Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Η ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΛΥΤΗ (ΦΩΤΟ)


H Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων (Communauté Hellénique de Paris et des environs), διοργάνωσε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 μία διάλεξη της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στον Οδυσσέα Ελύτη και το έργο του και παρουσίασε τη νέα πεντάγλωσση ανθολογία που η ίδια επιμελήθηκε, με τίτλο: "Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ" ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ. Η έκδοση περιλαμβάνει και την γαλλική γλώσσα. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σπίτι και την παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον πολλοί Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Παρίσι. 
Να σημειώσουμε ότι ο Οδυσσέας Ελύτης εγκαταστάθηκε δύο φορές στο Παρίσι, (1948- 1951 και 1969-1971) οπού παρακολούθησε μαθήματα φιλολογίας στη Σορβόννη και ήρθε σε επαφή με τους κυριότερους ποιητές και ζωγράφους του εικοστού αιώνα. 
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου τις επόμενες ημέρες επισκέφθηκε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου παρουσίασε στους μαθητές το έργο της στην παιδική λογοτεχνία και μίλησε μαζί τους για την ποίηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails