Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ ΙΣΤΟΡΗΣΕ

Επανέρχομαι, φίλοι μου, στην έκθεση του Δημήτρη Μυταρά στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη που επισκέφθηκα την περασμένη Κυριακή, για να σας δώσω μερικές από τις εξπρεσιονιστικές συνθέσεις του και τις χρωματικές του «εκρήξεις», ακόμα εντονότερες στα τελευταία του έργα, με τις γνώριμες γυναικείες φιγούρες, τις μοτοσικλέτες, τους σκύλους, τα ηλιοβασιλέματα με τις αρχαίες κολώνες και τα κοχύλια.




"Πάντα έχω τον φόβο ότι κουβαλάω τον κόσμο στις εκθέσεις άδικα, ότι δεν έχω τίποτε να πω, γατί αυτά που εκθέτω δεν είναι και τίποτε σπουδαίο. Η τέχνη δεν εξηγείται με λόγια, δεν εκλογικεύεται. Το έργο πρέπει να έρχεται προς τον θεατή και αυτός να το δέχεται ή να μην το δέχεται. Όταν δεν σας αρέσει ένα έργο φταίει ή το έργο ή εσείς", ανέφερε ο Δημήτρης Μυταράς, σε συνέντευξη Τύπου πριν τα εγκαίνια της έκθεσής του.



Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Τάκη Μαυρωτά και εκτός από τον κατάλογο κυκλοφορεί και το βιβλίο Δημήτρης Μυταράς - ζωγραφική 1956-2008 (εκδ. Ιανός), με κείμενα των Τάκη Μαυρωτά, Γιώργου Χρονά, Γιάννη Κοντού και Μαρίνας Κακανάκη.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε Παναγιώτη για το φωτορεπορταζ...

αλλότριος

Ανώνυμος είπε...

Σουπερυπέροχος ο Μυταράς!!!

Related Posts with Thumbnails