Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ


Ανήκω κι εγώ σ' αυτούς - μάλλον λίγους στους καιρούς μας - που προτιμούν τους φανερούς εχθρούς, οι οποίοι δεν κρύβουν υποκριτικά την εχθρότητά τους, από τους εχθρούς που φορούν μια μάσκα φιλικότητας και τάχα ανεξικακίας.
Ειδικά στους "εκκλησιαστικούς κύκλους" αυτή η προδοσία με φίλημα κι όχι με στιλέτο, με χαμόγελο ευσεβιστικό κι όχι με πεπυρωμένα βέλη, αυτή η στάση υπερπερισσεύει!...
Τοιούτου τύπου γέννημα εχιδνών έγινε κι ο Αλέκος όταν άρχισε να ασχολείται με την Εκκλησία. Γιατί περί ενασχολήσεως πρόκειται, για όσους καταλαβαίνουν. Μετά, λοιπόν, τα εξώδικα, τα πισώπλατα χτυπήματα, τον προσεταιρισμό φίλων και αντιπάλων, την συνειδητή σπίλωση για να κερδίσει την εύνοια του ...σταυλάρχη κ.ο.κ., ο Αλέκος μου στέλνει και μηνύματα εόρτια! Με ύφος δε, ιεροκήρυκος: "...έτη πολλά αναστάσιμα και ευλογημένα"! Πάλι καλά που δεν μου μήνυσε ότι με ευλογεί ο ίδιος!
Η διαστρέβλωση που μπορεί να υποστεί η σχέση του καθενός μας με το γεγονός της Εκκλησίας, αγαπητοί συνοδίτες, είναι αδιανόητη, πολλάκις, και για τον ίδιο τον διάβολο. Τα τεχνάσματα που επινοούν οι "Αλέκοι" της Εκκλησίας για να αισθανθούν καλά, να μη μιανθούν και να φάγωσι το Πάσχα, είναι δαιμονικότερα των Φαρισαίων του Ευαγγελίου. Γιατί εκείνοι τουλάχιστον, ήταν ειλικρινείς και σταύρωσαν τον Ιησού. Οι σημερινοί χριστιανοί τον σταυρώνουν ανεπαίσχυντα στο όνομά του!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια αυτά που γράφεις για την υποκρισία Παναγιώτη. Καλή Ανάσταση. Α.Θ.

Ανώνυμος είπε...

πότε θα εφαρμόσεις και εσύ το ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ;

Όλγα Νικολαίδου είπε...

Διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες.

Κατά Ματθαίον ΚΓ'

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, δε σε πρόσβαλλε. Εκτός και αν υπάρχει συνέχεια στο μήνυμα. Άλλωστε τη συγχώρεση διδάσκεις και την αγάπη. Ο κριτής είναι Αλλος. Εμείς οι Ορθόδοξοι συγχωρούμε αυτό διδάσκει η επιστήμη σου.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σε όλους σας!

Ανώνυμος είπε...

και τι σε πείραξε εσενα το μήνυμα που σου στείλανε; ακόμα και το πασχαλινό μήνυμα σε ερεθίζει ιστολόγε; αρα βρίσκεσαι πολύ μακρυά απο το πνεύμα των ημερών και το χειρότερο ενω κάνεις μία ανάρτηση δεν την τεκμηριώνεις σωστά
καλή Ανάσταση και καλά μυαλά

Ανώνυμος είπε...

Χρονιάρες μέρες, στη μνήμη του Ιησού που δέχτηκε ακόμα και τους σταυρωτές του, εσύ το χαβά της προσωπικής σου εμπάθειας.

O τρόπος σου πονηρότητος γέμει ω παράνομε Ανδριόπουλε...

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα πληρωμενα παπαγαλακια μην σε πτοουν αδελφε συνεχισε να τους τα ριχνεις για να συνερχονται οπως χρειαζονται και οι"ραψωδιες"για να μπαινει φρενο στις ακριτες επιδειξεις εκκλησιαστικης θεατρολογιας με τις καθε ειδους φιεστες για να συνερχονται και οι "αλεκοι"!!!!!οσο τα περι συγγνωμης που κοπτονται οι ευσεβεις των πατρων,ας πεταξουν τις μασκες γιατι αρκετα "εγκληματα"εχουν διαπραχθει με προφαση το κατα λαθος...εξεπιτηδες........!!!

Related Posts with Thumbnails