Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2009


Οι πρώτες φωτογραφίες από την εμφάνιση της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας στη συναυλία στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ο Λυκουργος Αγγελοπουλος πηγε να ....εξαγιαση τις αισχροτητες των Πρεσπειων;
Ντροπη κυριοι ισοπεδωτες.

Καραϊστής είπε...

Κύριε Ανώνυμε, και ο ευσεβισμός είναι επίσης αίρεση - αυτό περί του περί των υποτιθεμένων αισχροτήτων λόγου. Βέβαια εφ' όσον η εκδήλωση έγινε στον ΠΡΟΑΥΛΙΟ χώρο του ναού και όχι μέσα στο ναό, δεν έχρηζε εξαγιάσεως - δεν έγιναν δα και τα αίσχη που θέλετε να θεωρείτε! Αν πάλι σας πειράζει και ο εξωεκκλησιαστικός αυτός χώρος, δείτε πώς γιορτάζει ο λαός ακόμα και τις εκκλησιαστικές πανηγύρεις ανά την Ελλάδα στους προαυλίους χώρους των ιερών ναών, διορθώστε πρώτον εκεί τα κακώς κείμενα (γιγνόμενα), και μη μαίνεστε για μία σοβαρή καλλιτεχνική εκδήλωση η οποία συν τοις άλλοις ανέδειξε ένα τόπο εν πολλοίς και εκ πολλών ξεχασμένο.

Ανώνυμος είπε...

Το τί εννοεί η ανήθικη αντίληψή του καθενός ως ευσεβισμό αυτό δεν θα καθίσουμε αυτή την στιγμή να το κρίνουμε.

Τα ορθόδοξα πλαίσια τα κρίνουν η Αγία Γραφή μαζί με τους αγίους.

Αν είδατε κύριοι της ανηθικότητας, πουθενά απο αυτές τις αθλιότητες μέσα στην Εκκλησιαστική μας Παράδοση να το επικροτούν οι άγιοι πέστε το μας και σε εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 29 Αύγουστος 2009 12:31 μμ, μήπως είσαι ο Misha που έχει λυσσάξει εναντίον της σεμνότητας;

Καραϊστής είπε...

Ο Misha είναι Καραϊστής; Δεν το ήξερα!
Όπως και να έχει, η εκδήλωση ήταν εξωεκκλησιαστική (όπως και "εξω-ναϊκή" άλλωστε), καθαρά καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, και υπ' αυτή την οπτική γωνία δεν εθεάθη κάτι το "ανήθικο" κατά πώς το έχετε διαστρεβλώσει στο μυαλό σας.
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η Εκκλησιαστική μας Παράδοση διδάσκει ότι όσο η "ανηθικότητα" δεν οδηγεί στη Θέωση, άλλο τόσο δεν οδηγεί και η κατάκριση. Προσέχετε λοιπόν ώστε να μην καταντήσετε "ευσεβιστές".

Ανώνυμος είπε...

Καραϊστή δεν είναι "ανηθικότητα" αλλά είναι ανηθικότητα.
Η κατάκριση της ανηθικότητας είναι έργο θεάρεστο.
Η υποστήριξη της όμως και η βάπτιση της σε καλλιτεχνία είναι έργο διαστροφικό και ανήθικο.

Η βάπτιση των ευσεβών ως ευσεβιστών απο τους ανήθικους επίσης απορρίπτεται.

Καραϊστής είπε...

Τότε θα σας ήμουν ευγνώμων αν δίνατε τα ονόματα όλων των "ανηθίκων" για μνημόνευση στην Πρόθεση, έργο θεαρεστότερο και πατερικότερο, αντί να αναλώνεστε σε ανούσιες επί το πλείστον διαμάχες οι οποίες αποσπούν και εσάς τους ίδιους και σας τρώνε χρόνο από την προσευχή, έργο θεαρεστότατο και πατερικότατο.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊστή έχετε δίκαιο ότι μας αποσπούν αυτά απο την προσευχή, "έργο θεαρεστότατο και πατερικότατο" όπως σωστά λέτε. Όμως αυτό γίνεται για ουσιαστικότατες διαμάχες που υπερασπίζονται ουσιώδη θέματα.

Δέσποινα είπε...

Πέρασα να πω συγχαρητήρια για τη συμμετοχή στα Πρέσπεια αλλά... έπεσα σε σύρραξη! Οπότε αφήνω τα συγχαρητήριά μου και φεύγω γρήγορα, μη με πάρει κανένα βόλι!!!

Καραϊστής είπε...

Χαίρομαι που εκτός από εκκλησιαστικές μοιραζόμαστε και πολιτισμικές απόψεις, καθώς θεωρώ κι εγώ ότι είναι ουσιώδες θέμα η υπεράσπιση όπως και η προάσπιση του πολιτισμού μας, και γι' αυτό το σκοπό γίνονται εκδηλώσεις όπως η εν λόγω εκδήλωση.

ΠΑΣΙΩΝ είπε...

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. 1) ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ. 2) ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΜΑ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΡΑΞΗ. ΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΕΠΗΔΗΞΕΙΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΦΙΛΜ "ΑΔΩΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ")

Ανώνυμος είπε...

Ουσιώδη είναι τα θέματα πίστεως και όχι τα πολιτισμικά, Καραϊστή.

Related Posts with Thumbnails