Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟ


Σεβασμιώτατον 
Μητροπολίτην 
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας 
κ. Αμβρόσιον

Εις Αίγιον


Σεβασμιώτατε, 
Μήπως έχετε χειροτονήσει ομοφυλόφιλους; 

Βαθυσεβάστως
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

4 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Πως είναι δυνατόν να χειροτονούνται άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο που χλευάζουν ανοιχτά την "μητέρα των αρετών", την αγάπη και όσους συμπεριφέρονται βάσιν αυτής ως "αγαπούληδες"; Πώς να εμπιστευτώ μετά εγώ ή ο παραπέρα μια τέτοια Εκκλησία, που αφήνει τέτοιους τύπους ασύδοτους να λένε το "μακρύ" τους και το "κοντό" τους; Είπαμε ελευθερία βούλησης, αλλά δεν μπορεί να μην διευκρινίζονται κάποια πράγματα, όταν φτάνουν συγκεκριμένοι ιεράρχες στα άκρα, όσον αφορά τις δηλώσεις τους τουλάχιστον.. Οι οποίες είναι το λιγότερο επικίνδυνες! Τι κάνει η Εκκλησία; Κοιμάται επιτέλους; Ή βγαίνει να καταδικάσει μόνο τους "νεονικολαΐτες" και τους "υπερασπιστές" των προγαμιαίων σχέσεων; Αυτό την καίει; Τι σόι Εκκλησία είναι αυτή τότε; Νομίζετε ότι ο Θεός δε θα κρίνει κι εμάς μαζί, από τη στιγμή που -παριστάνουμε ότι- κωφεύουμε απέναντι σε τέτοιες κατάφωρα αντιχριστιανικές δηλώσεις; Γιατί μετά οι νέοι απομακρύνονται από την Εκκλησία; Τι και ποιος φταίει κυρίες και κύριοι; Οι Μασόνοι, οι άθεοι ή μήπως οι Εβραίοι Σιωνιστές; Μήπως φταίει το ξερό μας το κεφάλι και ο κακός μας ο καιρός τελικά; Και να μιλήσουμε δημόσια, ναι! Τι φοβόμαστε; Στην Ορθοδοξία δεν καυχιόμαστε ότι Εκκλησία είναι ο κλήρος και ο λαός, εν συνόλω; Όλοι μαζί είμαστε Εκκλησία κι εγώ κι εσείς! Κανείς δεν είναι αμελητέα ποσότητα, έτσι δεν λέμε; Ε πούντα τώρα αυτά; Γιατί φοβόμαστε ένα Μητροπολίτη και δεν καταδικάζουμε δημοσίως τις ενέργειές του; Γιατί τον αφήνουμε να μιλάει για λογαριασμό μας; ΓΙΑΤΙ; Αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι οι πιστοί δράση τότε τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες θα επαναλαμβάνονται στον αιώνα τον άπαντα....
τὸ γὰρ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δι᾿ ὑμᾶς βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι.......

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο "σεβασμιώτατος", οφείλει να διαβάσει την Κλίμακα του Ιωάννη Σιναΐτη; Το λέγω αυτό γιατί αύριο τον μνημονεύει η Εκκλησία μας. Ίσως - αν και αμφιβάλλω γι' αυτό- διαπιστώσει ότι υψίστη των ασκητικών και ανθρωπίνων αρετών είναι η αγάπη. Εξ' ου και ο ιερός συγγραφές την τοποθετεί στον τριακοστό αναβαθμό.

"Σεβασμιώτατε" μην εξευτελίζετε την έννοια της αγάπης. Σας παρακαλώ, μπείτε σ' ένα ασκητικό κελί και τολμήστε την μετάνοια. Έλεος πια!

Ανώνυμος είπε...

"Όταν κάλεσαν τον Αββά Ιωσήφ να ενώσει την φωνή του στην καταδίκη ενός ανθρώπου, αντέδρασε λέγοντας, «και ποιος είμαι εγώ;» Και όταν ένας πρεσβύτερος απέβαλε έναν αδελφό που αμάρτησε από την σκήτη, ο Αββά Βησσαρίων, σηκώθηκε πάνω και φώναξε, «περίμενε, φεύγω και εγώ μαζί σου. Είμαι και εγώ αμαρτωλός…». Από το Γεροντικό. ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερό είναι το γεγονός ότι αρκετά blogs, κατά καιρούς εκθειάζουν τα λεγόμενα και τα γραφόμενα τού "σεβασμιωτάτου" Καλαβρύτων. Σαφώς, εδώ, πρόκειται περί θεολογικής αφασίας.

Αλλά, καταπώς γράφει ο όσιος Ιωάννης της Κλίμακος: "ο αγαπών τον Κύριον, τον αδελφόν αυτού προηγάπησεν. Απόδειξις γαρ του προτέρου το δεύτερον", PG. 88,1157C.

Related Posts with Thumbnails