Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (Ζηζιούλα), του οποίου είναι γνωστή η προσφορά στην Εκκλησία και τη θεολογία.
Μια προσφορά με διορθόδοξη και οικουμενική ακτινοβολία, αλλά και διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση. Συγκεκριμένα, κατά το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» στα Μελισσάτικα Βόλου, ο Σεβασμιώτατος θα γίνει δεκτός ως «Εταίρος» της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί προς τιμήν του διεθνές συνέδριο (στην ελληνική γλώσσα), στο οποίο σημαντικοί ορθόδοξοι θεολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ασχοληθούν με επιμέρους όψεις του θεολογικού του έργου και με την εν γένει σημασία και επικαιρότητα της θεολογικής του συνεισφοράς.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε εδώ
Κεντρική στιγμή του συνεδρίου αυτού θα αποτελέσει η ομιλία του ίδιου του Μητροπολίτη Ιωάννη Ζηζιούλα για την πορεία και τις προοπτικές της ορθόδοξης θεολογίας στον 21ο αιώνα.
Ο όλος κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και την απονομή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη -μία εξέχουσα εκκλησιαστική φυσιογνωμία της ελληνόφωνης και της καθόλου ορθοδόξου θεολογίας, αλλά και της εν γένει χριστιανικής σκέψεως- του Χρυσού Σταυρού, της Ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος. 
Η τιμή που γίνεται στον Μητροπολίτη Περγάμου είναι οφειλόμενη. Και αυτή την οφειλή ξεπληρώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών - και η Μητρόπολις Δημητριάδος - αφού μάλλον μόνον αυτή φαίνεται πως αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ακτινοβολία του ανδρός. Οι λοιπές Μητροπόλεις τιμούν κάτι ξεπεσμένους ...χωριατοδάσκαλους ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων. Η ιεράρχηση αξιών και προσώπων είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα αυτής της χώρας.
To συνέδριο και η τιμητική εκδήλωση θα μεταδοθούν τηλεοπτικά μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης intv και ραδιοφωνικά απο το σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος Ορθόδοξη Μαρτυρία στους 104 και διαδικτυακά www.imdradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails