Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΙΝΑΣΟ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ




«Aν και ολίγοι, εν τούτοις τόσο πολλοί»!

Και φέτος με την ευλογία και συγκατάθεση του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου πραγματοποιήσαμε τις Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου και του Πάσχα, μετά από σχετική άδεια που μας παραχώρησαν οι Τουρκικές Αρχές, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Σινασό της Καππαδοκίας.
Και στις δύο ακολουθίες διακατείχε τους πιστούς μια συναισθηματική φόρτιση και τάση για απόκτηση γνώσεων γύρω από την Καππαδοκική γη.
Οι επισκέπτες στην πρώτη αποστολή ήταν από την Χαλκίδα. Συγκεντρώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και προϊστατο ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, πνευματικός άνθρωπος, υποστηρικτής της Μεγάλης Εκκλησίας και βαθύς γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής.
Η δεύτερη αποστολή διοργανώθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και υλοποιήθηκε από ομογενή Ρωμιό, ο οποίος έχει τουριστικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Μετά την Θ. Λειτουργία ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με οβελίες και με την συνοδεία μουσικής και του τραγουδιού «ιτιά-ιτιά»!
Και οι δύο αποστολές επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις, σημειώνοντας ότι θα ήταν ευχάριστο να συνεχιστεί η προσπάθεια της πραγματοποίησης προσκυνηματικών εκδρομών με την τέλεση Ακολουθιών.
Στο σημείο βέβαια αυτό είναι επιβεβλημένο να υποβληθούν οι ευχαριστίες προς τις Τουρκικές Αρχές, οι οποίες χωρίς κανένα εμπόδιο και καθυστέρηση παραχωρούν τις άδειες.

Συμεών Σολταρίδης


1 σχόλιο:

Αντώνης είπε...

Να και μια ωραία προσπάθεια αναζωπύρωσης της ρωμιοσύνης. καλή συνέχεια

Related Posts with Thumbnails