κληρικοί που υπηρετούν στην Μητρόπολη Βελγίου: ο Επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Τριανταφύλλου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ignace Peckstadt, ο οποίος ήταν  επί σειρά ετών εφημέριος και παραμένει ιερατικώς προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Ανδρέου Γάνδης (είναι και ο πατέρας του Επισκόπου Σινώπης), ο Πρεσβύτερος Dominique Verbeke, ο οποίος εφημερεύει τώρα  στον Ναό του Αγ. Ανδρέου και ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσεκούρας, παλαιός φίλος που διακονεί στην Μητρόπολη Βελγίου.

Οι Ορθόδοξοι κληρικοί που παρακολούθησαν τη συναυλία με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο
Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος με τον π. Ignace Peckstadt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails