Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: "ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ..."


Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2019 
Προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην 
Πειραιώς κ. Σεραφείμ 

Σεβασμιώτατε, 
Με το πρόσφατο περί του Ουκρανικού ζητήματος κείμενό σας, ζητάτε να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος προκειμένου να λυθεί το θέμα και «κυρίως νά ἀντιμετωπισθεῖ ὁ μέγιστος κίνδυνος διασπάσεως τῆς Ἐκκλησιαστικῆς κοινωνίας τῶν Ὀρθοδόξων Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν μέ ἀπροβλέπτους συνεπείας διά τήν εὐστάθεια τῆς Ἁγιωτάτης, Ὀρθοδόξου, Καθολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Μίας, Ἁγίας Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας.» 
Ώστε ...φοβάστε τυχόν «σχίσμα»; 
ΕΣΕΙΣ (και οι ομόφρονές σας), είστε που τορπιλίσατε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο! 
ΕΣΕΙΣ (και οι ομόφρονές σας), πολεμήσατε λυσσαλέα την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης, η οποία προετοιμαζόταν σχεδόν ένα αιώνα (!) και τώρα ζητάτε την σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου;
ΕΣΕΙΣ, με ημερίδες, με εκατοντάδες κείμενα του «Γραφείου επί των Αιρέσεων» της Μητροπόλεώς σας, αλλά και δικά σας, σπείρατε στον κοσμάκη την ιδέα ότι είναι «αιρετική» η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. 
ΕΣΕΙΣ, καμώνεστε πως σέβεστε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το χτυπάτε ανελέητα, ακόμα και με «αναθέματα» που ξεστομίσατε τόσο εσείς όσο και κάποιοι παπάδες σας. 
ΕΣΕΙΣ (και οι ομόφρονές σας), με το κλίμα που δημιουργήσατε γύρω από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, δώσατε ένα γερό πάτημα στους Ρώσους να μην προσέλθουν τελικά στην Κρήτη. Όταν είδαν την Εκκλησία της Ελλάδος να είναι διχασμένη σχετικά με το «ποιόν» της Συνόδου, αθέτησαν πανηγυρικά την υπογραφή που έβαλαν στα Προσυνοδικά κείμενα μόλις έξι μήνες πριν. Άλλωστε και σεις αρνηθήκατε να συμμετάσχετε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, όπως ακριβώς και οι Ρώσοι.
ΕΣΕΙΣ, ευθύνεστε και για την κατάσταση στο Ουκρανικό. Στις 28-1-2019 στο site του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας δημοσιεύεται κείμενο του περιλάλητου Γραφείου σας, με τίτλο: Ι.Μ. Πειραιώς για το ουκρανικό: «Η Ορθοδοξία οδηγείται σε μεγάλο σχίσμα». Αυτό λέτε και στο δικό σας πρόσφατο κείμενο, τάχα αγωνιών, ενώ ενισχύετε συστηματικά το ρωσικό οπλοστάσιο. 
Δεσπότη μου, 
Σας γράφω αυτό που πιστεύω κρίνοντας μόνο από τις δημόσιες τοποθετήσεις σας και ελπίζοντας, με το θάρρος της πολυχρόνιας γνωριμίας μας, πως δεν θα μου κάνετε και σεις Αγωγή – όπως ο «φίλος» σας κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος – γιατί σας χαρακτηρίζω «αντιπατριαρχικό». 

Βαθυσεβάστως 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails