Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ


Το “Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου” (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.) και το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον” (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), με τη συνεργασία του ‘Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας’ (Κ.ΣΥ.Μ.Ε.), διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο δάσκαλο της εκκλησιαστικής μας μουσικής, ιδρυτή και χοράρχη της “Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας” (ΕΛ.ΒΥ.Χ.), Λυκούργο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκδημία του. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 8 μ.μ. 
Κεντρικό θέμα της θα είναι η ανάδειξη μίας όχι και τόσο γνωστής πτυχής της πολυσχιδούς προσφοράς του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Αφορά τη συμβολή του στη σύγχρονη λόγια ελληνική μουσική, καθώς ο ίδιος ενέπνευσε Έλληνες συνθέτες να γράψουν έργα για τον ίδιο, τα οποία ερμήνευε τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Δείτε στη συνέχεια αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσηςΟι συνθέτες που έγραψαν - ευγενώς προσφερθέντες - έργα για την αποψινή εκδήλωση

Σωτηρία Αδάμ
Γιώργος Κυριακάκης
Παναγιώτης Σκούφης 
Κώστας Μαντζώρος 
Σωτήρης Δεσπότης
Οι ερμηνευτές των έργων της αποψινής εκδήλωσης, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν ανιδιοτελώς

Γιάννης Τσιοτσιόπουλος
Τάνια Σικελιανού 
Μαρίνα Κολοβού 
Στέλιος Ιωάννου 
Γιάννης Καραχάλιος
Και οι διοργανωτές και ομιλητές 

Θωμάς Ταμβάκος
Παναγιώτης Ανδριόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails