Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ ΣΟΛΙΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΑ

φωτό: Γ. Δεμερτζής, Δ. Καρακαντάς, Δ. Χανδράκης


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα ερμήνευσε τα έργα:
MAURICE RAVEL «Τσιγγάνα» για βιολί και ορχήστρα
FELIX MENDELSSOHN–BARTHOLDY Κοντσέρτο αρ.1 για πιάνο και ορχήστρα σε σολ ελάσσονα, έργο 25
WOLFGANG AMADEUS MOZART Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.21 σε ντο μείζονα, Κ.V. 467
BELA BARTOK Κοντσέρτο αρ.2 για βιολί και ορχήστρα
Συνέπραξαν τέσσσερις νέοι, ταλαντούχοι σολίστ:
Δημήτρης Καρακαντάς,
βιολί
Πέτρος Μπούρας, πιάνο
Αδαμαντία Πανούτσου, πιάνο
Χαρίκλεια Κανατίδου, βιολί
Σχόλια για τα σπουδαία αυτά, όσο και δημοφιλή, έργα δείτε εδώ.

φωτό: ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας με τη δασκάλα του

Και οι τέσσερις νέοι σολίστ μας αποκάλυψαν την άλλη Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά στον χώρο της μουσικής, προκειμένου να σταθούν στη σκηνή, άξιοι ερμηνευτές έργων μεγάλων συνθετών. Αυτή η αποψινή συναυλία δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία για το αύριο, αφού νέα παιδιά δημιουργούν πραγματικά με συνέπεια και ήθος.

φωτό: Γ. Δεμερτζής, Π. Μπούρας

Το πρόγραμμα ήταν σαφώς απαιτητικό και οι νέοι σολίστ ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του έργου που ερμήνευσαν, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού του Μεγάρου Μουσικής, που - προς έκπληξίν μου απόψε - είχε και πολλή νεολαία!
Χάρηκα διότι ήρθαν να ακούσουν τους νέους σολίστ και καταξιωμένοι σολίστ όπως οι: Γιώργος Δεμερτζής, Ναταλία Μιχαηλίδου, Θανάσης Αποστολόπουλος, Δημήτρης Χανδράκης, ο μαέστρος Δημήτρης Μυράτ, ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής, ο οποίος και ενίσχυσε τον θεσμό των νέων σολίστ ως διευθυντής της ΚΟΑ, κ.α.

φωτό: Αδαμαντία Πανούτσου, Θ. Αποστολόπουλος, Β. Φιδετζής

Να σημειώσω, εξαιρέτως, την παρουσία της Αδαμαντίας Πανούτσου από την Πάτρα, η οποία ερμήνευσε το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ. Ένα έργο που έπαιξε και την Μ. Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στην Συναυλία της Ορχήστρας Πατρών. Μαζί της πάντα ο σύντροφός της και διακεκριμένος πιανίστας Τάσος Πάππας.

φωτό: Γ. Δεμερτζής, Χαρά Κανατίδου

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η 25χρονη Χαρά Κανατίδου, η οποία έπαιξε το 2ο κοντσέρτο για βιολί του Μπάρτοκ, ένα έργο προϊόν του νεανικού έρωτα του συνθέτη για τη βιολονίστα Stefi Geyer.
Εύχομαι από καρδιάς και στους τέσσερις νέους σολίστ λαμπρή καριέρα και καλή δύναμη!

φωτό: Β. Φιδετζής , Χαρά Κανατίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails