Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΓΚΑΛΕΙ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

Η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι ήδη στην Αθήνα, θα επισκεφθεί την Δράμα, τη Ναύπακτο, τη Λαμία, αλλά η επίσκεψή του στην Πάτρα είναι στο στόχαστρο κάποιων "ακραιφνών" ορθοδόξων και προσπαθώ να καταλάβω το γιατί. Αν εσείς έχετε μια ερμηνεία φίλοι μου θα σας παρακαλούσα να την καταθέσετε.
Γιατί μου φαίνεται εξόχως περίεργον να γίνονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Πάτρας αποδέκτες μιας τετρασέλιδης επιστολής της "Ασυμβίβαστης Κίνησης Εκπαιδευτικών" από την Πτολεμαΐδα(!!), δια της οποίας εγκαλείται η Πάτρα για την επίσκεψη του Πατριάρχη!
Σε πολλά σχολεία, αν όχι σε όλα, της Αχαΐας, εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα μια "ανοικτή επιστολή" με τίτλο: Δεν τιμά τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, η επίσκεψη και οι κοσμικές φιέστες υποδοχής του Πατριάρχη.
Η επιστολή αρχίζει ως εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι χαίρετε !
Επικαλούμενοι την συνδικαλιστική ελευθερία που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, καθώς και το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας πληροφορήσουμε για κάποια θέματα που ίσως δεν τα γνωρίζετε. Προς αποφυγήν παραξήγησης, σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε παλαιοημερολογίτες, αλλά ανήκουμε στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προσεκλήθη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πα­τρών κ. Χρυ­σό­στο­μο, να επισκεφθεί την πόλη της Πάτρας, επ’ ευκαιρία των εορτασμών των «Πρωτοκλήτειων 2008» και της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα. Υπό άλλες συνθήκες, η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας σε ελληνικό έδαφος θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση. Το μαρτυρικό Φανάρι ήταν πάντοτε συνδεδεμένο άρρηκτα με τον Ελληνισμό και την θυγατέρα του, την Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι, εδώ και έξι αιώνες, η πρωτόθρονη Εκκλησία των Ορθοδόξων βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων, περνώντας δύσκολες στιγμές μέχρι και σήμερα.
Στη συνέχεια αναπτύσσονται οι γνωστές αιτιάσεις για τον Πατριάρχη (διάλογος με ετεροδόξους, οικουμενισμός κ.λ.π.) και καταλήγει η επιστολή:
Ο Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας υπέφερε και μαρτύρησε για την Πίστη του Χριστού. Δυστυχώς, σήμερα, τόσο ο Μητροπολίτης Πατρών, όσο και οι άλλοι επίσκοποι, παρακολουθούν άφωνοι τους αναξίους ταγούς να προδίδουν τα ιερά και τα όσια της Πίστεώς μας! Αν και η πλειοψηφία των Ορθόδοξων Αρχιερέων διαφωνεί με τον Πατριάρχη, εν τούτοις, το θλιβερό είναι ότι κανείς δεν τολμά να του ασκήσει την παραμικρή κριτική! Συμπεριφέρονται όλοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα!...
Πιστεύουμε ότι, θα ήταν συνετότερο, οι επίσκοποι, αντί να οργανώνουν ανούσιες και δαπανηρές φιέστες που προκαλούν τον κόσμο, να κρατήσουν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που εξοικονομούνται και να τα δώσουν στους φτωχούς, τώρα που έρχεται και ο χειμώνας. To κείμενο αυτό το κοινοποιήσαμε στο Μητροπολίτη της Πάτρας κ. Χρυ­σό­στο­μο. Αν οτιδήποτε απ’ αυτά που γράψαμε είναι ψευδές ή ανακριβές, τον παρακαλούμε να βγει δημόσια και εγγράφως και να μας διαψεύσει.
Πτολεμαΐδα, 29 Οκτωβρίου 2008

Β. Κερμενιώτης, 3ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας
Δ. Εμμανουήλ, 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας
Δεν θα σχολιάσω φίλοι μου. Το αφήνω σε σας.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευτυχός πού είναι αρχηγός τής πιστεώς μας ό Χριστός, καί όχι οί επρόσωποι τού, όπως ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, καί ο αμετανόητος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.
Αντί να τρέχουν οι ετερόδοξοι προς τήν Ορθοδοξία, τρέχουν οί δικοί μας εκπρόσωποι, 'Ορθόδοξοι', προς τούς ετερόδοξους.
Μα τι διάλογος είναι αυτός;

Ανώνυμος είπε...

ξεκινώ απ' το τέλος, ο Πατρών να βγει να μιλήσει; σοβαρά; τι ζητάνε αυτοί καλά που θα εμφανιστεί στην υποδοχή του Πατριάρχη γιατί κατά τα άλλα δεν τον βλέπουμε!
εν όψει της οικονομικής κρίσης εγώ θα πρότεινα στα 2 παλικάρια απ΄την πτολεμαϊδα να μη σκέφτονται γιατί όταν λειτουργεί ο εγκέφαλός τους δαπανάνε ενέργειες και μετά φαγητά και κατνάλωση... δηλαδή χαμένο χρήμα!
αυτοί δηλώνουν ότι ανήκουν στην Εκκ. της Ελλ. και εμείς που; αυτοί διαμαρτύρονατι κατά τον διάλογο και εμείς υπέρ!
ότι είναι συνδικαλιστές και ασχολούνατι μ' αυτά είναι ντροπή όταν οι άλλοι εργαζόμενι στο ΟΣΕ στην Ολυμπιακή και άλλου απολύονται. ο πραγματικός αγώνας είναι στο δρόμο, στην Εκκλησία δεν λειτουργούν συνδικάτα!
Παναγιώτη διερωτάσαι γιατί τα κάνουνε στην Πάτρα αυτά; διότι ο Πατρών ποτέ δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά τίποτε οπότε σου λένε ανοιχτό πεδίο είναι η Πάτρα για κάθε τρελλό και τρελλή!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΙΛΙΚΙΑ....ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ....ΑΙΧΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,
διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα που αναρτάς, τα οποία, δεν θα ήταν υπερβολικό να πω, προσφέρουν κάτι το ουσιωδώς διαφορετικό.
Όμως στις πρόσφατες αναρτήσεις σου διαπράττεις ένα σημαντικό λάθος.
Κατανοώ την προσωπική σου πικρία, αλλά το να μετατρέπεται με ευθύνη σου το ιστολόγιό σου, σε βήμα προβολής ελαχίστων υβριστών του Πατριάρχου μας, μέσω αρνητικής διαφήμησης (αυτούσια παρουσίαση προσκλήσεων και επιστολών), είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο.
Δεν προστατεύεις τον Πατριάρχη μας με αυτές τις ενέργειες αλλά το αντίθετο.
Σου μεταφέρω την προσωπική μου γνώμη ελπίζοντας ότι θα την αξιοποιήσεις κατάλληλα.

Σε χαιρετώ
π.Δ.Τ.
κληρικός του Πατριαρχείου.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟ ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΦΟΝΤΟ! ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ(ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ)! ΜΥΑΛΟ ΦΩΤΕΙΝΟ! ΜΕ ΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ! ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ:"ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ"!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
ή
Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ;


Όσοι θέλετε ο «ΠΑΠΑΣ ΜΑΣ» να αισθάνεται σαν στη «ΡΩΜΗ»,
προσκαλείσθε στο … «ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ» !
ΤΡΙΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, ώρα 12:30
οδός Αγ. Ανδρέου - από Τριών Συμμάχων μέχρι Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου.

Όσοι θέλετε ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ να πάψει να συμπεριφέρεται σαν τον «ΡΩΜΗΣ»
και να ξαναγίνει «Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ»
να βρίσκεστε στα … σπίτια σας !


Φανταστείτε τι έχει να γίνει στη πόλη τη Δευτέρα το μεσημέρι με κλειστή την οδό Αγίου Ανδρέου !

Για πΟιο λόγο να ταλαιπωρείται η πόλη
και
να υβρίζεται η εκκλησια και ο χριστοσ μας ;

Κανένας δεν σκέφτεται και δεν σέβεται τους κληρικούς της Μητροπόλεως που υποχρεούνται εν σώματι (περίπου 250 άτομα) με τα άμφιά τους να διέλθουν τον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου, ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα των αργόσχολων ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα, γιατί οι "καλοί" συνά
δελφοι έστειλαν αυτό το γράμμα. Τι
θέλουν να επιτύχουν; Γιατί απευθύ- νονται στους συναδέλφους τους, να μην προσέλθουν στην υποδοχή;Να δεί
ξουν αγένεια; Δε νομίζω οτι θα τους εισακούσουν. Απαντώ και στον ανώνυμο τις 4.12΄Δε χρειάζεται να υπαγορεύει στον καθένα τι θα κάνει.
Έχει συνείδηση και κατ' αυτήν θα πράξει. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο
μέρος του σχολίου του θα συμφωνήσω
απολύτως! Θα μπορούσαν οι ιερείς σε μια μικρή και εύχρηστη τσάντα να μεταφέρουν τα 2 άμφια και να τα φορέσουν επί τόπου!!

panagiotisandriopoulos είπε...

Σεβαστέ μου π. Δ.Τ.

Σας ευχαριστώ θερμώς που παρακολουθείτε το ιστολόγιό μου. Νομίζω πως κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό σας περί αρνητικής διαφήμισης. Άλλωστε με έχει απασχολήσει και μένα το θέμα κατά καιρούς.
Πρέπει να σας πω όμως ότι στο blog λειτουργώ και σαν δημοσιογράφος, καταγράφοντας τα γεγονότα, εκτός από την προσωπική μου εμπειρία.
Έχω αποφασίσει να εκφράζω τη γνώμη μου, κυρίως διότι επανειλημμένως προσπάθησαν οι "συναδελφοί" χριστιανοί να με φιμώσουν παντί τρόπω.
Και να παραθέτω στοιχεία για όσα λέω, κάτι που θα έχετε παρατηρήσει.
Ο Πατριάρχης μας δεν έχει ανάγκη της υπερασπίσεώς μου. Ποιος είμαι εγώ που θα τον υπερασπιστώ;
Πιστεύω στο όραμά του και στην δυναμική του έξοδο στην οικουμένη. Ό,τι κάνω το κάνω επειδή ακριβώς πιστεύω σ' αυτόν.
Κι αυτό δεν έχει σχέση με καμία "προσωπική πικρία". Το έκανα πάντα! Αν ξέρατε τη δουλειά μου στο ΛΥΧΝΟ, τον τηλ. σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών, ίσως καταλαβαίνατε περισσότερα.
Ίσως κάνω και λάθη, δεν αντιλέγω.
Η δημόσια έκθεση τα 'χει αυτά.
Όμως δεν προτίθεμαι να υποκύψω σε όλους αυτούς που θέλουν την Ορθοδοξία στα σύνορα του Ελλαδικού κράτους.
Ευλογείτε!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε λεβέντες η Πτολεμαϊδα που βρίσκεται και τι δουλειά έχει με την Πάτρα? Δεν μας παρατάνε? Τι θα κάνουμε εμείς ως Πατρινοί με τον Πατριάρχη είναι δικό μας θέμα. Ο Σημάτης και κάτι αθεολόγητοι βλαμένοι που θα μαζευτούν ποιόν θέλουν να ειδωλοποιήσουν? Λες και δεν ξέρουμε ότι τελικά έχουν γίνει μία σέκτα φονταμενταλιστική? Το καλύτερο που έχουν να κάνουν να εξαφανιστούν μεθαύριο από την εκδήλωση που θα κάνει γιά τον ΠΡΩΤΟ η όλη εκκλησία και μάλιστα η παλαίφατος και αρχαιοπρεπής Εκκλησία των Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ 31 Οκτώβριος 2008 4:12 μμ(ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Ή ΑΥΤΟΥΣΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ....)Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΩΣ "ΙΕΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥ" ΚΛΗΡΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΝΟΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΑΚΟΝΑΤΕΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΕΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ "ΑΠΑΣΑ" ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΜΦΙΕΣΗ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΑΣΤΟΥ ΕΤΟΥΣ(ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ)ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΕΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΕΙΡΟΝΤΟ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΜΕΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓ.ΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ! ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΕΛΕΩ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ,ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...., ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΙΠΠΕΙΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΕΓΩΙΣΜΟ! ΟΠΟΤΕ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ! Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ Η ΔΕ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΝ ΑΠΕΙΡΟΣ ΩΣΤΕ ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΙΝΕΙ ΕΥΗΚΟΗ ΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο της 1-11, 1202΄ θα συμ
φωνήσω για την αλλάγή πορείας της μεταφοράς της Αγίας Κάρας, αλλά άλλο αυτό, που ήταν θρησκευτική κα-
νονική πομπή με τα σχετικά της, μουσική, λάβαρα κ.λπ κι άλλο ένα τσούρμο ασύντακτοι παπάδες να περ-νούν δίκην μπουλουκιού!! Μωρε θα γελάσει και το ποικιλόχρωμον ερίφιον!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ, ΣΥΝ+ΑΝΩΝΥΜΕ 1 Νοέμβριος 2008 10:40 μμ! ΤΟ "ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ" ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Ή ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ! ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ-ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ- ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΗ ΛΕΞΗ "ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΩΜΟΝ".......!!!!!! ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΗ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ -ΥΠ' ΕΜΟΥ- ΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟΝ!
ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1 Νοέμβριος 2008 12:02 πμ.

Ανώνυμος είπε...

Και να είναι σωστός ο τελετάρχης πώς να "μανουβράρει" 200 και πλέον
ανθρώπους;;! Αν είναι δε από τους "γνωστούς και μη εξαιρετέους"
τελετάρχες της συμφοράς, που κατά καιρούς βλέπουμε τότε θα δεις τι θα γίνει! Δυστυχώς δεν είμαι -λόγω
υποχρεώσεων- στην Πάτρα, για να απολαύσω το θέαμα! Και κάτι άλλο, όταν είχε ξανάρθει ο Πατριάρχης η υποδοχή είχε γίνει στη διασταύρω-
ση Τριών Ναυάρχων και Αγίου Ανδρέ-
ου, ώστε και η απόσταση, που διήνυ-σε ήταν μικρή και δεν αναστατώθηκε η πόλη, γιατί εδώ που τα λέμε μια τέτοια εκδήλωση σε καθημερινή μέρα μόνο δεινά και αγανάκτηση πολλή θα φέρει. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι φιλακόλουθοι και πιστοί! Αλήθεια ποια "σοφή" κεφαλή σκέφτη- κε να βάλει τον μεν Πατριάρχη να διανύσει πεζή κοντά ενάμισυ χιλιό- μετρο και μετά όρθιος να κάνει και δοξολογία και την πόλη σε τέτοια βάσανο;;!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΩΜΟΝ" ΤΕΛΙΚΑ.....Ο ΚΛΗΡΟΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΜΦΙΕΣΗ ΙΔΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ 2000 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΜΦΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ! ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ "Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2008
Η ΠΡΟ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ" ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

Related Posts with Thumbnails