Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ "ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ"


Π. Α. Ανδριόπουλος 
Το φαινόμενο είναι – δυστυχώς – ακόμα πολύ έντονο. 
Πριν την αγιοκατάταξή του, αλλά και μετά από αυτήν, πολλοί - κατά πάντα ύποπτοι – αποδίδουν στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη πολλά και διάφορα. Προφητείες, προρρήσεις, θαύματα, διηγήσεις, αποδίδονται στον Όσιο από διάφορους επιτήδειους, προκειμένου να περιβάλλουν με το κύρος του τις δικές τους δοξασίες και επιδιώξεις.
Τέτοιου είδους κείμενα αναδημοσιεύονται σε πλείστες όσες ιστοσελίδες, αντίστοιχης λογικής. Δεν θα έπρεπε, όμως, να δημοσιεύονται στις επίσημες ιστοσελίδες Μητροπόλεων και άλλων οργανισμών της Εκκλησίας, με δεδομένη την εντελώς αμφίβολη αξιοπιστία τους. 
Η Μητρόπολις Μόρφου, για παράδειγμα, αναδημοσιεύει ένα κείμενο με τίτλο: «Γιά τίς σαρκικές διαστροφές ἐντός τοῦ γάμου, Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου». 
Πρόκειται, λέει, για μια διήγηση του π. Σάββα του Αγιορείτη, που του διηγήθηκε μια «κάποια κυρία από την Θεσσαλονίκη»! Πρόκειται, δηλ.,για μια φαντασία που οργιάζει! 
Θεωρώ ότι η διήγηση είναι παντελώς ανυπόστατη, αποκύημα νοσηράς φαντασίας, και πως ο  Όσιος Παΐσιος ουδέποτε θα αντιδρούσε όπως διηγείται η «κάποια κυρία». 
Η Μητρόπολη Μόρφου θα πρέπει να αποσύρει πάραυτα το εν λόγω διεστραμμένο κείμενο, ώστε να μην παραπλανάται ο λαός κατά τρόπο προκλητικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails