Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ


Στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβυ στην Βαρσοβία βρεθήκαμε χθες βράδυ με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία. Ο Έλληνας Πρέσβυς Γαβριήλ Κοπτσίδης έθεσε την συναυλία που πραγματοποίησε η ΕΛΒΥΧ στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό υπό την αιγίδα του. Και μετά το πέρας της συναυλίας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του Λυκούργου Αγγελόπουλου και των μελών της ΕΛΒΥΧ στην πρεσβευτική κατοικία στα περίχωρα της Βαρσοβίας.


Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος έδωσε στον Έλληνα Πρέσβυ ψηφιακούς δίσκους της χορωδίας και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της πρεσβευτικής κατοικίας εκ μέρους των μελών της χορωδίας.
Ο Έλληνας Πρέσβυς συνομίλησε με όλους μας και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η γνώση του για τα εκκλησιαστικά ζητήματα και την Ορθοδοξία στο σύγχρονο κόσμο. Ο Γαβριήλ Κοπτσίδης είχε χρηματίσει πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη επί Πατριάρχου Δημητρίου και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα.
Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα για την Εκκλησία της Πολωνίας και τις περιπέτειές της επί κομμουνισμού, αλλά και την δράση της σε μια κατ' εξοχήν χώρα του Καθολικισμού, για τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, για τη σχέση διπλωματίας και Εκκλησίας κ.α.Ήταν μια ουσιαστική κι όχι απλώς μια εθιμοτυπική βραδυά. Μια ακόμα σημαντική εμπειρία με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία εκτός συνόρων.

Στην φωτό του Γιάννη Πανουσάκη που ακολουθεί ο Λυκούργος Αγγελόπουλος με τον Έλληνα Πρέσβυ, την σύζυγό του, τον Πρόεδρο του φεστιβάλ του Κέντρου Σκέψης Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' (πρώτος από δεξιά) και τους συνεργάτες του.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιανου είναι αυτά τα υπέροχα γράμματα? Μακάρι να έκανα και εγώ τέτοια...

Related Posts with Thumbnails