Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΩΝ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Αγίου Νικολάου Σπετσών, παρουσιάστηκε ένα ποιητικό - μουσικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, στον ποιητή που περνούσε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων σ' αυτό το νησί. 
Το αφιέρωμα, με τον Ελυτικό τίτλο "Ψαρεύοντας έρχεται η Θάλασσα", περιλάμβανε μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, που ερμήνευσε εξαίσια ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με την αριστοτεχνική συνοδεία του Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο. Ποιήματα και πεζά του ποιητή διάβασε, "με λογισμό και μ' όνειρο", η Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του π. Γρηγορίου Νανακούδη και του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών. Συντονισμός: Μάρθα Σαμαρά. 
Η εκδήλωση ήταν - θα λέγαμε - ένα οφειλόμενο χρέος στον ποιητή που αγάπησε και ύμνησε τις Σπέτσες, με τον δικό του ποιητικό και βιωματικό τρόπο. 
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια (1919-2019) από τότε που η οικογένεια Αλεπουδέλη εγκαινίασε πολύμηνες θερινές διακοπές στις Σπέτσες.
Δείτε το κείμενό μας Οι Σπέτσες του Οδυσσέα Ελύτη.


1 σχόλιο:

Παύλος Δ. Πέζαρος είπε...

Εξαιρετική και σπάνια εκδήλωση! Μονη παρηγοριά, έστω και ελάχιστη, για όσους δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες, το βίντεο της εκδήλωσης!
Παύλος Δ. Πέζαρος

Related Posts with Thumbnails