Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ!


Την τέταρτη δραστηριότητά του ετοιμάζει το «ΑΛΗΘΩΣ», το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου, αυτή τη φορά ως μικρή συμβολή στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση εκατονταετίας από τη γέννηση ενός μεγάλου Ποιητή μας, του Νομπελίστα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.
Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011, ώρα 7 το βράδυ, στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου και θα περιλαμβάνει διάλεξη τού π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, με θέμα:
«Τοπία θανάτου ως “κάτοπτρα αθανασίας” στην ποίηση του Ελύτη».
* Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η μορφή του Ποιητή, σκιτσαρισμένη -ειδικά για τη βραδιά- από τον εικαστικό ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΛΜΑ.
* Την διάλεξη θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Βαλάντης Δρογγίτης (κιθάρα-τραγούδι) και Γιώργος Κακολύρης (αρμόνιο-τραγούδι), αποδίδοντας μελοποιημένα ποιήματα του Τιμώμενου.
* Στο τέλος της βραδιάς θα διανεμηθεί σε όλους το βιβλίο «Σχεδιάσματα εγκωμίων για τον Οδυσσέα Ελύτη» κι ένα νέο αφιερωματικό ποίημα του π. Π. Κ.
Μια εκδήλωση, αγαπητοί συνοδίτες, που τα έχει όλα! Ποίηση, εικαστική δημιουργία, μουσική, ό,τι δηλαδή έθελγε τον Ποιητή. Αληθώς, λοιπόν, για να αληθεύει ο βίος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails