Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΝΕΑ" ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Παταγώδης η αποτυχία του συλλαλητηρίου για τα "Νέα" Θρησκευτικά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Ελάχιστοι οι προσελθόντες, για τις προσδοκίες των διοργανωτών. 
Απούσα πανηγυρικά η Διοικούσα Εκκλησία. Η παρουσία του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ - και μόνον αυτού - αναμενόμενη. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος δεν προσήλθε, παρ΄ ότι πανηγύριζαν για την προαναγγελθείσα παρουσία του τα "Ορθόδοξα Σωματεία" και τα ιστολόγιά τους. 
Με τις υγείες τους το φιάσκο. 
Και του χρόνου! 
Υ.Γ.
Η Π.Ε.Θ. καλό θα ήταν να αυτοδιαλυθεί. Το συλλαλητήριο σήμανε την αυτοκτονία της. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να τους τα λέει κανείς, αυτοί το χαβά τους!

Αν και ρεζιλεύτηκαν, αμφιβάλλω αν θα το καταλάβουν.

Ανώνυμος είπε...

Εννοειτε πως δεν καταλάβουν τίποτα από το σημερινό φιάσκο.
Εύγε στην Διοικούσα Εκκλησία που έλαμπε δια της απουσίας της. Αλλά δυστυχώς τά παπαγαλάκια των ΜΜΕ απομωνωσαν αυτήν την ασημαντη μειοψηφία - τόσο ασημαντη που έκλεισε μόνο έναν δρόμο. Πόσοι δρόμοι είπαμε πως έκλεισε το πρόσφατο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα? - γράφοντας ακρότητες τύπου Κλιμακώνεται η κόντρα Εκκλησίας Υπουργείου Παιδείας για τα Θρησκευτικά.

Ανώνυμος είπε...

Αντι να κανουμε πορειες για τα θρησευτικα να κανουμε μια πορεια μετανοιας και αυτοκριτικης σαν γονεις.Καποτε τα ελληνοπουλα μαθαιναν τα παντα στο σχολειο.Σημερα θα πρεπει καθε γονιος να κατηχησει ο ιδιος το παιδι του.Οι ενοριες παλι ας σταματησουν τις εκδρομες και τα τσαγια και ας αναπτυξουν περισσοτερο τα κατηχητικα τους.Ξερετε οτι σε καθε 400 ενοριες στην Ελλαδα ειναι ζητημα αν εχει μια η δυο μια στοιχειωδη δανειστικη βιβλιοθηκη ? Ξερετε οτι απο τους χιλιαδες κληρικους μας μονο μερικες εκατονταδες μελετουν πατερικα και θεολογικα βιβλια.Χρονια τωρα στο χωρο του θεολογικου βιβλιου με μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω μεγαλη αδιαφορια απο ολους.Ελαχιστοι γονεις διαθετουν εστω 10 ευρω το μηνα για να αγορασουν ενα ωφελιμο (οχι απαραιτητα θεολογικο) βιβλιο για την πνευματικη καλλιεργεια του παιδιου τους. Αντι για πορειες ας εβαζαν ολοι οι παρισταμενοι απο ενα ευρω και ας πιεζαν την διοικουσα εκκλησια να τυπωσει δικα της βιβλια Ορθοδοξου κατηχησεως.Εννοειτε πως οποιος γονιος ηθελε θα μπορουσε να παει στην ενορια του να παραλαβει τα αναλογα αντιτυπα για τα παιδια του.Ενα για προσχολικη ηλικια ,ενα για το Δημοτικο,ενα για το Γυμνασιο και ενα για το Λυκειο.Τοσοι μητροπολιτες,λογιοι κληρικοι,εγκριτοι θεολογοι και δεν μπορουνε να γραψουνε τεσσερα βιβλια για τα ορθοδοξα ελληνοπουλα ? Περιμενουμα απο ανθρωπους που οι ιδιοι λενε οτι δεν πιστευουν στον Θεο να "κατηχησουν " τα παιδια μας ?Αλλα και εμεις οι γονεις γνωριζουμε την πιστη μας για την μεταδωσουμε στα παιδια μας ? ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΥς ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ να προτρεψουν τα παιδια τους να αγαπησουν το καλο βιβλιο.Ενα καλο βιβλιο δεν θα τα προδωσει ΠΟΤΕ.Ποσο μαλλον αν αυτο ειναι Ο Λογος Του Θεου η το εχει γραψει ενας αγιος φωτισμενος απο το Παναγιον Πνευμα.
Καιρος να αναλαβει ο καθενας μας τις ευθηνες του.Μην τα περιμενουμε ΟΛΑ απο το σχολειο πλεον.Αυτο οτι μπορει δινει.Εγω αγαπησα την πιστη μας βλεποντας τον παππου μου στα 92 του να διαβαζει το Ψαλτηρι.Ειχα παντα "αθεους" καθηγητες και δασκαλους ΟΜΩΣ η εικονα του παππου που μελετουσε αλλα και τηρουσε οσα διαβαζε ηταν για μενα το καλυτερο κατηχητικο.Σημερα τι βλεπουν να μελεταμε τα παιδια μας ? Αγαπητε κ.Ανδριοπουλε σας παρακαλω να ξεκινησετε αναρτησεις με βιβλιοπαρουσιασεις καλων βιβλιων (οχι παντα και μονο θεολογικων).Αυτη ειναι μια αγια επανασταση. Ο επαναευαγγελισμος μας και η πορεια μας στην γνωριμα με την Αγια Πιστη των Πατερων μας. αναγνωστης σας που αγαπαει το γνησιο και οχι το φανομενικο !

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απόλυτα με τον κ.Ανδριοπουλο.Δεν χρειάζονται φανατισμός και πορείες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα διαφωνούσε κανείς με το γονέα και τις σκέψεις που καταθέτει.

Ωστόσο, ας μου επιτρέψει να του πω ότι κείμενο άτονο, χωρίς τόνους στις λέξεις, είναι ολίγον πρόκληση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά καταπώς λέει κι ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο "Γράμμα του Ναύτη":

[...] "Από σωστογραφία άστα,
αμέ τις ψιλές και τις δασείες
δεν τις αποχωρίζομαι με τίποτα.
Μια νύχτα τις είδα στον ύπνο μου,
σαν γυφτάκια ξυπόλητα με λαδωμένα μαλλιά και τρόμαξα,
και μια υπογεγραμμένη, από τότε τη μνημονεύω κι αυτή.

Όσο για τις περισπωμένες
άμα ταιριάζει κάνω το χρέος μου..."

Με όλο το θάρρος της γνώμης και της καλόπιστης κριτικής, χωρίς ίχνος διάθεσης να προσβάλλω.

Όσο για τους ηγετίσκους της ΠΕΘ, θα 'λεγα να διαβάσoυν το ωραίο βιβλίο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΤΑΤΑ, Παιδαγωγός. Η ηθική διαπαιδαγώγηση στην Ύστερη Ελληνική Αρχαιότητα, εκδ. ΚΝΕ/ΕΙΕ, Αθήνα 1994. Αν βέβαια, καταλάβουν το περιεχόμενό του· έχω τις επιφυλάξεις μου.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφε μου συγνωμη αλλα το laptop μου παραπαιει τελευταια.Οχι τονους δεν μπορω να βαλω αλλα ουτε και εγω δεν μπορω να διαβασω στην οθονη του.Ελπιζω γραγορα το σπιτικο μας να απαλλαγει απο την παρουσια του.Βεβαια με υπηρετησε πιστα καπου δεκα χρονια τωρα αλλα πλεον ηρθε η ωρα του.Ειλικρινα συγνωμη για το ατονο κειμενο μου.Να εισαι καλα και ευχου να ανακαμωψω οικονομικα για να παρω γρηγορα ενα καινουργιο.
Επ ευκαιρια κ.Ανδριοπουλε θα θελατε να σας στελνω ενημερωσεις με παλαια θεολογικα των ετων απο 1830 εως 2000.Ενημερωστε με τι θεματαλογια θα σας ενδιεφερε η απο καποιον συγκεκριμενο συγγραφεα ( Υπαρχουν δογματικα,λειτουργικα,κηρυγματα,ποιμαντικα, βυζαντ.μουσικης,βιογραφιες,μελετες,διδακτ.διατριβες,απολογητικα,ασκητικα,πρακτικα συνεδριων κ.α.)

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα,δεν είναι εδώ χώρος για την ηθική τόνων-πνευμάτων. (ανώνυμος 5 Μαρτίου 2018 - 6:27 μ.μ).
Να επαυξήσω τον πόνο του συνοδοιπόρου(5 Μαρτίου 2018 - 9:29 π.μ.),με τρία παιδιά ξεσκολισμένα ήδη πρό πολλού.Κανένας θεολόγος δεν ηβουλήθη συνιέναι τα παιδιά.Ο ένας γηραιός-βαρύς της ΠΕΘ τους έκανε αλληλοδιδακτική με διάβασμα από τα ίδια του βιβλίου.Ο άλλος νέος,ωραίος με γνώσεις-διάθεση ανήμπορος να επιβληθεί-πείσει για μαθησιακή διαδικασία.Η άλλη με σωματειακή νιότη,προσπαθούσε ,αλλά παρά ήταν αυστηρή σε όλα...δεν απέδιδε. Έτερος τις έγγαμος κληρικός έτρεμε μήπως δεν καταχωρίσει στον κατάλογο βαθμό,μηδέν εις το πηλίκιον...
Και εγώ ο αφελής εμπιστεύθηκα το ....σύστημα έναντι των ...κατηχητικών.
Πάντως η εισαγωγή ειδικά στις Θ.σχολές πάσχει,οι των εισαγωγικών εξετάσεων ναυαγοί του υψίστου....
Γ.Κυδωνιεύς

Related Posts with Thumbnails