Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...


Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος αντέδρασε με επιστολή του προς τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, για την όλη δημόσια δράση και γραφή του τελευταίου, αυτήν που αφορά στην «κατακεραύνωση» των πάντων. 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που προφανώς δεν περίμενε μια τέτοια αντίδραση, απάντησε με …αιχμηρό σεντόνι στον Αργολίδος. 
Ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας απάντησε στον Αργολίδος Νεκτάριο, συντασσόμενος με τον Πειραιώς, τον οποίο «θαυμάζει»! Κορυφαία ατάκα του Γόρτυνος: «Θεωρῶ δέ ὡς βέβαιο ὅτι ὁ γλυκός μας ἅγιος Ἐπίσκοπος τῆς Κριμαίας δέν θά ἔγραφε ποτέ, μά ποτέ δέν θά ἔγραφε πρός συνεπίσκοπό Του τοιαύτη ἐπιστολή.» 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς, δια του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεώς του, εξαπολύει πανταχούσα προς το Άγιον Όρος, με τον τίτλο: «Έκτακτη Διπλή Σύναξη Αγίου Όρους ρουτίνας ή σκοπιμότητας;», επιτιθέμενος γιατί η Αθωνική Πολιτεία δεν αντέδρασε όπως έπρεπε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. 
«Λοιπόν, σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως θα ‘λεγε κι ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος (αιωνία του η μνήμη).
Πάνω στην ώρα, βγήκε και το θέμα με την …ακατάλληλη γραβάτα (με φαλλούς) του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένου, που ανέβασε στο twitter. 
Με δεδομένη την δήλωση του Πειραιώς Σεραφείμ ότι ψήφισε τον Καμμένο, ο οποίος είναι φίλος του και τον αγαπάει πολύ, ίσως θα πρέπει ο Σεβασμιώτατος να θυμίσει στον Υπουργό το περίφημο κείμενό του για το στοματικό σεξ, για να προστατεύσει και το παιδί του από πιθανές εκτροπές, αφού ο Υπουργός διατείνεται ότι ο γιός του ανέβασε την επίμαχη γραβάτα στο twitter. 
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Παναγιώτη χαίρε εν Κυρίω πάντοτε. Έχεις απόλυτο δίκιο για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ελλαδική εκκλησία, η οποία έχει χάσει όχι μόνο το τρένο της νεωτερικότητας αλλά και αυτό της μετα-νεωτερικότητας. Είμαι μέσα στο χώρο της εκκλησίας από μικρό παιδί και έχω ζήσει κυριολεκτικά μέρα-μέρα την πορεία της τα τελευταία 35 χρόνια. Αν ήμασταν σοβαρή εκκλησία, πιστή στο κήρυγμα του ιδρυτή της, κανείς από τους αρθρογραφούντες μητροπολίτες ΔΕΝ θα έπρεπε να είχε γίνει μητροπολίτης. Ο Πειραιώς μάλιστα έχει ανάγκη από άμεση ψυχιατρική βοήθεια. Δυστυχώς, στις παρακμιακές μέρες μας η ελλαδική εκκλησία τραβά σαν μαγνήτης μόνο τους κάθε είδους "ψεκασμένους". Αυτοί αποτελούν το ποίμνιό της, αυτοί και την ιεραρχία της (από τους ψάλτες μέχρι τους επισκόπους). Μια λέξη περιγράφει την κατάσταση: ανελπιστία... Ο Κύριος της Δόξης να σου δίδει δύναμη στο φιλόχριστο αγώνα σου και να σε προστατεύει από τις αήθεις επιθέσεις όχι τόσο των αλλοθρήσκων και αλλοδόξων, αλλά από αυτές των ορθοδόξων "αδελφών" μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ψυχοπαθολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αποκαλύπτεται στην ολότητά της, μέσα από τα σχόλια που αναρτούν τινές στα blogs και τις ιστοσελίδες, είτε αυτά αφορούν στην "παναίρεση" (!!!) του οικουμενισμού, είτε, εσχάτως, στο μάθημα των Θρησκευτικών!!!
Όλοι υποφέρουν από την επιθυμία να γίνουν εισαγγελείς και αστυνομικοί του Θεού, όργανα της τάξεως και της ησυχίας στη ζωή των άλλων!!!
Προσοχή! Των άλλων και μόνο των άλλων!!! Γιατί η δική τους ζωή ειναι γεματη αταξία και ανησυχία!!!
Όσο για τους Αρχιερείς μας (όχι όλους, ευτυχώς!); Ας ασχοληθούν λίγο και με την αληθινή ζωή, η οποία, εν πολλοίς, τους έχει ξεπεράσει!
Καλή δύναμή και καλή μετάνοια σε όλους.

Related Posts with Thumbnails