Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!


Με το κτηνώδες blog Αποτείχιση δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τρομάζω μπροστά στη θέα του τέρατος. Ο άγνωστος σε μένα κ. Ναρσής Σαμπαζιώτης τόλμησε να απαντήσει σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο χυδαιολογίας του blog αυτού - που βέβαια δεν είναι το μόνο - εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ως εκ τούτου αναδημοσιεύω εδώ το κείμενό του και αισθάνομαι την ανάγκη να τον συγχαρώ από καρδιάς, διότι δεν φοβήθηκε τον "εκκλησιαστικό" υπόκοσμο, όπως δυστυχώς συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των "εκκλησιαστικών" (κληρικών και λαϊκών), ακόμα και των φερόμενων ως "πατριαρχικών".
Παραθέτω, λοιπόν, την απάντηση του ιστολογίου της Σερμύλης, που υπογράφει ο κ. Ναρσής Σαμπαζιώτης.
''Εξαιρετική εργολαβία αναλάβατε με την κατασυκοφάντηση του Πατριάρχη ο οποίος φυλά Θερμοπύλες σε ένα λίαν εχθρικό, για την Χριστιανοσύνη, περιβάλλον.
Ποια μαρτυρία αγάπης εκφράζει η αισχρή, εμπαθή, ανήθικη και άκρως υβριστική στάση απέναντι στον Πατριάρχη, στην κοινότητα του Αγίου Όρους, σε ιεράρχες, ιερείς, λαϊκούς και γενικότερα όποιο πρόσωπο δεν ταιριάζει με την αυτιστική ιδιωτική θεολογία που έχετε κατασκευάσει; Αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Θεός τιμωρός και εκδικητής βγαλμένος μέσα από τις τρομακτικές ιστορίες του Μεσαίωνα με τον Νυμφίο Ιησού που γνωρίζει και βεβαιώνει το εκκλησιαστικό σώμα 2000 χρόνια τώρα; Απολύτως καμία!
Ο Θεός που πιστεύετε είναι ένα είδωλο του εαυτού σας. Η θεολογία που κατασκευάσατε είναι εντελώς αποκομμένη από την θυσιαστική αγάπη που μεταμορφώνει, ανακαινίζει και μπολιάζει το κάθε μέλος της εκκλησίας με τον Χριστό.
Η νοσηρή φαντασίωση που τρέφετε ως απεσταλμένοι δικαστές από τον Θεό, έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι συνεχίζετε το έργο των Πατέρων. Και δεν ντρέπεστε γι’ αυτό!! Συγχέετε την κακία, την μικρότητα, την χυδαιολογία με την ‘’αυστηρότητα εν αγάπη’’ των Πατέρων.
Συμμαζευτείτε! Δεν είναι ότι γίνεστε γραφικοί, αυτό θα ήταν το λιγότερο, γίνεστε επικίνδυνοι προβάλλοντας μια εκκλησία απάνθρωπη, απογυμνωμένη από την αίσθηση της οικογένειας που συνέχει και προσκαλεί στην αγκαλιά της, μια εκκλησία που λειτουργεί ως στρατόπεδο στρατολογώντας ορθόδοξους μουτζαχεντίν.."
Πίνακας, Σταύρωση, του Γιάννη Τζερμιά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Ναρσή Σαμπαζιώτη.
Δεν πρέπει όμως να μας τρομάζουν τα γραφόμενα του συγκεκριμένου Blog, γιατί έχει δηλώσει την ταυτότητά του. Ασχολείται με όλες τις αντικανονικές, εκκλησιαστικές περιπτώσεις, κατά τρόπο εργολαβικό εντός και εκτός συνόρων. Με τον ίδιο τρόπο που εγκωμιάζει αυτούς με τους οποίους συμφωνεί, τους απαξιώνει και τους βρίζει όταν διαφωνούν μαζί τους, διεκδικώντας το αλάθητο.
Διέπονται υπό λυσσαλέου μίσους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και χαίρονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Έφτασαν στο σημείο να λένε και να γράφουν ότι"ο Ερντογάν εξυπηρετεί τα μυστικά σχέδια του Θεού". Ίσως γι' αυτό και ειρωνικά την Κωνσταντινούπολη την αποκαλούν Ισταμπούλ! Κατά τα άλλα τους ενοχλεί που ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομιλεί με μουσουλμάνους.
Εκείνο όμως το οποίο πρέπει να προσέξουμε είναι ότι, κύριος εκφραστής τους είναι η Φιλορθόδοξος Ένωσις "Κοσμάς ο Φλαμιάτος". Προσέξατε; Φιλορθόδοξος, όχι Ορθόδοξος παρ' ότι φέρει το όνομα ενός εθνομάρτυρος.
Όμως τι περιμένουμε αλήθεια; Μπορεί ο κόρακας να κελαηδήσει σαν αηδόνι;
π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης

Ανώνυμος είπε...

O Τσολογιάννης έχει από καιρό δηλώ
σει αποτειχισμένος από την εκκλησία
που μνημονεύει τον Πατριάρχη!Δε μπο
ρώ λοιπόν να καταλάβω ΓΙΑΤΙ συνεχί-
ζει να ασχολείται μ'αυτήν και δη με υβριστικό και απαξιωτικό τρόπο!

Related Posts with Thumbnails