Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ


Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, απαντώντας σε σχετικό αίτημα συναντήσεως του κ. Παύλου Τσολακιάν, Προέδρου του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου Μητροπόλεως Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, ήταν κατηγορηματικός: «…εὐχαρίστως δύναμαι νά συναντήσω Ὑμᾶς ὡς συνέλληνας καί συναθρώπους καί ἀγαπητούς ἀδελφούς, ἀλλά ὄχι ὡς ἐκπροσώπους κακοδόξου καί αἱρετικῆς θρησκευτικῆς Κοινωνίας.». 
Κατά τον Πειραιώς, λοιπόν, οι Αρμένιοι χριστιανοί δεν είναι άξιοι συναντήσεως ως κακόδοξοι και αιρετικοί. Και τους ζητά να απεμπολήσουν την θρησκευτική ταυτότητά τους για να τους συναντήσει!
Όμως, την ίδια στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αλλά και άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχουν συναντηθεί με τον Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων Σεβ. Kegham Khatcherian και εκπροσώπους της Κοινότητος των Αρμενίων, έχουν συζητήσει για επίκαιρα ζητήματα και έχουν ανταλλάξει και δώρα. 
Παραθέτω εδώ ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό, από τις εγκάρδιες συναντήσεις του Αρμένιου ιεράρχη κ. Kegham με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Ν. Ιωνίας Γαβριήλ. 
Η αντίδραση του μητροπολίτου Πειραιώς μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια Εκκλησία δύο ταχυτήτων. Συνυπάρχουν «αρμονικά» τα δύο «άκρα». Και όλοι είναι ευχαριστημένοι και αναπαυμένοι! 
Πάντως, το επ’ εμοί οφείλω να ευχαριστήσω τον Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ διότι μου έδωσε την ιδέα μιας Ελληνοαρμενικής συναυλίας, θρησκευτικού και όχι μόνο περιεχομένου. 
Περισσότερα λίαν προσεχώς. 
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails