Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ - ΠΑΡΑΓΚΑ - ΠΑΡΚΙΝΓΚ






Zητώ χίλια συγγνώμη φίλοι μου, γιατί από την Galleria Vittorio Emanuele II του Μιλάνου σας προσγειώνω κάπως... ανώμαλα στην πατρινή αθλιότητα με το τρίπτυχο Παντάνασσα - παράγκα - πάρκινγκ! Υπέκυψα, το ομολογώ, στις πιέσεις του φίλου της Ιδιωτικής Οδού none, ο οποίος συνθηματολογικώς εκφράζει καιρό τώρα τον πόθο του για την Παντάνασσα, ενν. την παράγκα.
Τράβηξα, λοιπόν, σήμερα μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, για να δούμε πού βρίσκεται το πράγμα. Σκέφτηκα σοβαρά και ήρθα με πρόταση: Η Μητρόπολις Πατρών πρέπει να υποβάλει σχετικό φάκελο διεκδικώντας το βραβείο Γκίνες! Γιατί λυόμενος ναός μέσα σε πάρκινγκ, που ανήκει μάλιστα στον παραπλεύρως αριστουργηματικό ιστορικό ναό, δεν πρέπει να υπάρχει. Άρα, γιατί να μην γίνει θέμα διεθνώς;
Και εάν πάρουμε το Γκίνες τότε, όλως εξαιρέτως, ο τιμηθείς για το ανοσιούργημα πρέπει να γίνει και μιτροφόρος! Τουλάχιστον!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η 2η φωτο είναι υπέροχη... πατήστε κλικ επάνω της και κοιτάξτε τη από τη μέση και πάνω...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί, έχετε φαγωθεί με την Παντάνασσα! Θα προτιμούσατε δηλαδή να σιγήσει το ενοριακό κέντρο επί μακρόν; Τι σας πείραξε το ναΐδριο; Εγώ προβλέπω πως όταν ολοκληρωθεί θα είναι κόσμημα για την περιοχή. Και αν είναι δίπλα στο πάρκινγκ, τι με αυτό; Ο περικαλλέστατος Μητροπολιτικός ναός Τριπόλεως αίφνης έχει στην βάση του εμπορικά καταστήματα. Ποιος ενοχλήθηκε γι' αυτό;

panagiotisandriopoulos είπε...

Bλέπω μετά χαράς αγαπητέ noulis ότι σεις εξακολουθείτε να βλέπετε την παράγκα ...παλάτι και κόσμημα! Είναι ζήτημα αισθητικής.
Ο καθείς και η... βλαχιά του!
Πάντα όμως ισχύει το του Γιανναρά: Αντιλαμβάνονται τί διαχειρίζονται οι ταύτα και άλλα παρόμοια ποιούντες;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως δεν διαχειρίζομαι τίποτε, ει μη μόνον την... βλαχιά μου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ! Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΒΑΤΟΠΕ-ΑΙ-ΔΙΝΑ".... ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΕΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΕΙΠΕΙΝ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ.....ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΗ ΣΕ ΑΥΤΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΤΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ" ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΕΡΓΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΝΤΕΣ....!!! ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΕΧΙΣΕ- ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!

Πανσές είπε...

τα 55 ''π'', (Πας παίς κλπ),επί πολιτιστικής(ποιός? εμπρός...), είχαν γίνει 57... τώρα προστίθενται κι΄ άλλα...παράγκα, πάρκινγκ.
Πολύ καλά πάμε! Πάρααα πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ησύχασα!!!

Παράγκα, πάρκιν και απ' ό,τι βλέπω Νούλις πάλι!

Ανώνυμος είπε...

Τι θα 'γραφε ο μακαρίτης ο Κόντογλου αν ζούσε σήμερα κι έβλεπε το λυόμενο παρεκκλήσι πλάι στην ιστορική Παντάνασσα;

Υποψιάζομαι κάτι πολύ κοντινό σε αυτό που έγραψε (στο όντως αποκαλυπτικό κείμενό του) για τον παλιό και τον νέο ναό του Πολιούχου αντίστοιχα (με τα μεγέθη μόνο των κτισμάτων αντιστρόφως ανάλογα):

Για την Παντάνασσα: "M' όλο που η εκκλησία αυτή δεν είναι καμωμένη και ζωγραφισμένη κατά το βυζαντινό τρόπο, είναι ωστόσο κατανυχτική".

Για το παρεκκλήσι-πάρκινγκ: "[...] ένα έκτρωμα που πρέπει να το γκρεμίσουνε οι Πατρινοί"!

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία:

Η γυάλινη καμπίνα δίπλα, είναι το γραφείο του πάρκιν ή του ιερέα;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Άλλη απορία:

Κάπου εδώ στα πέριξ κυκλοφορούσε παλαιότερα κάποιος... Αφορεσμένος. Γιατί χάθηκε; Μήπως μας τελείωσεεεε;;;; Έπιασε τελικά το επιτίμιο;;;;

Αν αυτό συμβαίνει, εεε, το παραδέχομαι: Υπάρχει Θεός!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Ας τον τρελό..στη τρέλα του...."
Ρε παιδιά, μαζευτήτε...κάτι σας βρωμάει εσάς, αλλά δεν είναι η "παράγκα",κάτι που μόνο ο Παναγής γνωρίζει....κι εμείς πέφτουμε σα χάπατα ...
Πλάκα έχει...συνέχισε παναγή, δε δουλειά να βρισκόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση η τόση ενασχόληση με το κτιριάκι δίπλα στην Παντάνασσα. Τι σχεση μπορεί να έχει με τα γραπτα του Κόντογλου; Εκείνος μιλάει για δύο ναούς, τελείως άλλο πράγμα.
Τα στραβά της Πάτρας δεν ειναι η "παράγκα" οπως τη λέτε αλλά πάρα πολλά άλλα για τα οποία δεν βλέπω να γίνεται καμία κουβέντα. Να σας απαριθμήσω μερικά; τη βρώμα που βασιλεύει γύρω μας,το ελλειμα παιδείας που αντανακλάται στις συμπεριφορές των ανθρώπων, την αμετροέπεια και την ανοήσία των πάσης φύσεως ιθυνόντων, τις δραματικές ελλείψεις στις πολιτιστικές υποδομές που κρύβονται κατω απο το χαλί (εν προκειμένω κατω άπο τις πολυδάπανες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ για παράδειγμα). Φτάνουν αυτά για σήμερα.

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε,

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεσαι στον Κόντογλου που μιλάει για τον Άγιο Ανδρέα. Δεν έκαμα καμία σύγκριση με την Παντάνασσα, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει σχέση.

Αν παρακολουθήσεις προσεκτικά την Ιδιωτική Οδό θα δεις ότι όσα αναφέρεις ως μείζονα προβλήματα έχουν θιγεί μετ' επιτάσεως! Ακόμα και οι πολυδάπανες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ! Άρα έχεις... χάσει επεισόδια...

Το θέμα της παράγκας το εξηγείς άριστα μόνος σου: "έλλειμα παιδείας που αντανακλάται στις συμπεριφορές (και στις επιλογές προσθέτω) των ανθρώπων, την αμετροέπεια και την ανοήσία των πάσης φύσεως ιθυνόντων".

Ανώνυμος είπε...

Πιθανόν να εχω χάσει κάποια σχόλια. Επειδή όμως εχω θαυμάσει άλλα κείμενα σας σχετικά με διάφορα θέματα (η συνέντευξη του Αλβανίας που εχετε αναρτήσει ειναι μέσα σε αυτά) νομίζω ότι πρέπει να επιμείνετε στα στραβά της πόλης μας και οχι μονο στη συγκεκριμενη περίπτωση της Παντανάσσης. Επι τη ευκαιρία, ειμαι "ανωνυμη"
Για να πούμε όμως και κάτι καλό ειναι σημαντικό που υπάρχει η "ιδιωτική οδός"

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΛΤΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΛΑ. Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ...ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΟΡΙΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΑΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ. ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΡΑΓΕ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΨΗ;

Ανώνυμος είπε...

πολύ πρωτότυπος ο σταυρός-κεραία...

αλλότριος

Related Posts with Thumbnails