Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ


Έχει πραγματικά μεγάλη πλάκα το γεγονός ότι μια μερίδα της Εκκλησίας – αυτή που βλέπει παντού εχθρούς και συνομωσίες σε βάρος του «ευλογημένου» Ελληνικού λαού – αντιτίθεται με σφοδρότητα στο …πλαστικό χρήμα! 
Έτσι, σήμερα διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «Κατάργηση των μετρητών - Τέλος της ελευθερίας - οδεύοντας προς τον ολοκληρωτισμό» από την Εστία Πατερικών Μελετών και την Ενωμένη Ρωμηοσύνη, με την αμέριστη στήριξη και παρουσία του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ. 
Έχει πλάκα, όπως είπα, διότι όλοι οι παραπάνω θέλουν …ζεστό μετρητό να ρέει κι όχι μια «αχρήματη κοινωνία». Κι αυτό το συνδέουν – λέει – με την ελευθερία του ανθρώπου! Αυτοί, οι οποίοι είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού – έργοις και λόγοις – και πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί την ανελευθερία στα δίχτυα τους. 
Φυσικά στην ημερίδα έγιναν αναφορές στον άγιο Παϊσιο τον αγιορείτη και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, γιατί αυτοί είχαν οιονεί προφητεύσει την «αχρήματη κοινωνία»! 
Άρα, για τους διοργανωτές η χρήση του πλαστικού χρήματος μήπως συνιστά και αμαρτία; Ενοχλούνται από την κατάργηση των μετρητών, ενώ θα έπρεπε να είναι ευτυχείς που απαλλασσόμαστε οι θνητοί από το να πιάνουμε στα χέρια μας χρήματα. Ξέρουν να μας πουν αν ο Χριστός έπιασε στα χέρια Του χρήματα; Ή είναι σίγουροι ότι ο Αρχηγός της πίστεώς μας είναι εναντίον του πλαστικού χρήματος; 
Όλοι αυτοί οι «χριστιανοί νοικοκυραίοι» έχουν πάθει πανικό διότι οι τρέχουσες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία – όχι μόνο στην Ελλάδα - κλονίζουν την ασφάλειά τους, το κομπόδεμά τους και τα αυτονόητά τους. Γι’ αυτό και μιλούν για «παγκόσμιες μεθοδεύσεις για πλήρη έλεγχο του ανθρώπου με την κατάργηση των μετρητών και την αποκλειστική χρήση της πλαστικής κάρτας.».
Αλίμονο, αν η ελευθερία μας εξαρτιόταν από το μετρητό ή το πλαστικό χρήμα! Αυτό έχουν καταλάβει αυτοί από την διδασκαλία του Χριστού; 
Και επίσης, έχει πολύ γέλιο το ότι όλοι αυτοί προβάλλονται ως «αντιστασιακοί»! Ενάντια στο σύστημα που προσπαθεί να μας «υποτάξει»! Δεν κοιτάνε που έχουν φτιάξει ένα δικό τους σύστημα που καθυποτάσσει ψυχές! 
Μήπως μπορούν οι διοργανωτές να μας πουν πόσο στοίχισε η εν λόγω ημερίδα και αν οι πληρωμές έγιναν με μετρητά ή με πλαστικό χρήμα; 
Χαχαχαχα! 
Π.Α.Α.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προκειμένου να μην ξεβολευτούν από την φανταστική εκκλησιαστική «πραγματικότητα» πού ζούνε, είναι ικανοί να διαστρεβλώσουν οποιαδήποτε εκκλησιαστική διδασκαλία. Ασχολούνται με τα λεφτά, γιατί αν ασχοληθούνε με την ψυχή τους θα καταρρεύσουν. Ασχολούνται με «συνωμοσίες» προκειμένου να δραπετεύσουν από την εκκλησιαστική πραγματικότητα των ολίγων γραϊδίων στους ναούς και των ολίγων νέων του ιδίου κυκλώματος. Οι ναοί αδειάζουν κι αυτοί σφυρίζουν στις στέγες, σαν κεραμιδόγατοι στο φεγγάρι.
Οι λεγόμενοι πιστοί έχουμε πρόβλημα ελπίδας, χάνουμε καθημερινά την πίστη μας στο Θεό και στους ανθρώπους και η λεγόμενη εκκλησία των παραπάνω ανθρώπων ασχολείται με τις πανηγύρεις, όπου οι επίσκοποι είναι περισσότεροι των λαϊκών, την προσήλωση σε ποικίλα «εθνικοαπελευθερωτικά» κινήματα και την ολοκληρωτική αφοσίωση σε πεπαλαιωμένες ξεχειλωμένες δογματικές αντιλήψεις που όζουν ευσεβισμό.
Οι άνθρωποι είναι πλήρως εκκοσμικευμένοι. Ασχολούνται με συνωμοσίες και αφήνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ της Ανάστασης. Διαβάζουν μυστικώς τις ευχές, ψάλλουν Μανουήλ Χρυσάφη, απεχθάνονται την καθομιλουμένη γλώσσα στις ακολουθίες και νομίζουν πως δήθεν έχουν βρει την αλήθεια. Το μόνο που έχουν βρει είναι η επανασύσταση της τάξης των Φαρισαίων εντός της ορθοδόξου Εκκλησίας. Ουαί!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ /Ε.Μ. είπε...

Ή αλλιώς στη γλώσσα της ψυχιατρικής: εκκλησιαστική σχιζοειδής διαταραχή!!!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ -Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι αυτοί οι νοικοκυραίοι και οι ποιμένες τους δεν έδωσαν ποτέ βάση στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα καθώς όχι μόνο μεριμνούν για τα βιοτικά αλλά κυριεύονται και από ανασφάλεια για τα κεκτημένα σαν τον άφρονα πλούσιο της παραβολής. Είναι αυτοί που αύριο θα διαρρήξουν τα ιμάτιά τους για την αλλοίωση του ομολογιακού χαρακτήρα των θρησκευτικών λες και πήραν ποτέ στα σοβαρά οι ίδιοι τον Χριστό και τους λόγους του αν κρίνουμε από τις ψυχωτικές τους έγνοιες και τις φοβίες τους. Υπερεκτιμούν την επίδραση ενός συμβατικού σχολικού μαθήματος ενώ οι ίδιοι με τη στάση ζωής τους θα κάνουν τα παιδιά τους είτε θεοπαρμένους ζηλωτές είτε σκληροπυρηνικούς άθεους.
Κατά τα άλλα, σας ευχαριστούμε για την «αιρετική» σας τόλμη να λέτε τα αυτονόητα θυμίζοντάς μας απλά το Ευαγγέλιο που κι αυτό το έχουν εκτοπίσει αφελή ευσεβιστικά αναγνώσματα και κάθε λογής αθεολόγητες μπουρδολογίες. Παρηγορεί τη μοναξιά μας στις κρατούσες ιδεοληπτικές τάσεις του εκκλησιαστικού χώρου.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό σχόλιο!!!
Επαναλαμβάνω, γιατί την θεωρώ εκπληκτική, ως φράση την εξής:
"Είναι αυτοί που αύριο θα διαρρήξουν τα ιμάτιά τους για την αλλοίωση του ομολογιακού χαρακτήρα των θρησκευτικών λες και πήραν ποτέ στα σοβαρά οι ίδιοι τον Χριστό και τους λόγους του αν κρίνουμε από τις ψυχωτικές τους έγνοιες και τις φοβίες τους. Υπερεκτιμούν την επίδραση ενός συμβατικού σχολικού μαθήματος ενώ οι ίδιοι με τη στάση ζωής τους θα κάνουν τα παιδιά τους είτε θεοπαρμένους ζηλωτές είτε σκληροπυρηνικούς άθεους."
Ας το διαβάσει και ο κοπτόμενος υπέρ της νεότητας πάλαι ποτέ προοδευτικός (κατ' επίφασιν, όπως αποδείχθηκε) εκ Κερκύρας κληρικός, ο οποίος αποκαλύφθηκε ως οργανωσιακότερος των οργανωσιακών. Κι οχι κατ' όνομα, δυστυχώς, αλλά Οργανωσιακός κατά τη νοοτροπία: ό,τι δεν προέρχεται από μένα και δεν υπηρετεί εμένα, δεν ειναι καλό!!!
Κρίμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτη,
Σήμερα 27.6 γράψε κατι σε παρακαλώ για τους "νοικοκυραίους" και "ομολογητές" χριστιανούς, τους οποίους συνέθλιψε κυριολεκτικά η εισήγηση του Σεβ. Ύδρας για το ΜτΘ.
Εχουν πανικοβληθεί τόσο, που οδηγούνται στον παραλογισμό. Άλλωστε, είναι γνωστό, "το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνην"!!
Όλοι τους έγιναν κριτές των πάντων.
Ο Ύδρας έμεινε στην γραμμή της Ιεραρχίας του Μαρτίου 2017, η οποία ειχε συγκεκριμένα αιτήματα. Ας διαβάσουν και ας μάθουν να κρίνουν, τουλάχιστον, την "δικαίαν κρίσιν".
Εάν δεν μπορούν, ας πάψουν να αυτοαναγορεύονται υπέρτεροι της Συνόδου και θεοί στη θέση του μόνου Κριτού Θεού!
Μας κούρασαν!!!
Αξίζουν συγχαρητήρια στην τριμελή αρχιερατική επιτροπή της Συνόδου και τους συνεργάτες της, για την σύνεση που έδειξαν και την ευθυκρισία τους και, κυρίως, την αληθινή διάθεση διαλόγου!

Related Posts with Thumbnails