Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε στον φετινό εορτασμό μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκεμβρίου.
Παρέστη στην Θεία Λειτουργία (πολυαρχιερατικό συλλείτουργο) που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Καλαβρύτων και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου και κατέθεσε στέφανο. 
Είναι γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τέλεσε πρόσφατα πολιτικό γάμο με τον σύντροφό του στην Αμερική και έφερε στο προσκήνιο την συζήτηση για την ομοφυλοφιλία, που είναι …προσφιλές θέμα πολλών εκκλησιαστικών ανδρών. 
Ενώ, λοιπόν, στα Καλάβρυτα λειτούργησαν και αρχιερείς που έχουν «καταδικάσει» απερίφραστα την ομοφυλοφιλία ως μεγίστη αμαρτία και ενώ η …σκιά του πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου (φανατικού αντιομοφυλόφιλου και πρωτεργάτη του «αφορισμού» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη) πέφτει βαριά στην συγκεκριμένη Μητρόπολη, κανείς εκκλησιαστικός άνδρας δεν τόλμησε να εγκαλέσει – έστω με κάποιο τρόπο – τον Στέφανο Κασσελάκη. 
Επομένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο πρώτος δηλωμένος παντρεμένος ομοφυλόφιλος ο οποίος συμμετείχε ακωλύτως σε Θεία Λειτουργία και αυτό συνέβη, προφανώς, λόγω της επωνυμίας του.
Πριν ένα μήνα (Νοέμβριος 2023), ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στράφηκε κατά εκκλησιαστικών ηγετών «που αγκαλιάζουν τον Κασσελάκη, όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που κάλεσε τον Κασσελάκη να τον επισκεφτεί». 
«Εγώ δεν θα δεχόμουν τον κ. Κασσελάκη γιατί είναι αμαρτωλός και δεν έχει μετανοήσει. Αν μετανοήσει και σταματήσει τη σχέση που έχει τώρα με έναν άλλο άνδρα και μάλιστα την προβάλει, τότε θα μπορούσα να τον αγκαλιάσω ως μετανοούντα», κατέληξε ο Αμβρόσιος. 
Παρόλα τα παραπάνω, ο διάδοχος του πρ. Καλαβρύτων Αμβροσίου και πνευματικό τέκνο του, μητροπολίτης Ιερώνυμος, δεν προέβη σε κάποια ακραία πράξη ή δήλωση, επί τη εμφανίσει του Στ. Κασσελάκη στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων. Αποδέχθηκε πανηγυρικά την παρουσία του. Μάλιστα στην επιμνημόσυνη δέηση ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν εν μέσω των αρχιερέων. 
Άρα; Η Διοικούσα Εκκλησία φαίνεται πως βρίσκει τον βηματισμό της και δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν Κασσελάκη, γιατί δεν μπορεί – τελικά – και γιατί δεν πρέπει, φυσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails