Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Προχθές το πρωί η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον ιδρυτή και χοράρχη της Λυκούργο Αγγελόπουλο επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στη Φλώρινα.
Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος την Κυριακή το βράδυ παρέστη στην εκδήλωση που έγινε στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πρέσπεια 2009, όπου συμμετείχε και η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.



Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος δέχθηκε με εγκαρδιότητα τα μέλη της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, τον Λυκούργο Αγγελόπουλο και τον Κωνσταντινουπολίτη Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνο Μαφίδη, ο οποίος συμμετείχε στην εμφάνιση της ΕΛΒΥΧ στις Πρέσπες.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. Παντελής Δάφας, πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης, όπου έψαλε την Κυριακή η ΕΛΒΥΧ.
Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος προσέφερε ως ευλογία σε όλα τα μέλη της χορωδίας εικόνες και περιοδικά της Μητροπόλεως Φλωρίνης.







5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο νυν μητροπολίτης Φλωρίνης, αν και
πνευματικό παιδί του π. Αυγουστί- νου,- αλήθεια ζη ακόμη;!- Δεν έχει και τόση σχέση μ' αυτόν! Είναι άν- θρωπος γλυκύτατος, πραότατος και
προσυνέστατος! Το 2002, τη Μεγάλη Παρασκευή παρακολούθησα στο μητρο- πολιτικό ναό τον Επιτάφιο και θαύ- μασα τον ΑΝΘΡΩΠΟ! Είναι άριστος
σε όλα! Με κείνη τη γλυκύτητα και με υπομονή και παρά την κόπωση της λιτανεύσεως διένειμε τα άνθη του Επιταφίου στο 95% του εκκλησιάσμα- τος! Όταν δε τον πλησίασα να πάρω την ευχή του και τον ρώτησα για τον π. Αυγουστίνο μου απάντησε με τόση γλυκύτητα, ώστε να τον ευχαρι-στήσω θερμά! Εδώ ισχύει το Παυλι- κό: "Τοιούτος ημίν έπρεπεν αρχιε- ρεύς...!!"
Θεοκλήτου του Σεβασμιοτάτου και θεοπροβλήτου μητροπολίτου είησαν πάμπολλά, ευφρόσυνα και δημιουργι- κά τα ΕΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ισχύει το: Από αγκάθι βγαίνει ρόδο...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ! ΩΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΠΟΙΜΑΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΝ -ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΚΑΙ ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΜΠΕΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘ' ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΔΟΝ- ΔΙΔΕΙ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΚΑΛΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ!

sindesmos είπε...

Συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί σου. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

http://apotixisi.blogspot.com/2009/08/blog-post_2874.html#comments

Ανώνυμε 28 Αύγουστος 2009 10:57 μμ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΠΟΙΑ POST'S ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Π.ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟΥΝ Ή ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟΪΚΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.

29 Αύγουστος 2009 11:23 πμ

Ανώνυμος είπε...

Μαχώμενος Θεολόγος.
Eπαναλαμβάνω :
Αν κάποιος κάνει ζούμ στην τελευταία φωτο , στον τοίχο πίσω από το γραφείο του καλού Φλωρίνης , θα δεί πως λείπει η φωτο του Μακαρ. Ιερωνύμου .
Θα πεί κάποιος : είναι Ιεράρχης του Πανσέπτου Οικουμ.Πατριαρχείου & έχει την φωτο Παναγιωτάτου . Ναί !!!
Αλλά η φωτο όμως ,του πρώην Αθηνών υπάρχει !

Related Posts with Thumbnails