Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

45 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΡΟΣ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ



Εν έτει 2009 «Ομολογία Πίστεως» από τους «αντι – οικουμενιστές».
Εν έτει 1964, ότε εγένετο η άρσις των αναθεμάτων ανάλογα εγένοντο.

Προφανώς οι τοιούτοι «ζηλωτές» δεν ημπορούν αλλιώς πως να υπάρξουν στην Εκκλησία παρά αναθεματίζοντας τους αίροντας τα αναθέματα και καταρώμενοι από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός κάθε βήμα διαλόγου.
Στο τεύχος 3-4 του περιοδικού Ορθόδοξη Παρουσία, που εξέδιδε το 1964 ο Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε. Αριστείδης Πανώτης διαβάζω:

«Αι πρωτοβουλίαι του Οικουμενικού Θρόνου επί των σχέσεων με την Ρώμην παρενοήθησαν υπό τινων Αγιορειτών Πατέρων και «Ζηλωτών». Ούτοι, παρεσύρθησαν εις λόγους και ενεργείας, ήκιστα συμβιβαζομένας με την βασικήν χριστιανικήν αρετήν της διακρίσεως, υποδαυλιζόμενοι εις ανυπακοήν κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου έξωθεν. Πάσας τας αντικανονικάς ταύτας εκδηλώσεις κατεδίκασεν η Ιερά Κοινότης των είκοσι μονών του Αγίου Όρους.
Παρά την γενικήν επιδοκιμασίαν της αποφάσεως του Οικουμενικού Θρόνου, κύκλοι τινές συγκροτήσαντες παρεκκλησιαστικάς οργανώσεις μοντανιστικής νοοτροπίας, εμπεποτισμένοι με στενόψυχον και μικροχαρή φανατισμόν, «ενυπνιαζόμενοι συνεχώς κινδύνους δια την αμώμητον ημών πίστιν», λυμαινόμενοι δε τα θρησκεύοντα λαϊκά στρώματα, αναθαρρήσαντες εκ της χαώδους εκκλησιαστικής καταστάσεως, της αδυναμίας ουσιαστικής ποιμαντορικής διοικήσεως ήρχισαν την τακτικήν του «συκοφάντει, συκοφάντει, κάτι μένει στο τέλος», διασπείροντες ενωρίς «ανοικτάς επιστολάς», υβριστικούς λιβέλλους φαιδράς συνθέσεως, παραποιούντες κακοπίστως ειδήσεις, δηλώσεις και κείμενα. Εις την μοχθηράν επίθεσιν κατά των αιωνίων γραμμών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρέσυραν αφελείς και θερμοαίμους τινας Αγιορείτας και συνεμάχησαν με τους αποκόψαντας εαυτούς εκ της Κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και μη αναγνωρίζοντας τα μυστήριά της παλαιοημερολογίτας. Έφθασαν μάλιστα εις πλήρη ευθυγράμμισιν με την ανθελληνικώς δρώσαν εις Αμερικήν υπέρ της Μακεδονικής αυτονομίας, «Ρωσικής Ανεξαρτήτου Συνοδικής Εκκλησίας» (Καρλοβιτσίου) με την οποίαν ουδεμία κανονική Ορθόδοξος Εκκλησία έχει σχέσιν τινά».

Τα περαιτέρω σχόλια δικά σας, αγαπητοί συνοδίτες.


6 σχόλια:

sindesmos είπε...

Στο apotixisi.blogspot.com ο δικός σου Νικ. Σωτηρόπουλος ξεσπαθώνει εναντίον του επίσης δικού σου Αρχιμ. Βασιλείου Μπακογιάννη!!!!! Εσυ δεν θα μπεις στον χορό;

Αντώνης είπε...

τι να κάνουμε, φροντίζει ο Θεός να μην μας λείπουν οι τρελοί σωτήρες

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις τι ταλιμπανισμος εχει πεσει?
Μακρυα απο τους σχισματικους παλαιοημερολογητες...Μακρυα...Και απο καθε Ζηλωτη....Οξω ρεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

απορία: εσυ με ποιους εισαι 9.00; απ΄οτι βλέπω ή δεν σε διαβάζουν ή σε απαξιώνουν ιστολόγε. οιπερισσότερες αναρτήσεις σου δεν εχουν κανενα σχόλιο.εκτός απο οσες αναφέρονται στα της εκκλησίας(;) και των θεολόγων οπου γίνεται ο κακός χαμός. δεν ειναι επίπεδο αυτό εκατέρωθεν για ανθρώπους που υποτίθεται οτι εχουν καλλιεργήσει το πνεύμα τους με τα διδάγματα του Χριστού. Απαράδεκτο. Τετοιος εγωισμός και ταση αυτοπροβολής που σας χαρακτηρίζει ειναι εξωφρενικός.
Ισχύει για ΟΛΟΥΣ σας το "ουαί υμιν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί....."

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε, ευτυχώς, σε ελεύθερη κοινωνία και ο καθείς πρεσβεύει και λέγει ό,τι θέλει. Τώρα αν κάποιος θεωρεί τους άλλους "στενόψυχους" κλπ., είναι δικαιώμά του. Αλλά δεν μπορεί κανείς να φιμώσει τους άλλους. Σεβασμός και στον διαφωνούντα πρέπει να είναι ο κανόνας, τον οποίον πολλοί μέσα στην εκκλησία παραβαίνουν, ακολουθώντας ολοκληρωτικές τακτικές. Και δεν εξαιρώ κανέναν εκκλησιαστικό παράγοντα. Από τους πατριάρχες μέχρι τον τελευταίο τελειόφοιτο των θεολογικών σχολών, όλοι επιθυμούν να φιμώσουν τους διαφωνούντες, ακόμη και μέσω δικαστικών αποφάσεων. Χωρίς σεβασμό είναι όλοι δικτατορίσκοι, που δεν μπορούν να πείσουν, παρά μόνο όσους είναι ήδη πεπεισμένοι. Δεν θα το καταλάβετε ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Φανατισμός, ζηλωτές αγιορείτες, επιστολές, παραποίηση ειδήσεων, παντελής έλλειψη ποιμαντορικής διοίκησης...

Πω πω, λες και είναι γραμμένο τώρα...

Related Posts with Thumbnails