Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ"


Των Νικολάου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

Τα 60 χρόνια της γιορτάζει σήμερα η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Λυών με μια λαμπρή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου και εκπροσώπων άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, μεταξύ των οποίων και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στα σχίσματα που πληγώνουν ακόμα και σήμερα την Εκκλησία αλλά και στις προσπάθειες που γίνονται μέσω του διαλόγου για την αποκατάσταση του διαιρεμένου χιτώνα του Χριστού.
"Ήλθομεν εις την Λυών, από την Κωνσταντινούπολιν, το Φανάρι, που είναι η πατρική οικία όλων μας- το σπίτι μας και σας μεταφέρομε την αγάπην, την ευχήν και την ευλογίαν της Μητρός Εκκλησίας! Ήλθαμε διά να ίδωμεν τα προσφιλή πρόσωπά σας, να χαρούμε διά την προκοπήν σας" ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας της γαλλικής πόλης που στο μακρυνό παρελθόν υπήρξε αποικία των Ροδίων. "Είμεθα επίσης βέβαιοι ότι, υπό την ανύστακτον ποιμαντικήν μέριμναν του καλού σας ποιμενάρχου και αγαπητού αδελφού και συλλειτουργού ημών Ιερωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και των κατά καιρούς ευλαβών ιερέων σας, αγωνίζεσθε να κρατήσετε ως κόρην οφθαλμού την κληρονομίαν των πατέρων σας, η οποία είναι η Ορθόδοξος Χριστιανική πίστης, αφ' ενός, αυτή διά την οποία έχυσαν το αίμα των οι άγιοι Μάρτυρες της Λυών και εκατομμύρια, βεβαίως, άλλοι ανά τον κόσμον, από την αρχαιότητα μέχρι και την εποχήν μας, και η μεγάλη Ελληνική πολιτιστική παράδοσις, γλώσσα και πολιτισμός, αφ' ετέρου, που ούτως ή άλλως ευρίσκεται εις τα θεμέλια του πολιτισμού της συγχρόνου Ευρώπης" σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία των άλλων προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στην λαμπρή εορταστική και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
"Η παρουσία των εκπροσώπων των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών εις την σημερινήν Θείαν Λειτουργίαν, αυτήν ακριβώς την αλήθειαν υπογραμμίζει: Ότι είμεθα όλοι οι Ορθόδοξοι ένα σπίτι, μια ψυχή, μια καρδιά, ένα στόμα, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και γλωσσικών ή πολιτισμικών διαφορών! Τούτο δεν συμβαίνει, δυστυχώς, με όλους όσους ομολογούν πίστιν εις τον Χριστόν γενικώς".

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στην πλάνη, τα σχίσματα, τους διχασμούς που πλήγωσαν και πληγώνουν, όπως είπε, το σώμα της Εκκλησίας. "Εφ' όσον δεν έχομεν κοινήν δογματικήν διδασκαλίαν και ομολογίαν, δεν ημπορούμε να έχωμεν ούτε κοινής Ευχαριστίαν και κοινόν Ποτήριον μαζί των, και αυτό μας λυπεί βαθύτατα, λυπεί δε πολύ περισσότερον τον ίδιον τον Χριστόν, ο Οποίος επιθυμεί όλοι να είμεθα εν, όπως Αυτός με τον Πατέρα και το Πνεύμα το Άγιον". Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πραγματοποιείται ο διάλογος της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τις ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες με στόχο την θεραπεία των διαιρέσεων.

"Κάμνομεν το χρέος της αγάπης, διαλεγόμενοι τιμίως και υπευθύνως με τους εκτός των κόλπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και αφήνομεν τον Πνεύμα το Άγιον να ενεργήση περαιτέρω όπως Εκείνο κρίνει. Οφείλομεν να μη απομονούμεθα εγωϊστικώς εις την αυτάρκειάν μας, κινδυνεύοντες να κατακριθώμεν μετά των «την αλήθειαν εν αδικία κατεχόντων», διότι ο θησαυρός της αληθείας, τον οποίον έχομεν κληρονομήσει, δυνητικώς ανήκει εις όλους, και όσον γίνονται κοινωνοί του, τόσον περισσότερον θα αυξάνη το Σώμα του Χριστού και μεγαλύτερος θα είναι ο μισθός μας παρά Κυρίου!".

Αφού υπενθύμισε ότι η πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας μετέχει στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια και η 13η Διάσκεψη του πραγματοποιείται από την περασμένη Τετάρτη στην Λυών,ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε: "Εις την πολυπρόσωπον κρίσιν των ημερών μας: ηθικήν, κοινωνικήν, περιβαλλοντικήν, οικονομικήν και, κυρίως, πνευματικήν, οι Χριστιανοί δεν έχομεν περιθώριον απελπισίας! Ο Χριστός, το Ευαγγέλιον Του, η Εκκλησία Του, είναι ακαταίσχυντος, η βεβαία ελπίδα! Και αυτήν την ελπίδα οφείλουμε να εγκολπωθούμε όχι μόνο οι Ευρωπαίοι, αλλά όλοι οι λαοί της γης! Προσευχηθήτε, αδελφοί, και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, το Πνεύμα το Άγιον να κατευθύνη προς το φως της ελπίδος αυτής πάντα άνθρωπον! ".


Ολοκληρώνοντας της ομιλία του ευχήθηκε και ευλόγησε για άλλη μια φορά στην ελληνορθόδοξη κοινότητα να συνεχίσει την λαμπρή πορεία της και στο μέλλον.


Περισσότερα δείτε στο amen.gr



23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2801&Itemid=1

koita mia foveri topothetisei!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;

ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ,

να μην ανοίξη αυτή η Σχολή των προδοτών

της Πίστεως των Ορθοδόξων.

Αναρτήθηκε από ΟΔΥΣΣΕΑΣ στις 12:45 μμ 0 σχόλια Σύνδεσμοι
apotixisi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ!!!! ΛΕΙΓΜΕΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την ομιλία του άδειασε στην κυριολεξία τους superορθοδόξους οι οποίοι καταφέρωνται κατά του Πατριάρχου και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Άς σιωπήσουν λοιπόν διότι ο Βαρθολομαίος δεν είναι λιγώτερο ορθόδοξος απ΄αυτούς. Γνωρίζει τι κάνει και πολύ καλά πορεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο Πατριάρχης. Αλήθεια ποιος τα γράφει τις ομιλίες;

Ανώνυμος είπε...

http://www.impantokratoros.gr/A0CCAE53.el.aspx


Εξέλιπε η ελπίς της «Ενώσεως»!!!

..........Τα αποτελέσματα αυτού του δεινού απεδείχθηκαν δεινότερα για τους Οικουμενιστές φιλενωτικούς. Η ελπίδα της πολυπόθητης «ενώσεως», του κοινού ποτηρίου δηλαδή, μετά των παπικών δείχνει να εξέλιπε. Το ιερό ποτήριο- όπως την αντιλαμβάνεται ο καθείς αυτήν την «ιερότητα»- θεωρήθηκε ως εστία μολύνσεως και έτσι απαγορεύθηκε η κοινωνία στους παπικούς της Αυστραλίας (προς το παρόν)...........

Ανώνυμος είπε...

αμαν πια εκεινο το "λειγμενα" στο σχόλιο 20/7 8.11 !! αναλφάβητοι διαβάζοουν το blog; και μ' αρέσει που κάνουν περισπούδαχτες θεολογικές και θρησκειολογικές αναλύσεις!!! κατα τα αλλα τι ειπε και τι εκανε ο πατριάρχης. magister dexit.....

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να σχολιάζεις την ορθογραφία του απλού σχολιαστού που με λαϊκό ομολογουμένως τρόπο εκφράζεται, ασχολήσου με την ευκαιρία που σου δίνεται να μάθεις κάτι θεολογικό από τις αναρτήσεις και τα σχόλια ημών. Δεν θα έχεις ευκαιρίες στα συντηριτικά πνευματικά περιβάλλοντα που κινείσαι
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

και που ξερεις εσυ ΟΡΚ το περιβάλλον που κινούμαι. πολυ θα σε εξέπληττε αν το μαθαινες... αλλά βέβαια βγάζεις τα συμπεράσματα που σου επιτρέπουν οι παρωπίδες που φοράς. φοβάμαι ομως οτ ολοι εσεις οι πατριαρχικάκηδες παιρνετε ληγμένα και ετσι δεν εχετε περιθώρια θεραπείας.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Τι νέο και αυτό !
Παρουσιάστηκε κάποιος παπάς ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και μετέφερε μήνυμά του, χωρίς να τον έχει στείλλει ο Αρχιεπίσκοπος !
Η απόλυτη ξεφτίλα.
Ποιος, πότε, και που ;
Σε μία από τις επισημότερες εκδηλώσεις της χρονιάς ! Στην οικουμενιστική ημερίδα της Θεσσαλονίκης !
Ο καθηγητής της Θεολογικής Θεσσαλονίκης και προκλητικότατος με τους διαφωνούντες με αυτόν κ. Πέτρος Βασιλειάδης προσκαλεί τον π. Παύλο Κουμαριανό ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου να διαβάσει το μήνυμά Του !
Όμως ο ΑΘηνών Ιερώνυμος γραπτώς δήλωσε ότι ούτε έστειλε εκπρόσωπο, ούτε μήνυμα !
Ας διερωτηθούμε για τη γραπτή διάψευση του Αρχιεπισκόπου αγαπητοί συνοδίτες. Μήπως υποδηλώνει την πλήρη διαφωνία και το άδειασμα στα όσα προσπάθησαν να επιβάλουν κάποιοι στη Θεσσαλονίκη ;
Πάντως μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο !
Κάποιοι πρέπει ωστόσο να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις :
1. ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης και
2. ο Σεβ. Περγάμου ως συνδιοργανωτές της ημερίδος !
Φοβάμαι ότι ματαίως θα περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

@1:43
Που υπάρχει το κείμενο της διάψευσης; Ποιός το υπογράφει;

Ανώνυμος είπε...

@1:43
Άστα ψώφια. Ψέματα είναι !
Σας πειράζει που ο Αθηνών συμπλέει στο θέμα του Θεολογικού Διαλόγου με τον Πατριάρχη και αρχίσατε τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Υπήρχε περίπτωση ο Ιερώνυμος να μην στείλει εκπρόσωπο στην κορυφαία ημερίδα της Θεσσαλονίκης ;
Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμε 4:23
περιμένεις να δεις κείμενο διάψευσης ; είσαι σοβαρός;σιγά μην υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Αλητήριε, ψεύτη και συκοφάντη ανώνυμε 1:43
Δεν ντρέπεσαι καθόλου.
Πετάς μια συκοφαντία και εξαφανίζεσαι.
Κύριε Ανδριόπουλε δεν έπρεπε να δίνετε βήμα σε τέτοιους ψεύτες που σπίλώνουν !

Misha είπε...

Ο αρχιεπίσκοπος διέψευσε ότι έστειλε τον π.Παύλο Κουμαριανό , ως αντιπρόσωπο του στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης και τον κάλεσε στην αρχιεπισκοπή να δώσει εξηγήσεις.
Τα σχετικά δημοσιεύονται στον σημερινό Ορθόδοξο Τύπο και θα αναδημοσιεύουν στο ιστολόγιο μου.

Misha είπε...

«Αριθμ. Πρωτ./Χ/ΕΞ. 2278/2009,
Εν Αθήναις τή 8η Ιουλίου 2009.
Aξιότιμε Κύριε Ζερβέ,
Επί τού δημοσιευθέντος εις το υπ᾽ αριθμ. 1788/ 19-06-2009 φύλλο τής εφημερίδος σας άρθρου τού κ. Παν. Σημάτη υπό τον τιτλον “Απέτυχον εις Θεσσαλονίκην νά περάσουν τούς περί πρωτείου στόχους τῆς Ραβέννης”, σάς διευκρινίζουμε σεπτή εντολή τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β´, ότι ο αναφερόμενος (κληρικός) στό παραπάνω άρθρον ούτε παρέστη ώς εκπρόσωπος τού Αρχιεπισκόπου ούτε καμμία εντολήν εκφωνήσεως κάποιου μηνύματος τού Μακαριωτάτου είχε. Όπως καί ο αρθρογράφος σας άλλωστε σημειώνει, ο κληρικός εξ ιδίας πρωτοβουλίας παρέστη καί ωμίλησε εκφράζοντας ίδιες απόψεις. Ο εν λόγω κληρικός εκλήθη υπό το Πρωτοσυγκέλλου καί τού έγιναν οι δέουσες συστάσεις.
Σάς μεταφέρουμε τις ευχές τού Μακαριωτάτου.
Με την εν Κυρίω αγάπη
Εκ του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αρχιμ. Αθηναγόρας Δικαιάκος».

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑΑ!!! "Ο ορθόδοξος ρύπος (ωχ συγνώμη) τύπος" , δημοσιεύει την διάψευση??? πλαστή θα είναι...

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ο μεγάλος ηγέτης και σύγχρονος στύλος της ορθοδοξίας εφάμιλλος των μεγάλων Πατέρων.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1;18
για τον Ιερώνυμο είναι η συζήτηση, ο Βαρθολομαίος από που σου προέκυψε ; εκτός και αν θεωρείς ότι ο Ιερώνυμος με την τολμηρή - μπράβο του - διάψευσή του ουσιαστικά άδειασε τον Βαρθολομαίο και την παρέα του στο διάλογο, οπότε είναι απαραίτητη η συμπαράστασή σου.

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ! ΨΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝ ΕΣΤΑΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΩΣ Ή ΜΗ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΥΠΑΡΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΩΣ Ο, ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ΤΥΠΟΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΝ! ΟΠΩΣ ΑΓΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κϋριε 11:48
Μη ξεχνάς ότι οι διοργανωτές της φιέστας της Θεσσαλονίκης συμπεριφέρθηκαν απαίσια στον Αθηνών.
Ο Πρόεδρος της ημερίδας καθηγητής Π. Βασιλειάδης προσκάλεσε κάποιον ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος διάβασε μήνυμά του, χωρίς ο Ιερώνυμος να τον έχει στείλει και χωρίς να έχει συντάξει μήνυμα για την εκδήλωση !
Δεν είναι φρικτό αυτό ! Και μέχρι σήμερα ούτε ένα συγνώμη !

Προφανώς τι ήθελαν οι διοργανωτές : να στριμώξουν τον Αθηνών και να τον παρουσιάσουν στην Ελλαδική Εκκλησία και στους Ρωμαιοκαθολικούς παρόντες ότι ναι μεν κάποιοι στην Ελλάδα αντιδρούν στην προσέγγιση με τους Παπικούς, αλλ' όμως η Εκκλησία δεν εγκρίνει τέτοιες φωνές.
Ο Αθηνών όμως τους τη χάλασε !
Συγχαρητήρια Ιερώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

@11:48
Αξιοθαύμαστη η λογική σου :
Ο Αρχιεπίσκοπος είναι μέγας μόνο όταν συμφωνεί μαζί σου.
Κρίμα, που δεν είναι γνωστό το όνομά σου για να σε ρωτάει ο Αρχιεπίσκοπος πότε και που ν' απαντάει.
Σα δεν ντρέπεστε.
Εάν ήσουν στη Θεσσαλονίκη θα άκουγες τον Π. Βασιλειάδη, Πρόεδρο της ημερίδας, παρόντων του Σεβ. Μητρ. Περγάμου να λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έστειλε εκπρόσωπο στην ημερίδα και τον παρακαλούμε να λάβει το λόγο να διαβάσει το μήνυμά του !

Όσο για τον Ορθόδοξο Τύπο δεν άκουγα κριτική όταν κατηγορούσε τον Χριστόδουλο !
Τότε δεν ήταν ρυπαροφυλλάδα;
Δεν ντρέπεστε καθόλου.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι εκτεθήκατε πολυμερώς και πολυτρόπως.
Φοβόσαστε το Χριστόδουλο και σας τη βγήκε με κόκκινο ο Ιερώνυμος !

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ, 8:52 πμ - 4:53 μμ, ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ, ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΟ! ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΝΤΑ, ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΛΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑΚΙ..., ΤΥΠΟ, ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΥΧΩΜΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΜΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΩΣ! Ο ΔΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ - ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ-ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ- ΩΣΤΕ, ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΧΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ!

Related Posts with Thumbnails