Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ: "Δεν θα εγκρίνω την παραίτησή σου"


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Κατά το επίσημο γεύμα της εορτής του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέου, στις 30 Νοεμβρίου 2017 (πριν δύο χρόνια σχεδόν), ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί, για να λάβει την κατηγορηματική απάντηση από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο: «Αν του χρόνου είμαι Συνοδικός δεν θα εγκρίνω την παραίτησή σου…». 
Τον Δεκέμβριο του 2018, με αφορμή τα ονομαστήρια του Καλαβρύτων Αμβροσίου, δύο φορές δημόσια (στη Φανερωμένη και στον Ευγηρείο "Άγιος Χαράλαμπος") ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, τον κάλεσε να πάρει στροφή 180 μοιρών και να παραμείνει στις επάλξεις, αφού η Εκκλησία τον έχει μεγάλη ανάγκη.
Προφανώς ο Πατρών Χρυσόστομος θεωρεί "κεφάλαιο" τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο και δεν θέλει την παραίτησή του. 
Όμως, η παραίτηση του κ. Αμβροσίου έχει κατατεθεί πια στην Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στην οποία συμμετέχει ο Πατρών Χρυσόστομος, καλείται να την αποδεχθεί και να ορίσει τοποτηρητή. 
Παρά τα όσα έλεγε ο Πατρών Χρυσόστομος, ότι ως Συνοδικός δεν θα εγκρίνει την παραίτηση Αμβροσίου, τα πράγματα φαίνονται καθαρά στον ορίζοντα: Όχι μόνο θα την εγκρίνει αλλά και θα οριστεί, ως όμορος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Καλαβρύτων, μέχρι να πληρωθεί ο θρόνος στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, κατά την τακτική συνεδρία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails