Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Η αξιοποίηση της Τέχνης του Κινηματογράφου στo μάθημα των Θρησκευτικών

Από την ταινία του Ζυλ Ντασσέν "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"
βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΟΛΟΓΩΝ 
Διαδικτυακό “Θεολογικό Εργαστήριο” θέτουν σε εφαρμογή οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ01 κ.κ. Νικόλαος Παύλου (με έδρα τη ΔΔΕ Λάρισας), Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (ΔΔΕ Φθιώτιδας) και Νικόλαος Ματθαίου (ΔΔΕ Κοζάνης) για τις επιμορφωτικές τους δράσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των περιοχών ευθύνης τους. Συγκεκριμένα το “Θεολογικό Εργαστήριο” (το οποίο θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις άλλες επιμορφωτικές δράσεις και πρακτικές των Συμβούλων) απευθύνεται στους θεολόγους εκπ/κούς (μονίμους και αναπληρωτές) των Νομών: Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας (αρμοδιότητας του Σ.Ε. Νικ. Παύλου), Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Ανατ. Αττικής (Σ.Ε. Χαρ. Ανδρεόπουλου) και Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πιερίας και Ιωαννίνων (Σ.Ε. Νικ. Ματθαίου). Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα διεξάγονται εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και η συμμετοχή των εκπ/κών σ΄ αυτές είναι προαιρετική. 
Η θεματολογία των συναντήσεων θα περιλαμβάνει θέματα Διδακτικής των Θρησκευτικών, δειγματικές διδασκαλίες, ζητήματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης, εφαρμογές των Τ.Π.Ε. στα Θρησκευτικά, διαχείρισης της σχολικής τάξης, πληροφόρηση για νέες τάσεις και ρεύματα της θεολογικής επιστήμης, κ.α. 
Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17.00 στο σύνδεσμο (link) της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco 
Webex: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/npavlou 
Εισηγήτρια θα είναι η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ιωάννα Κομνηνού η οποία θα παρουσιάσει και αναπτύξει το θέμα: «Η αξιοποίηση της Τέχνης του Κινηματογράφου στο μάθημα των Θρησκευτικών». 
Στους εκπ/κούς που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails