Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Ελπίζω ο νέος διευθυντής του Αλέξανδρος Κατσιάρας, σημαντικός θεολόγος της γενιάς μας, να υλοποιήσει στο ακέραιο αυτό το ποιοτικό πρόγραμμα και να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση: «Oι επιλογές και προτάσεις των εκπομπών μας δεν υπηρετούν μια συμβατική αντίληψη, μιαν ιδεολογία. Οι εκπομπές μας είναι ανοιχτές σε όλα τα πρόσωπα, τα ρεύματα και τις τάσεις, υπακούοντας στην αρχή ότι κριτήριο του πολιτισμού είναι μόνο η ποιότητα και η ευπρέπεια».

Χάρηκα πολύ όταν είδα σπουδαία ονόματα της θεολογίας και του πολιτισμού ανάμεσα στους παραγωγούς εκπομπών: π. Ανανίας Κουστένης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αλέξανδρος Καρυώτογλου, Θανάσης Παπαθανασίου, Μαριάννα Κορομηλά, Nότης Μαυρουδής, Ελένη Βιτάλη, Νίκος Διονυσόπουλος, Λάμπρος Λιάβας, Μάρω Βαμβουνάκη, Μάριος Μπέγζος, Πέτρος Βασιλειάδης, Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δημήτρης Μόσχος, Γεώργιος Κόρδης, Άγγελος Καλογερόπουλος, Φάνης Σουλακέλης κ.α.

Και για την Βυζαντινή Μουσική οι: Λυκούργος Αγγελόπουλος, Γρηγόρης Στάθης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, Σταμάτης Κίσσας κ.α.
Εύχομαι από καρδιάς τα κάλλιστα και κράτιστα!

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αισχος το προγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή ομάδα ευρωθεολόγων έχει αποκτήσει ως φαίνεται πολλές προσβάσεις και στην Αρχιεπισκοπή! Έτσι ελέγχει και το μάθημα των θρησκευτικών (στους αναφερόμενους υπάρχουν Σύμβουλοι και συγγραφείς σχολικών βιβλίων θρησκευτικών) και τα εκκλησιαστικά έντυπα (διευθύνοντας έντυπα της Εκκλησίας της Ελλάδος) και τώρα και το ραδιοφωνικό σταθμό! Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι πολλοί από αυτούς είναι "παιδιά" του ΠΑΣΟΚ και επίσης με ισχυρή την πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης και με δεδομένες τις καλές σχέσεις Αρχιεπισκοπής - Γιωργάκη, καταλάβατε που οδεύουμε...
Γ.

Ανώνυμος είπε...

εμ πες το καλυτερα πρώτα ! αν δεν ηταν ο Λυκούργος θα ηταν ενα χαλι για σενα!!! ασε μας βρε Ανδριοπουλε!! Δηλαδη επι Χριστοδούλου τι ηταν;;
Υ.Γ.: Εσυ λειπεις απο το θεολογικο σχημα....

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να παρελαύνουν οι παντός τύπου οργανωσιακοί και οι προς επισκοποποίηση αρχιμανδρίται...περιμένετε, έχει ο καιρός γυρίσματα.

Ανώνυμος είπε...

καθε τι καινουργιο ειναι δυσκολο να γινει αποδεκτο.αν σκεπτομασετ τι ηταν επι χριστοδουλου και τι επι ιερωνυμου ετσι δεν παμε μπροστα. ας αφησουμε να κυλισει το προγραμμα και μετα να κρινουμε..ας αφησουμε λιγο τι μιζερια

Ανώνυμος είπε...

Το νέο πρόγραμμα είναι "ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ"!

Ανώνυμος είπε...

Οι φανατικοί που έβριζαν επί μακαριστού Χριστοδούλου, βρίζουν και τώρα επί Ιερωνύμου και σίγουρα θα συνεχίσουν να βρίζουν και τον οποιοδήποτε διάδοχο του.

Η "φαρμακογλωσσία" τελικά τους προκαλεί ηδονή... αλλιώς δεν εξηγείται... φανερώνοντας όλη την παθογένεια του είναι τους!

Η μιζέρια και το κλείσιμο στο καβούκι τους (κατά τα λεγόμενα τους "ορθόδοξο"... άπαγε της βλασφημίας) σε μερικούς έχει αναχθεί σε κριτήριο ορθοδοξίας και δόγμα δογμάτων!!!

Ευτυχώς Ζεί Κύριος ο Θεός!

Καλή επιτυχία στο πρόγραμμα.
Ν.Σ

Στέφανος Καστρινός είπε...

Εξαιτίας της ανάρτησης σου, κ. Ανδριόπουλε, ακούω όλο το βράδυ τον Σταθμό. Όντως Σταθμός! Νέος αέρας ποιότητας φυσάει. Που να πάρει και να σηκώσει την παλιά εποχή...

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα! Έφυγαν όλοι οι παλαιοί παραγωγοί, ελέω νέας πεφωτισμένης νοοτροπίας! Εδίωξαν τον π. Μωϋσή τον Αγιορείτη, τον μέγιστο των Ορθοδόξων Αγιορειτών Γερόντων, με τεράστια ακροαματικότητα και αποδοχή, με θεραπευτικό-ιαματικό λόγο που ενοχλούσε θανάσιμα τους 'κουλτουριάρηδες', τον Σεβασμ. Σισανίου και Σιατίστης, εκ των ελαχιστοτάτων Αρχιερέων που είναι ακόμη πατερικοί και ορθόδοξοι μαχητές, με το θάρρος της πατερικής γνώμης τους, καθηγητές Πανεπιστημίου, Ιεράρχες, κληρικούς, επιστήμονες, κλπ. Ποιοι θα αντικαταστήσουν τους προαναφερθέντες; Ποιοι έχουν τα κότσια να σταθούν μπροστά τους; Να ορθοτομήσουν χωρίς πολιτικές και μικροσυμφεροντολογικές επιδιώξεις; Δεν πετάμε στο καλάθι των αχρήστων μεγάλα πνευματικά ορθόδοξα αναστήματα, στο όνομα της ανανέωσης. Τι γίνεται; Που πάμε; Το διαλύουμε ολίγον κατ΄ολίγον και σαλαμοειδώς; Ο νοών νοείτω...!

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύθηκε το μέχρι Κυριακή απόγευμα επτασφράγιστο νέο πρόγραμμα του Σταθμού. Έξ ορθοδόξου πνευματικότητος, (και όχι απο νεοεποχίτικη-θολοκουλτουριάρικη σκοπιά), έγιναν κάποιες, αλλά μικρής εμβέλειας αλλαγές. Ταπεινώς φρονώ πως θα έπρεπε να κρατήσουν παλαιά (και μερικά) ιδρυτικά στελέχη (μόνιμα και εθελοντές παραγωγούς) απο 20-ετίας δοκιμασμένα και το πρόγραμμα να είναι για ανθρώπους ορθόδοξους, με κομβοσχοινάκι και κανόνα. Συγγνώμη, αλλά το φρόνημα της Εκκλησίας μας είναι ασκητικομαρτυρικό και μυρίζει Συναξάρι, Γεροντικό, Ευεργετινό, Λειμωνάριο, Λαυσαϊκό και λιβάνι. Όστις επιθυμεί να ακούει μουσική τζάζ, κοσμική μουσική και παλαιά ελληνικά και ξένα άσματα, νά είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά να γυρίσει σε άλλες συχνότητες... Χριστιανοί που πάνε Εκκλησία (ασφαλώς τυπικά) κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και σε κηδείες, γάμους και βαφτίσια, δεν μας χρειάζονται. Δεν επιθυμούμε παράλληλους μονολόγους και ιδιωτικές θεολογίες.
Ακόμη η Εκκλησία δεν είναι κόμμα πολιτικό και είναι βλάσφημο και όχι απλά απαράδεκτο, κληρικοί (όλων των βαθμών) και λοιποί εκκλησιαστικοί ταγοί να έχουν νοοτροπία μικροπολιτική και όταν αλλάζει ο Αρχιεπίσκοπος (άνθρωπος ακέραιος, καθαρός, αξιοπρεπέστατος, έντιμος και ηθικός) να αλλάζουν ή να διώκονται ποικιλοτρόπως και με τρόπο, οι μη θεωρούμενοι ημέτεροι, μοναχοί, κληρικοί και λαϊκοί. Αυτό δεν είναι Εκκλησία, αλλά ζούγκλα… Οι μη υπνώτοντες, οι εσαεί ερωτώντες και γιαυτό υποψιασμένοι, ενημερωμένοι και ψαγμένοι, κατανοούν...!
ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Eσύ Ανδριόπουλε εκγωμιάζεις τους δικούς σου, αλλά εμείς οι παραδοσιακοί θεολόγοι άλλα λέμε.

Μπλογκ ΘΡΗΣΚΕΥΙΚΑ:

Οικουμενιστικά και ευρωθεολογικά στα FM
Το νέο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος αποκαλύπτει τη στροφή της Αρχιεπισκοπής προς τους οικουμενιστές θεολόγους, οι οποίοι ανέλαβαν τις πιο πολλές εκπομπές του σταθμού. Ιδού μερικοί από τους νέους παραγωγούς εκπομπών: Οι οικουμενιστές καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, ο εγκωμιαστής του βλάσφημου Ανδρουλάκη καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, οι σχεδιάζοντες......

(και εν μέρει ήδη υλοποιήσαντες) την αλλαγή του ορθόδοξου κατηχητικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών Σύμβουλοι και συγγραφείς σχολικών βιβλίων, ο αποφανθείς ότι «το 60% των θεολόγων θα έπρεπε να είναι θυρωροί σε πολυκατοικία» και όλη η ομάδα των κουλτουριάρηδων και «συναξιακών» θεολόγων είναι το νέο επιτελείο του ραδιοφωνικού σταθμού. Φαίνεται πως η γνωστή πλέον στους θεολογικούς κύκλους αυτή ομάδα απέκτησε ισχυρές διασυνδέσεις με την Αρχιεπισκοπή και τώρα καταφέρνει να ελέγξει και το ραδιοφωνικό της σταθμό.
Και για μεν το ραδιοσταθμό της Αρχιεπισκοπής ισχύει το λαϊκόν «ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος». Αλλά για τους κατά τόπους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Μητροπόλεων οφείλουμε όλοι να ενημερώσουμε τους κατά τόπους Ιεράρχες ώστε άμεσα να σταματήσει η αναμετάδοση του ραδιοφώνου της Αρχιεπισκοπής για να μη μολυνθεί ο πιστός λαός από τα μικρόβια του οικουμενισμού και της κουλτουριάρικης ευρωθεολογίας. Εναλλακτικά οι ραδιοσταθμοί των Μητροπόλεων μπορούν να αναμεταδίδουν το ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας

Στέφανος Καστρινός είπε...

Τώρα πια το πισί μου παίζει μονάχα Σταθμό της Εκκλησίας! Τέτοια ποιότητα! Πρωτοφανές σε χώρο εκκλησιαστικό! Στ' αλήθεια, νέος άνεμος φυσάει τώρα με ιερώνυμο. Νέος άνεμος και στα ερτζιανά.

Pantanassa είπε...

Χα, χα! Παραδοσιακοί θεολόγοι;;;;;;;;;; Υπάρχουν ακόμη αυτοί;;;;;;;;;; Ας ξαναγελάσω. Ή μάλλον ας πιάσω Σταθμό Εκκλησίας, τον ανανεωμένο, για να βρεθώ στα σέστα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όσο για τους παραδοσιακούς... ξίδιιιι!

Neos Theologos είπε...

Ntrepomai gia Theologia pou spoudasa. An o Xristos xanaerxotan oi Theologoi me tin ypokrisia tous tha ton tsalapatousan.
Einai dynaton na vriskomaste toso poly voutigmenoi ston mesaiona tis skepsis????????

Neos Theologos είπε...

Xehasa parapano na grapsw sygxaritiria ston kyrio Katsiara gia to neo programma tou RadioEcclesia! Na min akouei tipote!

π. Θεοδόσιος είπε...

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣ "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ":

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι.
οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας.
Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.
ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και κοσμείτε τα μνημεία των δικαίων,
και λέγετε· ει ήμεν εν ταις ημέραις των πατέρων ημών, ουκ αν ήμεν κοινωνοί αυτών εν τω αίματι των προφητών.
ώστε μαρτυρείτε εαυτοίς ότι υιοί εστέ των φονευσάντων τους προφήτας.
και υμείς πληρώσατε το μέτρον των πατέρων υμών.
όφεις, γεννήματα εχιδνών! πως φύγητε από της κρίσεως της γεέννης;

Ανώνυμος είπε...

MEXΡΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΛΑΒΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ Π.ΘΕΟΔΟΣΙΟ.
ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΟΥ ΠΑΠΑ ΜΟΥ.

π. Θεοδόσιος είπε...

Προσωπικά λόγια δεν μετέφερα, αγαπητοί αδελφοί. Λόγια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού αντέγραψα και σεις με δέρετε; Τα παράπονά Σας (ήμαρτον...) στον ίδιο τον Κύριο.

Χρ. Στ. είπε...

Φίλοι μου, μη χολοσκάτε. Το να στηθεί ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα και δη εκκλησιαστικόν δεν είναι και το ευκολότερον. Ας δικαιολογήσωμε τα λάθη. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεως. Σημασία έχει ότι έγιναν βήματα σημαντικά. Συγχαρητήρια στον κ. Διευθυντή του Ρ/Σ της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ!!!!
Χ Ρ Υ Σ Α Ν Θ Ε Μ Ο Σ!!!!!
ΤΡΕΜΕΤΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΕΡΟΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ο π. Θεοδόσιος είπε την αλήθεια για την σημερινή κατάσταση των ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ "θεολόγων" ρασοφορεμένων και μη!!!

Γνωρίζωντας εκ των έσω τόσο τους χώρους των θεολόγων (εντός και εκτός πανεπιστημίου) όσο και των κληρικών (ενορία & μητρόπολη) δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Τα λόγια του Κυρίου μας είναι παγματικά χαστούκια γι' αυτούς... δυστυχώς πολλών η πορωμένη καρδία αρέσκεται να "αυτοικανοποιείται" μέσα στο ψευτο-ηδονικό κόσμο του "ορθοδοξισμού" τους πολύ κοντά σε διάφορους -ισμούς και σίγουρα πολύ μακρυά από την αληθινή φανέρωση της Ορθοδοξίας!!!

Νομίζω πως βρίσκουν το ιστορικό παράλληλο τους στους μονοφυσίτες -τραμπούκους μοναχούς και στους αιρετικούς "καθαρούς".

Μπράβο πάτερ μου και ο Θεός μαζί σου!!!

Και πάλι καλή επιτυχία στο Σταθμό της Εκκλησίας μας.
Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.
ΕΣΥ ΠΑΤΕΡ ΘΕΟΔΟΣΙΕ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΤΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ,ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΙΕΡΕΑΣ.ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.

Αντώνης είπε...

Συγχαρητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος για το νέο επιτελείο που βρίσκεται δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο. αυτό το επιτελείο αποδείχθηκε ότι συγκροτείται από σοβαρούς ανθρώπους όπως ο θεολόγος Κατσιάρας που πήρε το χρόνο του πριν αλλάξει το πρόγραμα του σταθμού. για πρώτη φορά ο Σταθμός έχει ανθρώπους από όλα τα ρεύματα έχει σούπερ ορθοδόξους έχει και "λιγότερο" ορθοδόξους (πάντα κατά τους...), και σίγουρα θα πάει καλά και θα διαμορφώσει μια υγίη εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

AISXOS ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ;

Ανώνυμος είπε...

Χάλια το πρόγραμμα γεμάτο Καραϊκούς και δήθεν μουσικολόγους . Χαλια μές τα μαύρα χάλια.

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος και ντροπή! Ερωτικά άσματα, αηδιαστικά τραγούδια που ακούς στους εκατοντάδες εν Ελλάδι κοσμικούς σταθμούς, ξεφτίλισμα αρχών και της ορθοδοξίας. Συγχαρητήρια στο νέο επιτελείο του σταθμού! Τώρα θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα πολλών: να κλείσει επι τέλους ο ενοχλητικός σταθμός ή να γίνει παράρτημα άλλου κοσμικού σταθμού ή να πουληθεί η συχνότητα ...
Ντροπή! Κατάντημα! Ντρέπομαι που σπούδασα Θεολογία. Ένθετα πατερικά ρητά, μιξαριμένα με ερωτικά άσματα, απο γυναικεία ερωτική φωνή, κάθε βράδυ! Ντροπή!
Ο Άγιος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, π. Νικόλαος, άνθρωπος εγνωσμένου πνευματικού κύρους, σοβαρός, ηθικότατος, πατερικότατος, σοφός λόγιος, πως δέχεται έναν σταθμό προτεσταντίζοντα και άοσμο; Επί των ημερών του, όταν αυτός ήταν Διευθυντής, ο Σταθμός μύριζε Χριστό και Λιβάνι, αφού ο ίδιος ως πραγματικός ποιμένας, τότε Αρχιμανδρίτης, λιβάνιζε καθημερινά τα γραφεία του Σταθμού και δεν επέτρεπε ούτε λέξη κοσμική να ξεφύγει απο τα μικρόφωνα. Σήμερα; Τι γίνεται σήμερα; Δεν μας ενδιαφέρουν οι νερόβραστοι κατ΄ όνομα χριστιανοί. Θέλουμε Χριστό. Το καταλάβατε αυτό;
Σοβαροί σήμερα θεωρούνται οι περίεργοι, οι εραστές του μηδενός, του κενού, οι κάθε είδους ισοπεδωμένοι... Μην ακούσουν για Γεροντικά, Ευεργετινό, Συναξάρια, Μοναστήρια, Αγίους Γεροντάδες, Αγίους και οσίους, μαρτύρια, αγώνες πνευματικούς, λιβάνι, Ευαγγέλιο, κλπ. Δαιμονίζονται. Τα θέλουν όλα ισοπεδωμένα. Όλα κοσμικά. Τραλαλά. Κουλτουριάρικα.
ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

Να πάρετε τηλεφωνο να διαμαρτυρειθείτε για τα ΄χαλια αυτα.
Γιατί δεν παίρνετε; Και εμαιλ να στείλετε και τηλέφωνο να πάρετε.

Ανώνυμος είπε...

Λέει το διαφημιστικό σπότ του Σταθμού της Εκκλησίας (;) της Ελλάδος: «Η άλλη φωνή στα FM». Μα δεν είναι η άλλη φωνή, αλλά η ίδια κοσμική φωνή εκατοντάδων σταθμών της νοοτροπίας και φιλοσοφίας του κόσμου τούτου. Ο του Πειραιώς είναι αυτό που λέει ο ίδιος για τον Σταθμός του: «Ο Σταθμός που μιλάει στην ψυχή μας»! Σωστά ο Σταθμός του Πειραιά, που πάντοτε ήταν καλύτερος, καθημερινά πολλές φορές, επαναλαμβάνει τον τελευταίο καιρό: «Η Πειραϊκή Εκκλησία παραμένει ένας εκκλησιαστικός σταθμός, με ορθόδοξο πνευματικό προσανατολισμό». Οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι γκρεμίσθηκε πλέον ο Σταθμός της Εκκλησίας και ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο Πειραϊκός Ορθόδοξος Σταθμός, για να ενημερώνει, στηρίζει, και παρηγορεί. Ευλογητός ο Θεός!
Ερώτηση: Όταν κάποιος, μη κουλτουριάρης, αλλά σοβαρός χριστιανός, θέλει να ακούσει την επίσημη φωνή του Χριστού, μέσω της Εκκλησίας Του, που θα απευθυνθεί; Αριστερά στα FΜ; Σε μπουζουκοτράγουδα, ερωτομανή άσματα του εμετικού τύπου: «σε φιλώ γλυκά, στην ακρογιαλιά, στα χείλη σου τα τρυφερά»… και πολλά άλλα αηδιαστικά;… ΝΤΡΟΠΗ! Ερωτοτράγουδα 5, 6, 7 και 8 ώρες ημερησίως, δεν μας χρειάζονται. Να αντιδράσει Κλήρος και λαός. Οι Αρχιερείς της Σεπτής Ιεραρχίας (όσοι βέβαια δεν στήριξαν αυτό το πρόγραμμα)… Τα Μοναστήρια. Οι πιστοί. Όλοι.
Για να δείτε τα χάλια του νυν «ανανεωμένου, κουλτουριάριου, προοδευτικού Σταθμού, όλων των προσώπων, των φωνών και των τάσεων», ας δούμε τι γινότανε παλαιά στον Σταθμό και τι γίνεται τώρα…
Επί Χριστοδούλου:
2-3 φορές κάθε χρόνο, καλούσε όλους τους παραγωγούς σε δείπνο και συζητούσανε τα προβλήματα του Σταθμού. Σχεδόν επι 24-ώρου βάσεως άκουγε τον Σταθμό για να διαπιστώσει εάν είναι η γνήσια και αληθινή φωνή της Εκκλησίας. Έλεγε πως όποιος θέλει να έχει προσωπική γνώμη, να πάει σε άλλο Σταθμό. Ο Σταθμός της Εκκλησίας είναι η φωνή του Χριστού, ο άμβωνάς Του, είναι κατ΄ επέκταση η φωνή της Ιεραρχίας, της Ιεράς Συνόδου. Μάλιστα σε κάθε δημοσιογράφο και παραγωγό, έστελνε πολύ συχνά Ε-mail με τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας μας, για να υπάρχει ομογνωμία στο ραδιοφωνικό Σταθμό. Κάθε παραγωγός είχε θεματική λίστα με τους αντίστοιχους υπεύθυνους δημοσιογράφους, ώστε ‘εν παντί καιρώ και πάση ώρα’, όλοι να έχουν την ίδια επίσημη ενημέρωση και φωνή. Ο Σταθμός λειτουργούσε, όχι βέβαια χωρίς προβλήματα, αλλά συγκριτικά με σήμερα, απείρως καλύτερα! Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Σόμπολος, σε επίσημη εκδήλωση, τόνισε την υποδειγματική συνεργασία του Σταθμού με την ΕΣΗΕΑ. Είχε Εκκλησιαστικό φρόνημα. Πατερικό. Με αναμετάδοση αγρυπνιών, ποικίλων ακολουθιών, πολλών πνευματικών εκπομπών.
Σήμερα; Το μπάχαλο. Ουδείς έχει δει από κοντά τον νυν Σεπτό Προκαθήμενο, τον Αρχιεπίσκοπο. Κόπηκαν οι αγρυπνίες. Θέλουν, μάλλον κάπου στο μέλλον, να κλείσει ο Σταθμός, αφού πρώτα επικίνδυνα εκκοσμικευθεί και πέσει στο μηδέν η ακροαματικότητα. Ο Σταθμός δεν εκφράζει τον Χριστό και την Εκκλησία Του, αλλά τα πειραματικά σχέδια κάποιων άλλων.. Εκκοσμίκευση σε επικίνδυνο βαθμό και ο Θεός πλέον βοηθός..!

Related Posts with Thumbnails