Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΤΟΝ ISRAEL GALVAN ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ GREC ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ


Στις 4 και 5 Ιουλίου, συμμετέχουμε με το «Πολύτροπον» στην παράσταση La Fiesta του Israel Galván, στο φεστιβάλ Grec 2017 της Βαρκελώνης στην Ισπανία. 
Είναι για μας συγκλονιστική αυτή η συνεργασία με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο διάσημος χορευτής και χορογράφος Israel Galván, ο καλλιτέχνης Pedro G. Romero, ο τραγουδιστής Niño de Elche, η Τυνήσια τραγουδίστρια Alia Sellami. 
Ξεκίνησε με την documenta14 στην Αθήνα, τον περασμένο Απρίλιο, όπου παρουσιάσαμε την πρωτότυπη παραγωγή La farsa monea. Συνεχίσαμε στην έδρα της documenta, στο Kassel της Γερμανίας 9 και 10 Ιουνίου, και τώρα πηγαίνουμε στο περίφημο αυτό φεστιβάλ στη Βαρκελώνη, όπου παρουσιάζει δική του δουλειά και ο δικός μας Δημήτρης Παπαϊωάννου. 
Η παράσταση La Fiesta είναι πολυφωνική, είναι πολυμορφική. Γι’ αυτό και οι ισπανοί καλλιτέχνες έκριναν ότι χωράει και η βυζαντινή μουσική, ως μουσική της μεσογείου, ως σημαντική πολιτιστική ψηφίδα, η οποία μπορεί να «διαλεχθεί» ακόμα και το σύγχρονο φλαμένκο του Israel Galván, που προϋποθέτει πολλή φαντασία, πολλή ελευθερία. 
Στο Kassel ο Galván, μας έβαλε – εκτός των άλλων - μέσα στο κοινό και ψάλαμε από τις θέσεις μας σε συγκεκριμένες στιγμές, ενώ αυτός εκδίπλωνε την τέχνη του επί σκηνής. 
Μια τέχνη γυμνή, χωρίς σκηνικά, χωρίς κοστούμια, χωρίς εφέ, στηριγμένη μόνο στην δύναμη του σώματος και της φωνής, στη δύναμη της αλήθειας της.  
Να δούμε τι μας περιμένει στη Βαρκελώνη… 
Israel Galván, Eloísa Cantón, Emilio Caracafé, El Junco, Ramón Martínez, Niño de Elche, Alejandro Rojas-Marcos, Alia Sellami, Uchi. Con la colaboración especial del coro Byzantine Ensemble Polytropon: Panagiotis Andriopoulos (director), Angelos Bentis, Charalampos Kalapanidas, Dimitrios Karadimas. 
Παραθέτουμε εδώ κάποια βιντεάκια από τη συνεργασία μας με την ομάδα του Israel Galván, στην Αθήνα και το Kassel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails