Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΒΑΛΟΥΚΛΗ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Εκατό παρά μία ταφόπλακες κατέστρεψαν στο νεκροταφείο του Βαλουκλή βάνδαλοι στις αρχές του Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στην μνήμη τα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955.
Το ατυχές αυτό γεγονός διαπιστώθηκε το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου από τους αρμοδίους φύλακες της παρακείμενης ιστορικής Πατριαρχικής Μονής της Ζωοδόχου Πηγής του Βαλουκλή.


Οι άγνωστοι που διέπραξαν το ανοσιούργημα εισήλθαν από ένα τοίχο του νεκροταφείου δίπλα σε δρόμο. Μετά το συμβάν αυτό η Εφοροεπιτροπή των Νοσοκομείων Βαλουκλή έχει προχωρήσει στην πραγματοποίηση έργων ανέγερσης υψηλότερου και ανθεκτικότερου τοίχου για να αποτρέψει την πρόσβαση στο νεκροταφείο των κακοπροαίρετων αυτών στοιχείων. Στους τάφους αυτούς στην πλειοψηφία τους είναι θαμμένοι ομογενείς, οι οποίοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στο Γηροκομείο του Βαλουκλή. Οι άγνωστοι ισοπέδωσαν τις πλάκες των τάφων, οι οποίες φέρουν πάνω τον σταυρό, τα ονόματα των αποθανόντων και χρονολογία. Οι Αρχές έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.


Το γεγονός αυτό, που δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερα γνωστό, συγκαταλέγεται μέσα στα άλλα ποικίλα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια και δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Οι ζημιές θα αποκατασταθούν αφού ολοκληρωθούν τα έργα ανέγερσης του εξωτερικού τοίχου, προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή νέα "εισβολή" βανδάλων.






8 σχόλια:

Πολίτης είπε...

βλέπω ότι όλοι όσοι γράφανε ολόκληρα κατεβατά κάθε φορά που ακούγανε για την Πόλη να μην έχουν τίποτε να ξεστομίσουν εδώ! αίσχος που οι Ρωμιοί διώκονται και στις μέρες μας και δεν διαμαρτυρείται κανείς, και το Πατριαρχείο να κάνει ό,τι μπορεί για την Ρωμιοσύνη και να το πολεμούν τούρκοι και ελλαδίτες!

Ανώνυμος είπε...

-Πολλά συμβαίνουν στην Πόλη κατά καιρούς αλλά δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας ούτε το έργο του Πατριάρχη για συντήρηση και διατήρηση τόσον εκκλησιών .Αυτά ποιος τα βλέπει!.ΑΘ.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχε εγκολπωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία την αποτέφρωση των νεκρών δεν θα υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Εσένα ανώνυμε 4:14 να σε κάψουμε για να μη σου σπάσουν το μνήμα. Καλή η ιδέα σου!

Πονάει κεφάλι? Κόβει κεφάλι!

Ανώνυμος είπε...

γιατι γραφεις βλακειες κ. Νικολαίδου; ειναι υποχρεωτικό;

Οπλίτης είπε...

Ο ανώνυμος σκώληξ 4:14 που έκανε το ανωτέρω «χιουμοριστικό» σχόλιο («αν είχε εγκολπωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία την αποτέφρωση των νεκρών δεν θα υπήρχαν τέτοια προβλήματα»), χλευάζοντας και ασελγώντας επάνω στους βανδαλισμένους, ανοικτούς τάφους των πατεράδων και των μανάδων μας, είναι χειρότερος από τους τούρκους βαρβάρους. Οι ξένοι βάρβαροι έσπασαν μάρμαρα. Ο ελληνόφωνος αυτός σκώληξ επιχαίρει, χλευάζει και αφοδεύει επάνω στα βανδαλισμένα ιερά μας. Το χειρότερο; Ο υβριστής αυτός είναι σίγουρα κάποιος «προοδευτικός», ο οποίος ασφυκτιά στην «καθυστερημένη βαλκανική Ελλάδα» και αγωνίζεται για τον εκσυγχρονισμό της πολιτείας και της κοινωνίας μας, τον «χωρισμό εκκλησίας-κράτους» κ.λπ. Σίγουρα, ο ελληνόφοβος αυτός υβριστής, ο ελεεινός αυτός γραικύλος, σιχαίνεται που ο «καθυστερημένος, αμόρφωτος, θρησκόληπτος και ξενοφοβικός» λαός μας αγωνιά για την Κύπρο και την Μακεδονία, την Ιστορία μας και την γη μας. Ο ίδιος είναι «μορφωμένος» και «Ευρωπαίος». Τόσο, ώστε να φτύνει τους τάφους των πατεράδων και των μανάδων μας. Πιθανόν το αφελληνισμένο καθεστώς τού έχει ήδη παραδώσει και τα παιδιά μας για να τούς διδάξει «πολυπολιτισμικότητα».

Παρακαλώ τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου να σταματήσει επί τέλους αυτήν την ιεροσυλία. Τί περισσότερο κάνουν οι βάρβαροι τούρκοι; Επί τέλους, ας προστατέψουμε τους τάφους των προγόνων μας, ακόμα κι αν όλα τ' άλλα πνιγούν στον βόθρο.

Ανώνυμος είπε...

@19 Σεπτέμβριος 2009 6:29 μμ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ... ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.....

Ανώνυμος είπε...

Οπλίτη
οι σκώλικες είναι οι τελευταίοι που θα ήθελαν τη καύση των νεκρών.

Related Posts with Thumbnails