Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!

Xθες το μεσημέρι είχα την χαρά, για μια ακόμη φορά, να γευματίσω στο Ναύτ-οικο στο Ρίο, με την γνωστή Πατρινή συγγραφέα κ. Αθηνά Κακούρη, τον σύζυγό της, μέγιστο αρχαιολόγο και ακαδημαϊκό κ. Σπύρο Ιακωβίδη, την αδελφή της κ. Μαρία Βουδούρογλου, σπουδαία ζωγράφο, την φίλη Ζέττα Ζάχου, σύμβουλο επικοινωνίας και ραδιοφωνική παραγωγό και τον Θόδωρο Γιαβρίδη, γιό της κ. Ζάχου, φοιτητή Βιολογίας και ικανότατο ραδιοφωνικό παραγωγό επίσης.
Το χαρακτηριστικό της κ. Κακούρη, του κ. Ιακωβίδη και της κ. Βουδούρογλου είναι ότι, ενώ έχουν πολλά να πουν, δεν μιλούν ποτέ για τον εαυτό τους! Ένα μάθημα ζωής για όποιον ξέρει να το προσλάβει. Έχουν μια έμφυτη αρχοντιά, μια απλότητα που τσακίζει κόκκαλα και μια ευγένεια που σπάνια συναντάς πιά.


Έτσι, στο χθεσινό γεύμα (απ' όπου και η σχετική φωτό) η κ. Αθηνά, που κάθε χρόνο μαζί με την οικογένειά της παραθερίζει στα Αραχωβίτικα, δεν μου είπε για την ...έκδοσή της στα Κινεζικά!
Εγώ όμως την βρήκα και την ...εκθέτω. Πρόκειται για το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών μυθιστόρημά της Θέκλη, το οποίο εκτίθεται, μεταφρασμένο στα κινεζικά, στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Πεκίνο, όπου η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα για το 2008.
Εύχομαι στην κ. Αθηνά και στον κ. Σπύρο - ο οποίος συνεχίζει απτόητος την ανασκαφική του εργασία στις Μυκήνες - υγεία και δύναμη, γιατί έχουν πολλά ακόμα να μας δώσουν. Και κυρίως να είναι καλά για να μας διδάσκουν με το ανεπανάληπτο ήθος τους!

2 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Συγχαρητήρια στην κ. Κακούρη1 Χαίρομαι πολύ!

Τι ωραία παρέα! Τα σέβη μου στον κ. Ιακωβίδη. Μνημονεύω μιας καλής στιγμής ενώπιόν του!

Θέλω Ναύτ-οικο!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αρχίζει να γίνεται εκεί στη μακρινή Ανατολή με τη μεγάλη μας λογοτέχνιδα! Αλλιώς πώς εξηγείται το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων και για το αστυνομικό μυθιστόρημα της Αθηνάς Κακούρη "Κυνηγός φαντασμάτων", που μαζί με Μ. Καραγάτση, Θανάση Βαλτινό κ.ά. ζήτησαν από την Εύα Καραϊτίδη της "Εστίας" στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου; (εφ. Καθημερινή, 13.9.2008)

Καλοτάξιδη, κυρία Κακούρη, και στη σύγχρονη Κίνα με τον αρχαιότατο πολιτισμό της!

Related Posts with Thumbnails