Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

"Ο ΑΓΙΟΣ ΗΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ" ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ"


Ο κ. Γεώργιος Θ. Γιαννόπουλος ανήκει στους παλιούς, ολίγους πλέον, αριστοκράτες Πατρινούς. Αριστοκράτης του πνεύματος, φυσικά, κι όχι ψευτοαριστοκράτης. Ο κ. Γιαννόπουλος ανήκει στην αληθινή αριστοκρατία κι όχι σ' αυτήν που θαυμάσια περιγράφει ο Παπαδιαμάντης: "Αλλ' η παρ' ημίν αριστοκρατία, την μεν απλότητα δυστυχώς απώλεσε προ πολλού, εις βαθμόν δε τινα λεπτότητος ουδέποτε κατώρθωσε να φθάση."
Ο κ. Γεώργιος Θ. Γιαννόπουλος, ανήκει φυσικά στην άλλη Ελλάδα. Εγκρατής νομικός, δεινός φιλόλογος (όχι απ’ αυτούς με το πτυχίο) φημιζόμενος για την αρχαιομάθειά του, ακέραιος άνθρωπος και δημόσιος ανήρ (η θητεία του ως νομάρχη την περίοδο 1974 –1982 άφησε εποχή στις πόλεις όπου υπηρέτησε), αλλά και συγγραφεύς σπουδαίων πονημάτων και εκδότης της εφημερίδος Πολιτική Φιλολογική των Πατρών.
Συνεργαστήκαμε στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Μητροπόλεως "Λύχνος" και τις εκπομπές μας μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ
Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του (φύλλο 151ο - Ιανουάριος 2017) είχε την καλοσύνη να αναφερθεί και στην μικρή μελέτη μου, με τίτλο: «Η τιμή του Αγίου Ηρωδίωνα στην Πάτρα της Πελοποννήσου», που πρόσφατα κυκλοφόρησε τόσο στα Πρακτικά της Ημερίδας που διοργάνωσε για τον Άγιο Ηρωδίωνα η Ι. Μητρόπολις Φθιώτιδος, όσο και σε ανάτυπο. 
Τον ευχαριστώ και του εύχομαι από καρδιάς το "Εις πολλά έτη"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails