Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Δείπνο ραμαζανίου (Ιφτάρ) στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη


Κωνσταντινούπολη

Του Nικολάου Μαγγίνα

Με την ευκαιρία του ραμαζανίου των μουσουλμάνων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας παρέθεσε δείπνο κατάλυσης της νηστείας (iftar) σε Έλληνες υπηκόους Μουσουλμάνους που κατάγονται από την Ελληνική Θράκη.
Στο δείπνο αυτό, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το ελληνικό Προξενείο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στο Πέραν, παρέστησαν 15 άτομα, εκπρόσωποι σωματείων από την Πόλη και την Προύσα, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άλλοι. Κατά τη συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους Μουσουλμάνους από την Θράκη, Έλληνες πολίτες που κατοικούν μόνιμα στην Τουρκία, αλλά και Τούρκους πολίτες που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με τον τόπο καταγωγής τους. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος καλωσορίζοντας τους παρισταμένους είπε ότι «εκείνους που έπρεπε να καλέσω πρώτους στο σημερινό ιφτάρ είναι οι συμπατριώτες μας από την Θράκη που ζουν σήμερα στην Τουρκία».

Ήταν μία πρωτοβουλία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος που πρέπει να επαινεθεί, διότι υποδηλώνει μία προσπάθεια προσέγγισης της πολυπληθούς αυτής ομάδας, οι οποίοι ζουν και προοδεύουν στην Τουρκία και αποτελούν σήμερα σημαντικό δεσμό μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής κοινωνίας.

Οι προσκεκλημένοι ευχαρίστησαν τον Γενικό Πρόξενο κ. Μπορνόβα για την δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας και για την χρήσιμη συνάντηση που είχαν, ευχόμενοι στην συνέχιση τέτοιων πρωτοβουλιών.

10 σχόλια:

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Ουδέν σχόλιον, όπως λέει και ο Ε.Αντώναρος.

Ανώνυμος είπε...

ο πατριάρχης δεν πηγε ή δεν το γράφετε;

Δ.Γ.

Αντώνης είπε...

χαίρομαι που η ρωμιοσύνη ακόμα δίνει την μαρτυρία της αγάπης προς όλους. καλό ραμαζάνι

Ανώνυμος είπε...

Δ.Γ.
Η Α.Θ.Π. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΛΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΥΠ'ΑΥΤΩΝ ΔΙΔΟΜΕΝΑ ΙΦΤΑΡΙΑ(IFTAR) ΕΠΙ ΤΩ ΡΑΜΑΖΑΝΙΩ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΗΓΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΙΡΑΜΙΟΜ(ΚΑΙ ΔΗ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ TO SEIKER BAIRAM) KAI ΤΙΜΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ, ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ(ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ). ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑ ΗΔΗ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000 ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΙΡΑΜΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ(IZNIK) ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΚΛΗΘΗ Η Ζ΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΕΠΙ ΤΗ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ, ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΤΩ ΜΠΑΙΡΑΜΙΩ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΡΚΙΣΤΙ! ΜΗΝ ΣΠΕΥΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑΥΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ...... ΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΗΛΑΥΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 11.40, ουδολως με ενδιαφερει ποιος ητο παρων. εκεινο το οποιο θελω να υπογραμμίσω ειναι οτι ο πατριαρχης υμων σχετιζεται στενως με ολους του τουρκους διοτι αν δεν ενεργησει ουτως, θα εξαναγκαστει να μετοικησει εις το Αγιον Ορος πραγμα το οποιον ουδολως επιθυμει!!!οσον αφορα τας πνευματικας ανησυχίας του δεν προκειται ποτε να πεισθω περι των αγνων προθέσεων του!

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Δ.Γ.
ΕΥΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Χ.ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ΘΑ ΦΩΤΙΣΘΗΤΕ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ "Η Α.Θ.Π. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ" ΚΑΙ "ο πατριαρχης υμων"........ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΓΕΝΟΣ" ΥΜΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΗΜΩΝ!
5 Σεπτέμβριος 2009 11:40 μμ

Ανώνυμος είπε...

δεν θα παραλείψω να φωτισθω!!! το θεμα ειναι ποτε θα φωτισθητε εσεις ολοι

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, ΠΡΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΝ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ "ΣΚΟΤΙΣΘΗΤΕ" ΜΕΛΕΤΩΝΤΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΤΗΣ "ΕΓΚΡΙΤΟΥ...." ΠΕΡΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΤΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΑΛΕΚΟΛΟΓΟΣ Ή ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ.....,ΔΕΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΤΙΤΛΟΝ, ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΛΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΓΕΝΟΥΣ" ΕΝΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΝ "ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ". ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΙΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΣ ΟΡΟΣ"..... ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

σιγα τον πολυέλαιο ανωνυμε 8.02 δεν ευχομαστε να παει στο Αγιο Ορος αλλα δεν ειναι οπως τα λες τα πράγματα. μου αρεσε ομως η αναφορά σου στη Νικαια την οποία αναφερεις με το τουρκικό της ονομα μηπως δεν καταλαβω περι τίνος πρόκειτα!! Εχω μιά ερώτηση: πιστεύεις με αυτά που γράφεις οτι θα υπαρξει κανένας που θα πειστεί ότι ολες οι περιπτύξεις με τους τουρκους και οι συναθροίσεις για το ραμαζανι ειναι ορθές ενέργειες και οχι επιβαλλόμενες ανωθεν και εκ λόγων σκοπιμότητος

Δ.Γ.;

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails