Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΜΕΛ

Υποψήφιο για το πρώτο βραβείο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ) στην κατηγορία της Ιταλικής Μετάφρασης για το 2009, είναι το βιβλίο του Ιταλού Νομπελίστα ποιητή Eugenio Montale: Mottetti Είκοσι ερωτικά ποιήματα, που κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις του περιοδικού Οδός Πανός. Την μετάφραση και τα σχόλια έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών Γιάννης Η. Παππάς, φίλος της Ιδιωτικής Οδού, αλλά και του Καλλιτεχνικού μας Συνόλου Πολύτροπον. Έχουμε συνεργαστεί σε πολλές μουσικοφιλολογικές εκδηλώσεις στην Πάτρα και την Αθήνα. Ως εκ τούτου χαιρόμαστε πολύ γι' αυτή την υποψηφιότητα.

Αλλά υποψήφια για βραβείο μετάφρασης, στην βρετανική λογοτεχνία, είναι και η σπουδαία μας λογοτέχνις και φίλη κ. Αθηνά Κακούρη για το βιβλίο Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ του Charles Dickens (Εστία). Άρα διπλή η χαρά!

Όπως πληροφορούμαστε το βραβείο σε κάθε νικητή θα συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 Ευρώ και δικαίωμα διαμονής για ένα μήνα στο «Σπίτι της Λογοτεχνίας» στις Λεύκες της Πάρου ή στο «Σπίτι της Λογοτεχνίας» στο Κράσι του Δήμου Μαλίων Κρήτης. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι λογοτεχνικές μεταφράσεις που εκδόθηκαν το 2008 και ανήκουν στο χώρο του μυθιστορήματος, του διηγήματος, της ποίησης και του θεάτρου.

Ευχόμαστε στους άξιους φίλους μας τα κάλλιστα. Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε βράβευση θα τους τιμούμε εσαεί για το πολυσχιδές έργο τους, που έχει ρίζα και διάρκεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails