Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ


Προς τον Πρόεδρον και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι,

Στις 15 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους η εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας Κόσμος της ενημέρωσης, κυκλοφόρησε με ένα πολύ τολμηρό κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα.

Ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να είπε σε ιδιωτική συζήτηση στην γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα, όπου είναι γέροντας, ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος (είχε το “κουσούρι” γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα) και “προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το κουσούρι” (επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα).

Η είδηση αναμεταδόθηκε από πλείστα όσα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως θα εξετάσει σε βάθος την υπόθεση. Ακούστηκε ότι διενεργεί ανακρίσεις αλλά...

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το θέμα. Ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος δεν διέψευσε το γραφέν, η Μητρόπολις Πατρών δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση και διερωτάται ο κάθε σκεπτόμενος πιστός αν είναι αυτό επίπεδο εκκλησιαστικής ζωής.

Αν ένας κληρικός λέει τέτοια πράγματα, τότε ο απλός πιστός τι θα πρέπει να κάνει; Ποιον να ακούσει και ποιον να εμπιστευθεί;

Ο εν λόγω κληρικός είχε απασχολήσει και πάλι την κοινή γνώμη της Πάτρας (το 2007) – και όχι μόνο – με ανάλογη αναφορά του στον Πάπα Βενέδικτο.

Με την ελπίδα πως θα επιληφθείτε του θέματος και θα ενεργήσετε τα δέοντα,

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ανδριόπουλε,

Θα σας έλεγα, πριν στείλετε την επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, να περιμένετε λιγάκι.
Ξέρετε ότι για να υπάρχει καταδίκη δεν αρκεί ένα μόνο δημοσίευμα. Χρειάζονται και επώνυμες καταθέσεις αυτήκοων μαρτύρων.
Νομίζω ότι ο Δεσπότης μας, για να μην έχει λάβει κανένα μέτρο ακόμα, απλά δεν θα έχει στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες. Μην ξεχνάτε ότι του πρόσβαλε τον "πατέρα" (αν όντως έτσι είναι τα πράγματα.
Ευχαριστώ
Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

τοσο πολυ σκανδαλίστηκες κ. Ανδριόπουλε απο τα λεγόμενα του Κυριλλου που ανελαβες να στείλεις επιστολή στην ΔΙΣ; δεν ντράπηκες να γράψεις αυτά τα λόγια; και τι περιμένεις να γίνει τώρα; γιατι μεταφέρετε εσεις οι ασχολούμενοι με την θρησκεία (!;) τις διαφορές σας και τις κάνετε δημόσιο θέαμα;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου Παναγιώτη, σε παραδέχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς φίλε μου, ο Παναγιώτης κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Δεσπότης από την αρχή, να τον έχει στείλει στη σύνοδο, όχι για να τον δικάσει αλλά για να δώσει εξηγήσεις. Να δούμε τώρα τι θα απαντήσει η Σύνοδος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, και τι θα κάνει και ο Αρχιεπίσκοπος ερχόμενος στην Πάτρα, αφού ο Δεσπότης και ο ανακριτής του δεν έχουν στοιχεία γιατί δεν βγάζουν καθαρό τον Κύριλλό για να τελειώνει το ζήτημα, νομίζει ο Πατρών ότι έτσι κανει κακό στον κύριλλό; κακό στον ευατό του κάνει και στον " πατέρα του" αν ήταν ποτέ έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι εξετάζουν τόσες μέρες; ούτε το Βατοπέδιο να ερευνούσαν, ντροπή στην Μητρόπολι που αφήνει το θέμα να σέρνετε τόσο καιρό, και έρχονται και άγιες μέρες,ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Mην δίνεις λαυή στους Ροιδολασκαράτους. Σταμάτα να ασχολήσαι δεν κάνεις καλό στην Εκκλησία.Ποιός είσε να κρίνεις τεθνεώτας Αρχιερείς;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑ΄ ΑΙΩΝΑ Αστακομακαροναδονηστεύουμε,Χριστέ μου,αραχτοξαπλοπροσευχόμαστε. αργοτεχνοθαυμάζουμε το κάλλος της εικόνος Σου, τουριστομοναστηροπροσκυνουμε, ανοιχτοσφιξοχέρικα πενταροδεκαροελεουμε, τσιγαροφραπεδοθεολογουμε, πονηροματοκλεινοηθικολογουμε, μεταξορασοασκητεύουμε, σοουμπιζιερατεύουμε, σατραποπασαδαρχιερατεύουμε, ιεροεξεταστικοκηρύττουμε, κινητοτηλεφωνοδιαποιμαίνουμε, εν διαδικτύο θαλαττεύομε, εν τηλοψία αρρητα κάλλη μυδριοφθάλμως εξετάζοντεςτον νουν μας νεονηπτικώτατα τηρουμε! Όλα, ολα τα κάνουμε d’ accord,μεταπατερικως, κατα πως πρέπει!Γιατί καθυστερεις, λοιπόν,τον υποκείμενον της δόξης στέφανον,τον αμαράντινον,σ’ εμας τους στενοδίτας Σουαγωνιστας να αποδώσεις;;;Pourquoi???(του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ)
Τα παραπάνω ισχύουν για όλους μας (του ιστολόγου συμπεριλαμβανομένου)!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε σε πείραξε η εκκοσμίκευση,δε σε πείραξε ο οικουμενισμός,δε σε πείραξε η αφωνία του Ιερωνύμου,δε σε πείραξε η υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών, ο Κύριλλος σε πείραξε γενναίε Ανδριόπουλε!

Ανώνυμος είπε...

Aνδριόπουλε, ξεπέρασες κάθε όριο. Δε γνωρίζεις τι κάνεις. Σύνελθε. Ο π. Κύριλλος μέχρι σήμερα δεν έχει καταραστεί κανένα. Αν σε καταραστεί ο π. Κύριλλος θα μείνεις άλιωτος, ολόσωμος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ξέραμε, 25 Νοεμβρίου 2010 3:37 μ.μ., ότι π.Κ. είναι όν μανναδυναμούχο!!! ευχαριστούμε γιά την πληροφορία! αν και δεν έχουμε ανάγκη...Η ευλογία του "Πρώτου" είναι με μάς νυν και αεί!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτάκη υπάρχει πολύς κόσμος που εκτιμά και αγαπά τον π. Kύριλλο.
Σταμάτα ΕΔΩ γιατί αλλίμονό σου...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντος για κάποιον άλλον που κάποτε υπηρετούσε στην Μητρόπολη Αργολίδος είχα ακούσει πως τον είχε καταραστεί ο Μακαριστός Αργολίδος Χρυσόστομος, να είναι αλήθεια; μήπως και γι'αυτό δεν γίνεται Δεσπότης; Δεν μας παρατάτε λέω εγώ με τις κατάρες του π.Κυρίλλου;

Ανώνυμος είπε...

Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ζητεί την κεφαλήν ... Κυρίλλου ... επί πίνακι...

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του 2.25 μ.μ. δείτε σχετικά με το θέμα:

http://roides.wordpress.com/2010/11/24/24nov10

Ανώνυμος είπε...

Θα συνέφερε περισσότερο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών να ακούει τον π. Κύριλλο από το να σύρεται από τον Ανδριόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

o kurilos kala kanei na stamatisei na katigorei olous tous despotades.ola auta pou leei opou stathei ta exei dei? an oxi pos ta kserei? oloi oi despotades, papades eine omofilofiloi, anithikoi ektos apo auton kai tous giro tou. pos eine dinaton na katigorei despoti allis xoras? mipos telika exei to dioratiko xarisma...? i' mipos auta pou kanei autos prepei na ta kanoun kai oi alloi? telika na prosexei autos min to katarastoun oi despotades giati autoi einai kai polloi alla autos eine enas :). eutuxos uparxoun kai pneumatikoi nomoi

Ανώνυμος είπε...

1. Ο 25 Νοεμβρίου 2010 4:34 μ.μ. έχει δίκιο! Έγιναν πολλά εκεί τότε στην Αργολίδα με θύμα τον μακαρίτη Αργολίδος Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο-Ιεράρχη όχι τον τυχόντα και πνευματικό πατέρα του Ζακύνθου Χρυσοστόμου.
2. Πρέπει επιτέλους η Μητρόπολη Πατρών να κάμει δημόσια τοποθέτηση διότι το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση γιατί δημοσιεύθηκε σε ευρείας κυκλοφορίας έντυπο της Πάτρας. Και μάλιστα με δεδομένη στο 1000% την άδολη αγάπη του Μητροπολίτη Πατρών για τον μακαρίτη Χριστόδουλο. Προχτές στο ιερατικό συνέδριο διανεμήθηκε το βιβλίο του Πατρών γιά τον μακαριστό μαζί με ένα άλλο,που περιέχει τα σχετικά με την εκλογή-χειροτονία-ενθρόνιση του. Και στα δυό βιβλία η μορφή του μακαριστού είναι κυρίαρχη! επιτέλους ας προβούν σε μιά διάψευση να ηρεμήσει το πράγμα! Εκτός αν είναι σωστά τα εδώ σχόλια 1και4.. Αλλά ως πότε να περιμένει κανείς;

Related Posts with Thumbnails